Glukossirap – rena döden!

juni 3, 2011 kl. 10:16 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Idag tar GP upp det tillsatta sockret i maten. Det är ett bra initiativ. Glukossirap är ersättning för socker och tillsätts i alla typer av livsmedel som ligger i en förpackning. Även bacon, vilket kan vara svårt att tro. Glukossirap är mycket billigt att framställa och ursprunget är ofta majs. Det ersätter det vanliga sockret eftersom det är dyrare att producera. Om socker har en sötningsgrad på 100 procent så kan glukossirap ha hela 170 procent. Enligt lag skall andelen socker(kolhydrater) redovisas i innehållsförteckningen på en förpackning men glukossirap är inte riktigt socker och redovisas därför inte alltid.

Varför tillsätter man socker i bacon, kan man fråga sig? Jo, enligt tillverkarna så fungerar socker som smakförstärkare och binder fukten i maten. Dopamin i hjärnan reagerar på socker  och min tanke är att tillverkarna tillsätter socker som en ren konkurrensåtgärd. Det är lite som knark, vi blir beroende. Det känns lite långsökt att man ska bli beroende av bacon men vad ska man tro.

Socker fungerar, i våra kroppar, lite som rosten som äter sönder metallen på en bil. Ju mer du utsätter bilen för smuts och regn desto mer rostar den. Till slut måste den skrotas! Alternativet är förstås att skydda bilen genom att fetta in och vaxa den så håller den längre. Tyvärr kan vi inte köpa nya kroppar men däremot ny bil.

Lyssna gärna på Robert Lustig och Sugar, the bitter Truth. Har visats över 1,3 miljoner gånger på You Tube; http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Great web site you have got here.. It’s difficult to find quality writing like yours nowadays. I really appreciate individuals like you! Take care!!|

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: