Sjukvården säger nej!

november 3, 2011 kl. 10:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer

Ni har säkert uppmärksammat att vi dragit igång lchfmatkasse.se Tanken är att erbjuda utbildning och matingredienser  som stärker immunförsvaret och som då kan försvara sig mot metabola sjukdomar som vill angripa oss. Vi tror att kosten har en helt avgörande betydelse för dagens moderna livsstilssjukdomar. Vi har valt den populära modellen med leverans av matkassar till hushållen. Matkassen innehåller, förutom nyttiga matingredienser även kontinuerlig utbildning hur kosten påverkar hälsan.

Jenny och jag tror att den här modellen som vi använder oss av kan bli ett rejält alternativ till sjukvården som är väldigt begränsad till knivar och kemiska läkemedel.

Vi tror att kunskap om kostens betydelse för hur olika sjukdomar kan uppstå kan få ett helt avgörande inflytande på folkhälsan. Människor kan plötsligt få ett redskap och välja själv. Den officiella sjukvården vågar inte inse det som många av oss redan förstått att kosten har en mycket större betydelse än vad vi tidigare trott.

Vi har kontaktat sjukvården och vi har kontaktat regionen och föreslagit ett samarbete. Vi har mötts av väldigt lite förståelse för vårt projekt. Man vill inte delta i något som har med LCHF att göra. Den här avoga inställningen är märklig eftersom LCHF-kosten bevisligen hjälper till att både förebygga och bota mycket svåra sjukdomar som diabetes, hjärt-kärl, cancer med flera inflammatoriska sjukdomar.

Det viktigaste kanske inte längre är att bota och lindra utan det viktigaste verkar vara att följa instruktionerna i FASS, bibeln för den svenska sjukvården. Faktum är att sjukvården verkar uppfatta oss som en farlig konkurrent i stället för ett komplement och alternativ.

I vilket fall så kommer vi att genomföra vårt projekt med eller utan sjukvården. Vi har erbjudit sjukvården att göra en långsiktig studie på de människor som använder sig av LCHF matkasse. Vi har fått svaret, nej tack men vi har inte tid. Vi har också fått svaret att man inte stödjer företag med matkassar. Alltså, man har inte fattat ett dyft. Jag tror att man är rädd för att resultatet kan visa sig vara för bra och att sjukvården kan tvingas till omfattande förändringar och omprioriteringar i sin verksamhet.

2008 var sjukvårdens budget 250 miljarder kronor. Merparten av dessa pengar går åt till läkemedel och behandling av metaboliska sjukdomar(livsstilssjukdomar). En väldigt liten del av budgeten används till att förebygga och utreda orsaker till våra livsstilssjukdomar. Nästan inga mediciner angriper orsaker utan bara symtom.

Vi tror att merparten av dessa pengar kunde användas bättre, t.ex. till bättre skola, bättre äldrevård och t.o.m. lägre skatter.

I dagens Svenska Dagbladet beskrivs hur till och med vår socialminister, Göran Hägglund, går på en strikt GI-kost med väldigt få kolhydrater och han har insett att hans egen vikt och hälsa påverkas av kosten. Det är kanske dags att han delar med sig av sina erfarenheter till sina anställda inom sjukvården.

Du som vill veta hur LCHF matkasse fungerar kan gå in på http://www.lchfmatkasse.se

Annonser

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Sorgligt! Fortsätt kämpa! Kanske behöver de påminnas att Soc.styrelsen godk. Dahlqvist att rek. Kosten?

  Gilla

  • Det var nästan lustigt och sorgligt på samma gång. När jag träffade Västra Regionen som är huvudman för sjukvården så kände tjänstemannen inte till att LCHF-kosten numera är en godkänd metod för diabetiker.

   Gilla

 2. Tyvärr ännu ett exempel på hur sjukvården talar med kluven tunga.
  16 januari 2008 slog socialstyrelsen fast att LCHF är ”förenlig med vetenskap och beprövad erfarenhet”.
  Som den herrelösa byråkrati sjukvården är kan lägre myndigheter helt blankt strunta i vad den överordnade uttalar som sant och riktigt.
  Låt istället mörkrets och prestigens makter råda och vägra att ha att göra med något som är ”förenligt med vetensklap och beprövad erfarenhet”, ett mantra som man annars gärna avnvänder när det passar ens egna intressen.

  Mats Wiman
  LCHF:are och f.d. diabetiker

  Gilla

 3. Hej! Skulle du inte kunna påverka herr socialminister Hägglund som äter redan GI o skullie säkerligen vara intresserad att få ner sjukvårdskostnader direkt o indirekt genom att gripa tag i grundproblemen istället för att behandla symptomen som det är idag. Jag känner stor frustation när jag tänker i dessa samma banor som du belyser på bloggen. Lycka till!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: