Hur göra när barnen skriker efter godis och glass?

juni 8, 2011 kl. 12:21 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

fortsättning i GP:s serie om socker, nu med fokus på barnen. Visst kan man agera som förälder och sätta gränser för barnen när det gäller sötsaker. Om du säger till ditt barn att godis är farligt och därför får de inte äta så mycket så har barn mycket svårt för att köpa resonemanget. Barn vill veta varför det är farligt och hur det påverkar kroppen! Barn är inte dumma och kräver en vettig förklaring. Detta medför att föräldrar bör informera sig mer om hur födan påverkar hälsan. På en LCHF-kurs som jag hade tidigare i vår så var en pappa med som gick kursen just för att lära sig mer om hur maten påverkar för barnens skull. Han är skild och bekymrade sig för att barnen åt väldigt lite mat och mycket sötsaker. Pappan berättade stolt att han gjort en hel veckomeny för barnen med alla måltider inlagda. Han kunde förklara varför de skulle äta just den maten och inte annan mat. Barnen åt som aldrig förr under den veckan och var glada och nöjda.

Mamman undrade förstås veckan därpå vad den f.d. äkta mannen sysslade med. Barnen har en massa synpunkter på min mat, förklarade hon. – Vad har du gjort? En äkta solskenshistoria mitt i livet.

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kul med föräldrar som engagerar sig i barnens kost och välbefinnande. Alltför många låter sina barn äta allt möjligt skräp bland annat för att de inte bryr sig, saknar kunskap eller vill inte ta konflikter med barnen.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: