GP:s tredje artikel om kemiskt socker i maten!

juni 7, 2011 kl. 7:10 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GP gör ett lovvärt försök att beskriva hur mycket socker det finns i vår mat. Det är framför allt det kemiska sockret man beskriver i en tredje artikeln. Det kemiska sockret kan vara mellan 200-700 gånger sötare än vanligt socker. Finns t.ex. i lightläsk, nyponsoppa och yoghurt. Om det står utan tillsatt socker på paketet eller flaskan kan man vara säker på att det innehåller artificiellt socker. Inget vet med säkerhet hur farligt det kemiska sockret är. Vissa studier har kopplat ihop sötningsmedlet Aspartam med cancer. Tidningen vågar inte spekulera mer i eventuella sjukdomar som kommer av sockret. Men det vågar jag!

Jag tror att om ett sötningsmedel är 700 gånger sötare än socker och jag vet att socker är farligt för min kropp så kan inte det kemiska sockret vara ofarligt. Jag utgår från att det är farligt och att  det försvagar vårt immunförsvar. Skälet är att kroppen och immunförsvaret reagerar på en förhöjd blodsockerhalt i blodomloppet. Signalen är att kasta ut sockret eftersom det ger oss för mycket energi som inte kroppens celler kan ta upp. När vårt immunförsvar är upptaget med att försvara sig mot för mycket energi kan alla möjliga sjukdomar smyga sig in och ta plats i våra kroppar. Visste du att det finns sukralos i tandkräm och det är ett sötningsmedel som är 500 gånger sötare än socker!! Det kanske t.o.m. är så galet att tandkrämen skadar mer än den skyddar. Det finns alternativ tandkräm i hälsokostbutiken. Köp den istället.

Allt det kemiska sockret är naturligtvis framtaget för att få fram ett billigare alternativ till vanligt socker. Jag har ju själv blivit frisk från en rad sjukdomar genom att avstå från socker och kolhydrater. Problemet blir egentligen mättnadskänslan om man utgår från att en måltid innehåller 100 procent mat. Om 80 procent av den måltiden innehåller kolhydrater blir det inte mycket kvar till det nyttiga fett och proteinet eftersom mättnaden träder in. Professor Göran Petterson på Chalmers, med inriktning på kemi, är riktigt orolig i en äldre artikel i aftonbladet men det är fortfarande lika aktuellt. En gång var vi alla överens om DDT var ofarligt…

http://www.aftonbladet.se/halsa/cancer/article10729894.ab

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: