Super Sweet pineapple!

juni 30, 2011 kl. 10:12 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

 

Hur söt är en super Sweet ananas från Phyffes? Ibland blir sockersuget svårhanterat och då ligger ananas bra till för inköp. Tidigare i år har jag kunnat äta den lite mindre ananasen som har sålts i ICA-butiker. Den frukten visade sig vara ätbar även för mig som är superkänslig för fruktosen i frukt. Stärkt av den erfarenheten köpte jag den lite större ananasen som importeras av Phyffes och som skryter med att den är supersöt. Redan där, när jag läste supersöt ananas, borde jag jag ha reagerat omgående. Istället skar jag upp frukten i skivor och åt den som godis. Frukten var fruktansvärt söt men jag blev triggad av de första skivorna och sedan blev det några till.

Vad hände? Jo, huden runt munnen blev alldeles rödflammig och torr. Senare fick jag sprickor runt hela munnen. Sömnen den kommande natten var inte den bästa. nu en vecka senare har jag fortfarande kvar sårskorpor vid mungiporna.

Frågan kvarstår, hur söt är en super sweet pineapple? Först är det viktigt att konstatera att producenter av frukt konkurrerar med varandra genom att hävda att just deras frukt är sötare än andras. Detta faktum stimulerar genmodifieringar och manipulationer av frukten så att den ska bli allt sötare för varje år. Sötman i frukten kallas fruktos och skall bearbetas av levern innan den går vidare ut till cellerna genom blodomloppet. Fruktosen omvandlas till glukos som är kroppens drivmedel. Kruxet är att cellerna inte släpper in hur mycket glukos som helst utan bara så mycket som cellen behöver. Den överblivna glukosen(socker) från den supersöta ananasen strömmar vidare ut i kroppens genom ådror och artärer och hamnar till slut var då? Så mycket extra socker i kroppen satte igång en inflammation i min kropp som var mest påtagligt runt munnen. För mycket energi(glukos) i kroppen är inflammationsdrivande.

Efter en vecka med strikt LCHF-kost igen är besvären runt munnen och i den övriga kroppen nästan borta. Det är skönt att konstatera att det finns hjälp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: