Verkmästaren i magen!

september 26, 2011 kl. 10:58 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vi matas ständigt med nya undersökningar och studier om att vi ska äta än det ena och än det andra för att hålla oss friska. Detta kan bli oerhört förvillande och frustrerande i längden. Forskare plockar ut detaljer ur verkligheten och plötsligt har de hittat ett samband.  Då blir det braskande rubriker och kommentarer från experter.

Jag tror att vi måste hitta ett nytt sätt att tänka kring hur sjukdomar uppstår eller ännu hellre hur man håller sig frisk. Hur håller man sig frisk då? Jag har levt ett helt liv i inflammationernas tecken med ständiga förkylningar, bihålor, lunginflammationer och kronisk värk, ledbesvär, prostata m.m. På senare år blev det diabetes och hjärt-kärlbesvär. Med en en förändring till LCHF-kosten försvann hela gänget av sjukdomar. Jag har fått uppleva ett helt annorlunda liv de sista tre åren där jag inte ens har haft en antydan till förkylning.

Hur är detta möjligt? Jag vet att detta har hänt i min kropp och om det kan hända mig kan det hända andra. Min kropp är precis som andras kroppar. Hur ska vi tänka då?Jo, vi måste bli kompis med vårt immunförsvar. Vårt immunförsvar överträffar alla mediciner och läkare som existerar om det får bästa möjliga förutsättningar. Immunförsvaret reagerar på vår livsstil och framför allt på hur kosten påverkar. Den gamla ”Verkmästaren i magen” med Magnus Härenstam är en ganska bra beskrivning på hur jobbigt grabbarna har där nere i magen ibland.

Min bestämda åsikt är att immunförsvaret kan bli mycket starkt om det inte ständigt måste kämpa mot kostrelaterade inflammationer. Med för mycket glukos i blodomloppet uppstår infektioner och inflammationer eftersom dessa kräver mer energi. Långvariga inflammationer i kroppen leder till svåra metaboliska sjukdomar som cancer, diabetes, hjärt-kärl.

Hur ska man göra för att få ett starkt immunförsvar? Jo, man skall först och främst försöka rena sin kropp. Detta gör man genom att reducera kolhydratintaget till ett minimum. Exempelvis kan man välja att bara äta ovanjordsgrönsker och helt enkelt avstå från alla andra livsmedel som innehåller kolhydrater. I processen med att rena kroppen ingår att tillföra mycket mer mättat fett. Detta smörjer och underlättar blodcirkulationen. De små eventuella förtätningar(små sår) som finns i kärl och blodådror kommer att läka sig eftersom bränslet till såren/inflammationerna är borttaget. Mättat fett finns i ägg, smör, kött, fisk, kokosfett, grädde, avokado. Efter ett halvår så kan kroppen sägas vara renad och du kan kanske tillföra något mer kolhydrater om du vill. Det är inte säkert att du vill för din smak har förändrats under denna tid. För mig var det så, en grapefrukt som jag upplevde som mycket sur är numera söt.

Redan efter några veckor kommer du att känna en stor skillnad. Detta upplevde jag mycket tydligt. Släng alternativt fasa ut alla mediciner som du tar emot metaboliska sjukdomar. Du har nämligen gett ditt eget immunförsvar optimala förutsättningar till att fungera perfekt. Man kan likna det vid en gigantisk vaccinationsspruta eller ännu hellre en mycket kapabel dörrvakt som inte släpper in någon utan tillstånd.

Hur mår man då med en kropp som inte är inflammerad! Jo, man känner sig frisk och stark och i mitt fall har sömnbehovet minskat ordentligt. Det är ganska logiskt att en inflammerad kropp behöver mer sömn eftersom sömnen är en viktig del i läkandeprocessen. Någon gång kan jag känna en lite snorig näsa men det brukar gå över på ett par timmar eller under natten. Skillnaden är enorm emot tidigare.

Men fettet då, hävdar någon? Får man inte förtätningar i kärlen av det? Jag vill verkligen betona följande; vi får inte förtätningar i kärl och ådror av mättat fett. Jag hade förtätningar i mina kärl men det fick jag av en kost som var rik på kolhydrater inte fett. Idag har jag kanonvärden rakt över hela linjen och jag känner ingen som har ätit lika mycket fett som jag. Förtätningar i kärl kommer av för mycket glukos(kroppens eget socker) som ärgar sig fast i kärlen som små sår(jämför med rost) och på så vis skapar förtätningar. Dessutom består vår kropp till övervägande delen av mättat fett, förutom vatten. Kan vi bli sjuka av det vi består av?

Men alla experter då, varför säger dom tvärtom? Numera är det inte alla experter som är emot detta tänkande. Många har svängt och finner en logik i detta trots att det inte finns så mycket forskning men det finns beprövad erfarenhet. För 150 år sedan så trodde alla, inklusive dåtidens läkare, att blodiglar på kroppen kunde rena blodet. Det var den tidens officiella sanning. Idag är det kemiska läkemedel som är vår tids sanning och som är nästan lika dumt som blodiglar.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: