11 år försvann!

september 5, 2011 kl. 11:13 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , ,

http://mobil.svt.se/2.22620/1.2139291/medicinforgiftade_gulli_besviken_pa_skadestand

Minns ni Gulli som genom medicinförgiftning förlorade 11 år av sitt liv. När hon var helt borta och nästan dödförklarad så tog man bort medicinerna. Då vaknade Gulli och undrade vad som hänt?

På grund av kraftig överkonsumtion av läkemedel bland äldre har regeringen föreslagit att man ska, med tvingande medel, se över hela den äldres läkemedelsintag. Alltså, läkare ska tvingas att ta reda på hur mycket och hur många mediciner den äldre tar innan man skriver ut nytt. Jag känner häpnad att man inte redan tagit detta steg för länge sedan. Att läkare bara skriver ut ny medicin på ren rutin utan att ta reda på redan existerande medicinintag är rena skräckfilmen. Finns där inget sunt förnuft alls?

Det är dags att erkänna hur lite vi vet om hur kost och livsstil påverkar hälsan. Idag tar många piller mot piller. Särskilt äldre människor har visat sig konsumera extra mycket läkemedel på grund av att man äter så mycket mediciner. En kräftgång alltså. Mediciner bekostas ju till största delen av skattemedel. Vem vet om medicinerna gör nytta eller om de helt enkelt gör oss ännu sjukare.

Några av oss som har prövat LCHF-kosten har på ett häpnadsväckande sätt blivit av med svåra sjukdomar som sjukvården redan resignerat för. Vi använder mat som medicin. När vi berättar om detta på bloggar och websidor så förundras människor. Främst för att våra hälsovinster går stick i stäv gentemot den officiella sjukvårdens rekommendationer. Vem kan man lita på egentligen?

Är det så att vi har låtit den kemiska behandlingen med mediciner ta över våra liv? Har läkare och och läkemedelsföretag för stor makt över våra liv? Vem vågar säga emot och trotsa sin läkare om han/hon säger att du måste äta kolesterolsänkande medicin(statiner) för att inte riskera en hjärtattack? Detta trots att man idag vet att människor med lite högre kolesterol lever längre och drabbas mer sällan av hjärt- kärlsbesvär. https://fethalsa.wordpress.com/?s=kolesterolmyten

Kan det vara så att vi inte ser sammanhangen, att vi inte ser skogen för alla träd? Anledningen till att vissa människor äter 25 olika piller per dag är ju att vi inte erkänner att det finns samband mellan olika sjukdomar. De metaboliska, livsstilsorienterade sjukdomarna har massor av olika namn. Men har de samband med varandra? Vad är den gemensamma nämnaren? Alzheimer, diabetes, IBS(tarmsjukdom), cancer, MS, Stroke, Hjärt- kärlsjukdomar, reumatism, migrän, allergier, eksem, tandbesvär, återkommande förkylningar och många fler sjukdomsbesvär har något gemensamt. Hur många olika piller tror du att ovanstående sjukdomar genererar?

För att vi ska drabbas av ovanstående sjukdomar krävs att vårt eget immunförsvar försvagas eller sätts ur spel. Dagens sjukvård svarar inte på frågan varför vårt immunförsvar krakelerar. Istället ordineras piller mot varje litet symtom utan att man ställer sig frågan varför vårt immunförsvar inte fungerar. Det är dags att börja prata orsaker och inte bara symtom.

Vad är svaret på frågan varför vårt immunförsvar sätts ur spel? Ingen vet svaret med säkerhet men väldigt många människor som totalförändrat sitt kostintag har samma erfarenheter. Se också https://fethalsa.wordpress.com/2011/06/17/ny-studie-om-lchf/

Vår erfarenhet är att kroppen har fått tillbaka förmågan att försvara sig mot sjukdomar när intaget av kolhydrater har minskat och intaget av mättat fett har ökat. Alla vet ju sedan lång tid tillbaka att våra tänder inte tål socker för då får vi karies(inflammation) och tänderna måste lagas eller dras ut. Men vi vägrar erkänna att precis samma samband existerar mellan socker och den övriga kroppen. Det är ju ganska fantastiskt att vi inte kan se det här sambandet. Vi som prövat och har samma erfarenheter vet att vår hälsa har förbättrats på ett osannolikt sätt när vi förändrat våra kostvanor.

Vad ska man göra om man känner sig vankelmodig? Många professorer och läkare varnar ju för de långsiktiga konsekvenserna av LCHF-kosten. Vi som blivit friska varnar för de långsiktiga konsekvenserna av dagens kostråd och läkarvård. Vem ska man tro på, skrev Orup en gång. Den frågan du ska ställa dig är om tusentals människor har blivit friska av en förändrad kost tack vare placeboeffekten eller om det helt enkelt är sanning. Vad är det värsta som kan hända? Du kanske blir frisk!

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Reblogged this on Fet Hälsa.

  Gilla

 2. Jag tar Saroten, för värk, sen i oktober. Hjälpte något, framför allt bättre sömn. Lchf har ökat förbättringen, men har en ganska go bit kvar. Vet du något om min typ av medicin? Kan den motverka snarare? Tanken är att jag ska ta den en period för att trubba av nervsystemet och om möjligt hjälpa det att gå tillbaka normalt, att inte vara överaktivt. Frågar dig, för man kan ju inte fråga läkaren..

  Gilla

  • Hej Lella, Jag vill helst inte svara på frågor om medicin eftersom det inte är mitt område. Däremot kan jag svara i allmänna ordalag om vad jag tror om värk. Om du upplever att du blivit bättre med LCHF-kosten tycker jag att du ska fortsätta med det. Det tog mig fyra månader av strikt LCHF-kost för att bli av med min värk. Vad jag vet är Saroten också ett antidepressivt medel som man bör vara försiktig med. Om du tidigare varit en sockermissbrukare så kan värken vara rester av det. Jag tror på att ta bort bränslet för inflammationerna/värken och det var, i mitt fall, strikt LCHF-kost med tillskott av kokosfett dagligdags.
   Lycka till!

   Gilla

   • Okej, tack! Jag har inga planer på att sluta med Lchf. Tycker kosten har får många fördelar.. Förhoppningsvis försvinner värken med tiden. Just nu har jag en hel fel besvär med muskelryckningar.. Funderar på om det kan ha ett samband med att kroppen läker.
    Äter också kokosfett dagligen. Gör även din drottningyoghurt, som var grym!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: