Pizza var och varannan dag!
september 10, 2011 kl. 3:36 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarerDet känns som att man besegrar det giftiga mjölet när man äter pizza utan mjöl. Ett krig pågår mellan mig och mjölet. Det giftiga lockar och pockar och finns i nästan allt. Jag försöker hitta kluriga vägar runt mjölet och kreativiteten tvingas hela tiden vara på topp. Skalade sesamkärnor är ett utmärkt substitut för mjöl när man bakar pizza eller bröd. Även mandelmjöl går utmärkt istället för mjölet. Tillsammans med ägg, fiberhusk och ost binder det alldeles utmärkt.
Det är min lathet som ibland tillåter mig att trängta efter bröd. Då får det bli en och annan skiva FinnCrisp. Det konstiga är att det bara tar 10 minuter respektive 15 minuter att baka bröd eller pizza. Dessutom behöver degen inte stå och jäsa utan in i ugnen med den direkt. Ändå så tar det emot ibland
Ovan ser du en länk med ett recept på pizza på 15 minuter för två-trepersoner. Gör som i det receptet men ta bort chorizo-korven och tomaterna och lägg i stället till två kokta ägg i skivor plus en burk tonfisk. Lägg på äggen först och fördela sedan tonfisken jämnt över degen. Strö över färsk eller frusen dill och några droppar citronsaft. Vips har du fått ägg och tonfiskpizza a la LCHF .
Nedan har du receptet!
2 kommentarer »
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI
Kommentera
Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.
Reblogged this on Fet Hälsa and commented:
Visst blir man sugen på Pizza ibland! Här är några bra recept på helt ofarliga pizzor utan mjöl. Ja. ni läste rätt, utan mjöl.
GillaGilla
Comment by Mats L— maj 24, 2012 #
Men hur nyttigt är det med sesam och mandel? Man vill ju inte ha för mycket omega 6. Det är väl inflammatoriskt precis som kolhydraterna?
GillaGilla
Comment by Ellinor— juni 13, 2012 #