KOL! Kroniskt obstruktiv lungsjukdom.

oktober 4, 2011 kl. 3:30 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer

Har inte skrivit på bloggen på några dagar eftersom jag förbereder LCHF matkassar. Detta kommer snart så håll utkik. Denna gång vill jag ta upp ämnet KOL(kronisk obstruktiv lungsjukdom) alltså det som sjukvården kallar kronisk inflammation i luftvägarna. Det första man läser i olika läkarhandledningar är att sjukdomen inte går att bota. I mitt fall så sade läkarna att jag hade kronisk bronkitis, alltså mer eller mindre ständig inflammation i luftvägarna.

Före den stora kostförändringen hade jag kroniskt inflammerade luftrör som man idag kan kalla för KOL. Visst, jag hade rökt tidigare men det var flera år sedan och ganska sparsamt. Även många år efter att jag slutat röka så hade jag ständiga besvär med mina luftrör. Jag fick mycket lätt feber och hostade rejält. Bihåleinflammationer avlöste varandra. Sedan hände något märkligt, efter övergången till strikt LCHF försvann inflammationerna i bihålorna. Inga feberattacker, inga förkylningar, inga lunginflammationer, inga inflammationer överhuvudtaget.

För en tid sedan läste jag om att alla människor förr eller senare drabbas av KOL och att rökning gör att KOL inträffar tidigare i livet. I råden till människor som har fått sjukdomen KOL så är det viktigaste att sluta röka och därefter får man rådet att vaccinera sig mot influensor och liknande eftersom man är mer mottaglig.

Man häpnar över hur lite sjukvården och läkarna vet. Idag betraktar jag mig som helt frisk från sjukdomen kol, alla tidigare besvär är borta. Det som fortfarande händer i mina lungor är ett slags positivt slem som jag tror ingår i en läkningsprocess. Jag harklar mig ofta men det tror jag beror på att lungorna fortfarande renas. Slemmet har helt ren färg. Att jag inte längre drabbas av några som helst inflammationer varken i luftvägarna eller någon annanstans är ett tydligt bevis. Det andra tydliga beviset är omfånget på rösten.Eftersom jag sjunger och spelar så vet jag precis vilka toner jag kan ta både i bas och diskantregistret. Mitt omfång har alltså ökat på äldre dagar, jag kan ta både lägre och högre toner. Om jag inte hade upplevt det själv hade jag nog varit mycket skeptisk. Se även Har du rätt ålder_ 2011-07-03

Vad är då förklaringen till att min ”kroniska sjukdom” KOL helt har försvunnit och att mitt omfång på rösten har ökat? Jo, det är samma förklaring som för alla övriga inflammationer i kroppen. Bränslet som inflammationerna lever på har helt enkelt tagit slut och därmed kan inte inflammationerna överleva. Bränslet är en alldeles för hög glukosnivå(kroppens eget socker) i blodomloppet. Det är vår livsstil med ett alldeles för högt intag av kolhydrater som gör våra kroppar inflammerade. Dessutom äter vi följaktligen alldeles för lite fett som smörjer alla system i kroppen och förhindrar att glukosen ärgar sig fast i blodådrorna. När jag började äta en kost som består av 70 procent fett, 25 procent protein och 5 procent kolhydrater så började det hända saker i kroppen. Immunförsvaret stärktes upp genom att det slapp försvara sig hela tiden mot glukosdrivande inflammationer.

Jag blev frisk av mat! Så enkelt är det. Det finns inga andra förklaringar som är möjliga. Att sjukvården och läkarna kallar KOL för en kronisk sjukdom som inte går att bota förvånar inte mig. Samma sak sade man om min diabetes, att den också är obotlig. Man hamnar helt enkelt i naturalförloppet som innebär att det är fullständigt normalt att bara bli sjukare och sjukare och till slut dör man av hjärtinfarkt. Det är fullständigt normalt enligt sjukvården. Men innan man dör har man konsumerat en rad olika mediciner helt i onödan och berikat ett antal läkemedelsfabrikanter och läkare. Idag är jag helt frisk från diabetes också.

Idag hörde jag något sorglustigt som handlar om Karies i tänderna. En forskare har tagit fram ett läkemedel som ska skydda mot karies, i varje fall samma dag som man tar läkemedlet. Det är bara att avstå från socker och andra kolhydrater så får man en ännu bättre effekt mot karies. Det är att immunförsvaret blir så starkt utan inflammationsdrivande glukos i kroppen att man förmår försvara sig även mot karies.

Mitt råd till dig som känner på dig att du har sjukdomar i kroppen som är kostrelaterade. Du skall helt enkelt pröva strikt LCHF, du har inget att förlora men massor att vinna.

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Mycket intressant och viktig artikel! En fråga; äter du mjölkprodukter? Varför jag frågar är att vissa forskare och läkare menar att mjölkprodukter bl.a. bidrar till att öka slemmet, mer täppt i slemhinnor, bihålor m.m., samt att det sätter sig på stämband, vilket är ett skäl att operasångare brukar undvika att dricka mjölk osv.

  Gilla

  • Nej, jag dricker inte mjölkprodukter. De innehåller för lite fett och jag får en konstig andedräkt av det. Däremot använder jag fet grädde och fet Creme Fraiche i framför allt såser. Fet turkisk yoghurt använder jag och blandar med ekologiskt kallpressat kokosfett och hallon. Det blir en läkande Fetshot av det som man verkligen piggnar till av.

   Gilla

 2. Hej! var i Sverige kommer dessa matkassar levereras?

  Gilla

  • Hej Emelie,
   Inom några dagar kan du gå in på http://www.LCHFmatkasse.se och anmäla ditt intresse där. Så fort vi får tillräckligt många intresserade i ett område så börjar vi leverera där.

   Gilla

 3. Förlåt men det här var något av det dummaste jag läst. Du är inte frisk från KOL, du slemmar ju fortfarande och kommer göra det i resten av ditt liv. Skitbra att kosten gör att du mår bättre, men att friskförklara sig själv från en sjukdom som är irreversibel? Skadan på lungorna har ju redan skett och dem läker inte sig själva så som andra organ i kroppen.
  Karies däremot, lever på kolhydrater och socker så där har du väl till viss mån rätt. Dock har det inte så mycket med immunförsvaret att göra eftersom det inne i munnen, alltså slemhinnor och tandytorna räknas till att vara det yttre skyddet så som huden. Kommer bakterierna in i blodbanan är det självklart en annan fråga men karies orsakas av att det ligger bakterier på tandytan som får ligga och gro och det enda sätt att bli av med bakterierna är manuell rengöring.

  Gilla

  • Bäste Gabriel. Du må tycka att det här är det dummaste du läst. Det får stå för dig. Dock stämmer det att min ”kroniska bronkit” inte längre existerar. Jag är inte längre inflammerad eller förkyld längre. Faktiskt inte på fyra år. Alltså lika länge som jag ätit LCHF-kosten. Nu är du inte ensam om att påstå att KOL är obotlig. Även Sjukvården anser att den är obotlig. Detsamma anser sjukvården om diabetes, hjärt-kärlsjukdomar m.fl. sjukdomar. Jag kan berätta för dig att sjukvården har fel. Jag är själv botad från både diabetes 2 och hjärt-sjukdom.
   Problemet är att sjukvården inte gör någon koppling mellan kost från sockerarter och inflammationer i kroppen.

   Nedan kan du se vad sjukvårdens förklaring på KOL. Rökning är naturligtvis en viktig faktor men det är inte hela förklaringen enligt mitt sätt att se det. Inflammationer ingår från början som en del i kroppens försvarssystem. Problemet är när de blir kroniska så att immunförsvaret inte orkar läka inflammationerna. Varför får vi kroniska inflammationer är den logiska frågan? Något håller igång de kroniska inflammationerna och jag tror att det beror på för mycket glukos i blodbanorna. Balansen mellan våra bakterier förändras i kroppen av för mycket sockerartsätande.
   Eftersom väldigt få forskar kring bakterier, ämnesomsättning, kost och inflammationer och hur förhållandet däremellan påverkar hälsan och immunförsvaret, så vet vi inte så mycket rent vetenskapligt. Däremot finns det idag erfarenhet t.o.m. beprövad erfarenhet att för mycket sockerarter orsakar kroniska inflammationer i kroppen.

   ”KOL beror på inflammation i de små luftrören och i lungvävnaden. Detta ger upphov till ärrbildning och att luftrören förträngs och lungvävnaden minskar i storlek. Det är rökning som orsakar detta i 90% av fallen men i några fall så kan det bero på bla. arbete i dammiga miljöer eller andra faktorer. KOL drabbar även framförallt äldre och många är över 70 år”.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: