Fet härlig Karl-Johan!

augusti 24, 2011 kl. 12:37 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

Det är inte ofta man hittar stor fin Karl-Johansvamp utan maskangrepp. Här kommer ett litet recept för alla läckergommar!

För två personer;

Ingredienser;

Två stora karl-Johansvampar.

En gul lök, två klyftor vitlök

Ett paket bacon

3 dl grädde

Salt och peppar, smör.

Hacka den gula löken och vitlöken. Bryn lätt i stekpannan med mycket smör.  Rensa och dela svampen i lagom stora delar och lägg i stekpannan tillsammans med löken och vitlöken. Skär upp bacon i tvåcentimetersbitar och stek tillsammans med svampen och löken. Låt steka i tio minuter häll därefter i grädden. Låt puttra i tio minuter och salta och peppra efter smak. Självklart går det lika bra med kantareller!

Annonser

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Om du låter Karl Johan puttra i 45 min, kommer din rätt att bli ännu godare. Av någon anledning som jag inte vet, kommer en lite nötig smak fram efter 45 min.
    Då kan man äta Karl Johan som bara puttrat och fått en regäl skvätt grädde tillsatt precis som det är =0)
    Efter att jag lärt mig detta finns det ingen svamp som slår Karl Johan!! Jag förstår varför Italienarna så gärna vill att vi exporterar just denna svamp….

    Gilla

  2. Det låter härligt. Du verkar vara en riktig läckergom. Skall pröva detta så fort jag hittat någon ny Karl Johan!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: