Äta älgskit i förkylningstider!

september 27, 2011 kl. 10:04 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer

I Svt:s morgonprogram, idag, diskuterades huskurer mot förkylningar och en professor förklarade att man lika gärna kunde äta älgskit som att äta vitlök och liknande huskurer mot förkylningar. I programmet tog han tillbaka uttalandet och menade att placeboeffekten kan vara nog så effektiv. Även en representant från apoteket var där eftersom de säljer många av våra ”huskurer”. Kontentan i programmet var att det inte finns något botemedel mot förkylningar.

Ingen nämnde med ett ord kostens betydelse för kroppens immunförsvar. Ingen nämnde heller vad som försvagar immunförsvaret och gör oss mot mottagliga för infektioner och inflammationer. Faktum kvarstår, vi kan fortfarande inte bota den enklaste förkylning trots all vår ”avancerade vetenskap”.

Under programmet funderade jag på vad jag skulle sagt om jag satt i Svt:s morgonsoffa; ”Ni måste förändra ert tänkande”, så skulle jag ha börjat. ”Förkylningar, liksom alla andra inflammationer och infektioner i kroppen, måste förebyggas inte botas. Det är nämligen inte möjligt att bota en förkylning”, skulle jag sagt. ”Däremot är det fullt möjligt att stärka det egna immunförsvaret så mycket att inflammationerna blir stoppade i porten”, skulle jag ha fortsatt.

”Jag har över 30 års erfarenheter av ständiga förkylningar och inflammationer i min kropp”, säger jag i soffan, ”och den andra motpoolen som är snart tre års erfarenheter av en helt förkylningsfri och inflammationsfri kropp.” ”Min erfarenhet är alltså att kostförändringen för snart tre år sedan totalt förändrade min kropps möjligheter att försvara sig. Det handlar inte om att äta c-vitaminer eller vitlök inte heller älgskit för den delen, gasar jag på, utan om att ta bort eller minimera de de inflammationsdrivande kolhydraterna.”  Och äta mer av det nyttiga mättade fettet som smörjer och underlättar cirkulationen i våra kroppar”, fortsätter jag.

”Men hur kan du uttala dig så tvärsäkert om något som läkarvetenskapen inte lyckats med på flera tusen år”, frågar kvinnan från Apoteket.

” Det säger mer om läkarvetenskapen än om mig som person”, svarar jag. ”Det jag kunnat konstatera är att kostförändringen, som är min enda livsstilsförändring, helt enkelt har stärkt mitt immunförsvar så mycket att jag inte fått en endaste liten förkylning på snart tre år”. ” Varför skulle min kropp vara så mycket annorlunda än alla andra människors kroppar,” fortsätter jag? ”Som en en liten bisak kan jag nämna att jag blivit frisk från Diabetes och hjärt-kärlsjukdom på köpet liksom en rad andra besvär”, raljerar jag.

Professorn, som fått kalla fötter där i morgonsoffan p.g.a. sitt uttalande om älgskit, undrar ”om det ändå inte är en placeboeffekt ändå”. Att jag tror så mycket på LCHF-metoden ”att jag blivit frisk av själva tänkandet”.

”I så fall är detta ännu mer fantastiskt, tänk att kunna tänka bort förkylningar m.m. som läkarvetenskapen har gått bet på i flera tusen år”, ironiserar jag. ”Det är faktiskt sådana fantastiska hälsoförbättringar genom LCHF-metoden, och jag är definitivt inte ensam om detta, att det omgående är dags att genomföra större studier om LCHF-metodens möjligheter.”

Programledaren avslutar ämnet genom några satiriska kommentarer om att lagom är bäst och att det inte finns några vetenskapliga studier som stöder mitt resonemang.

Sådär skulle det kunnat gå till om man vågat bjuda in mig till Svt:s morgonsoffa!

Vad tror ni?

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Troligt scenario om du hamnade i soffan. Bra och smart inlägg. Jag har samma erfarenhet av placeboeffekten av LCHF 🙂 54 månader på LCHF och bara 3 förkylningar. Förr hade jag det varannan vecka känns det som.

  //P

  Gilla

 2. I ett av de första avsnitten av Stargate Atlantis säger Dr. Rodney McKay Ph.D till Med Dr Becket ”I’m sorry, medicine is about as much of a science as… oh, I don’t know, voodoo?”

  En tvserie förvisso men i alla fall vissa känner till att man inte bara ska lita på sin doktor även om det finns gudabenådade läkare som läker istället för att proppa folk fulla med mediciner. När jag var liten sa doktorn att man skulle gå ut i solen när man haft infuensa, inte ta ett vaccin som enda åtgärd per automatik varje årtid.
  Tror att låga och jämna insulinnivåer samt vitamin D är en bra början istället för dessa hysteriska massvaccineringar som två länder i europa kommenderade fram (Sverige var den ena) när snuvan svinis var på tapeten. Läste att Canada funderade på D-Vitamin- profylax för hela befolkningen istället för dessa äckliga vacciner med kvicksilver och cancervirus i.

  Gilla

  • Intressant kommentar. För mig handlar det om sättet att tänka. Om hjärnan bara är inställd på att tänka medicin, symtom, läka för stunden och inte orsaker som kan förebyggas eller åtgärdas då får vi det. Det blir ungefär som en dator med en ensidig programmering, den kan helt enkelt inte utföra mer.

   Gilla

 3. touché

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: