Fet härlig Karl-Johan!
augusti 24, 2011 kl. 12:37 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarerDet är inte ofta man hittar stor fin Karl-Johansvamp utan maskangrepp. Här kommer ett litet recept för alla läckergommar!
För två personer;
Ingredienser;
Två stora karl-Johansvampar.
En gul lök, två klyftor vitlök
Ett paket bacon
3 dl grädde
Salt och peppar, smör.
Hacka den gula löken och vitlöken. Bryn lätt i stekpannan med mycket smör. Rensa och dela svampen i lagom stora delar och lägg i stekpannan tillsammans med löken och vitlöken. Skär upp bacon i tvåcentimetersbitar och stek tillsammans med svampen och löken. Låt steka i tio minuter häll därefter i grädden. Låt puttra i tio minuter och salta och peppra efter smak. Självklart går det lika bra med kantareller!
2 kommentarer »
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI
Kommentera
Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.
Om du låter Karl Johan puttra i 45 min, kommer din rätt att bli ännu godare. Av någon anledning som jag inte vet, kommer en lite nötig smak fram efter 45 min.
Då kan man äta Karl Johan som bara puttrat och fått en regäl skvätt grädde tillsatt precis som det är =0)
Efter att jag lärt mig detta finns det ingen svamp som slår Karl Johan!! Jag förstår varför Italienarna så gärna vill att vi exporterar just denna svamp….
GillaGilla
Comment by Jenny— september 19, 2011 #
Det låter härligt. Du verkar vara en riktig läckergom. Skall pröva detta så fort jag hittat någon ny Karl Johan!
GillaGilla
Comment by Mats L— september 19, 2011 #