Pizza var och varannan dag!

september 10, 2011 kl. 3:36 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

Det känns som att man besegrar det giftiga mjölet när man äter pizza utan mjöl. Ett krig pågår mellan mig och mjölet. Det giftiga lockar och pockar och finns i nästan allt. Jag försöker hitta kluriga vägar runt mjölet och kreativiteten tvingas hela tiden vara på topp. Skalade sesamkärnor är ett utmärkt substitut för mjöl när man bakar pizza eller bröd. Även mandelmjöl går utmärkt istället för mjölet. Tillsammans med ägg, fiberhusk och ost binder det alldeles utmärkt.

Det är min lathet som ibland tillåter mig att trängta efter bröd. Då får det bli en och annan skiva FinnCrisp. Det konstiga är att det bara tar 10 minuter respektive 15 minuter att baka bröd eller pizza. Dessutom behöver degen inte stå och jäsa utan in i ugnen med den direkt. Ändå så tar det emot ibland

Ovan ser du en länk med ett recept på pizza på 15 minuter för två-trepersoner. Gör som i det receptet men ta bort chorizo-korven och tomaterna och lägg i stället  till två kokta ägg i skivor plus en burk tonfisk. Lägg på äggen först och fördela sedan tonfisken jämnt över degen. Strö över färsk eller frusen dill och några droppar citronsaft. Vips har du fått ägg och tonfiskpizza a la LCHF .

Nedan har du receptet!

Pizza, är det nyttigt?

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Reblogged this on Fet Hälsa and commented:

    Visst blir man sugen på Pizza ibland! Här är några bra recept på helt ofarliga pizzor utan mjöl. Ja. ni läste rätt, utan mjöl.

    Gilla

  2. Men hur nyttigt är det med sesam och mandel? Man vill ju inte ha för mycket omega 6. Det är väl inflammatoriskt precis som kolhydraterna?

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: