En fetshot!

februari 14, 2011 kl. 4:30 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

Här kommer ett tips på en fetshot! Det är kokosfett och hallon som bildar en fetshot! Alltså problemet är hur vi ska få i oss tillräckligt med fett och det ska vara det mättade fettet som vanligtvis finns i kött, fisk och ägg. Tyvärr är det feta ofta bortskuret när det gäller kött. Hur ska man då få i sig tillräckligt med fett? Att få i sig kolhydrater är definitivt inga problem, det finns mer än nog av detta i de flesta produkter. Faktum är att 80 procent av alla livsmedel i en mataffär är processad mat som antingen har för mycket giftiga tillsatser eller för mycket kolhydrater som gör oss sjuka. Det är faktiskt det feta som vi behöver men på grund av de senaste femtio årens fettskräck har det feta, helt enkelt blivit svårt att få tag i och äta. En riktig tallriksmodell, enligt mitt sätt att se det, borde vara 80 procent fett, 10 procent protein och 10 procent kolhydrater. I den vegitabiliska världen finns mättat fett i kokosfett(98%), avokado, valnötter, hasselnötter m.m. Om du vill må riktigt bra skär du upp en halv deciliter kokosfett, ekologiskt, kallpressat och lägger i en kastrull. Häll i en deciliter frusna hallon och rör om på svag värme. När allt är blandat och du har fått upp en lagom värme är det dags att dricka. Använd sked eller sugrör och smaska i dig. Passar även bra att ha med på utflykten. Bara att hälla i en termosen. Ät mer fett och minska rejält på kolhydraterna så kommer du att uppleva hälsovinster som du inte trodde vara möjliga.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej! läste att kokos fett kan höja blod trycket . Är det så tycker det låter lite märkligt.

  Gilla

  • Hej Inga-Lill, Det påståendet låter konstigt och stämmer inte alls med kokosfettets icke-inflammerande inverkan på hälsan. Möjligtvis skulle jag kunna tänka mig att i samband med en kostomläggning till LCHF, innan kroppen har vant sig vid den nya energin, att det skulle kunna påverka. Men då är det bara tillfälligt och gäller högst några veckor . Kokosfett har en smörjande inverkan på hela kroppen inklusive blodbanorna. Det är en för hög glukoshalt, sött blod, som är den största orsaken till förträngningar i blodbanorna och därmed att det skapas högt blodtryck.
   Enligt några så kan blodtrycket sjunka om man använder magnesium som tillskott. Kan kanske vara värt att pröva men då i samband med besvär vid en kostomläggning.
   /Mats

   Gilla

 2. […] morgon. Jag använder också kokosfettet att steka i, i brödbak(Hasselnötsbröd), i sallader, i Fetshot(hallon och kokosfett). Jag brukar köpa 5 kilo i taget från […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: