Skydd mot hjärtinfarkt!

juni 21, 2011 kl. 9:50 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Expressen hade igår en artikel om 15 sätt att skydda sig mot hjärt- och kärlsjukdomar. Man varnade för det mättade fettet som enligt mig har botat mina hjärtbesvär. Man blandade som vanligt ihop frukt och grönt och påstod att vi ska äta mer av detta. Jag vet ju t.ex. att det var pressade apelsiner som gjorde att min diabetes blommade ut för fullt. Alltså ät grönsaker ovan jord hur mycket som helst men se upp med frukten som kommer från trakterna av Medelhavet. Jag klarar av att äta melon och grapefrukt, den övriga frukten försöker jag avstå ifrån även om det är svårt. Frukt kan ju vara som godis. Däremot ska man äta bär så mycket man kan.

Expressens artikel hade inga källhänvisningar konstigt nog. Oftast brukar man ju hänvisa till Livsmedelsverkets rekommendationer. Att bara upprepa vad andra har påstått utan att syna korten är slappt och kan leda till att människor inte vågar pröva metoder som fungerar.

Livsmedelsverket har nog gjort mer för ohälsan än någon annan idet här landet. Myndigheten lyder under regeringen och anledningen att den får hålla på med felaktiga rekommendationer är ren och skär slapphet.

Det finns förslag på en lag om att det ska bli straffbart att inte ingripa på något sätt om man ser ett brott, misshandel eller liknande. En liknande idé vore bra att införa när det gäller Livsmedelsverkets kostrekommendationer som leder till sjukdomar. Vi kan ju kalla lagen lex Livsmdelsverket.

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: