Hatten av för Läkemedelsverket!

december 5, 2011 kl. 11:48 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer

Det är Göteborgsposten som hänvisar till en studie om att hostmedicin och slemlösande inte har någon effekt. Enligt studien gör det ingen nytta alls. Vi köper hostmediciner för en halv miljard kronor om året helt i onödan. Det går lika bra med honungsvatten eller te, effekten blir densamma. Det går lika bra med kranvatten enligt studien som är gjord i samarbete mellan norska och svenska läkemedelsverket. Det går helt enkelt inte att fastställa om hostdämpande eller slemlösande har någon effekt alls oavsett om det är receptbelagda mediciner eller receptfria säger både norska och svenska läkare.

2009 såldes receptbelagda läkemedel för 25,9 miljarder kronor. Större delen av den kostnaden är skattemedel. Flera läkemedel skulle, enligt svenska och norska läkemedelsverket, aldrig blivit godkända idag. Enligt överläkare Lennart Hansson vid lung- och allergikliniken på Skånes universitetssjukhus ser han ingen poäng med preparaten åtminstone inte vid vanliga förkylningar. – Te eller honungsvatten har samma effekt eller varför inte en whiskey?

Som jag ser det är grundproblemet att vi inte har någon samlande teori om varför vi blir förkylda? Varför klarar inte immunförsvaret av att försvara oss mot infektioner och inflammationer? Hur gjorde naturfolken förr i tiden? Låg de och snörvlade inne i grottan och och tog tempen? Tror inte det var så vanligt.

Skälet till att vi är så känsliga för förkylningar och inflammationer är naturligtvis kosten. Det är det enda naturliga sambandet som vi alla har. När barnen träffas efter sommarlovet blir hälften förkylda liksom alla föräldrar och dagisfröknar/lärare. Det slår aldrig fel. Min förklaring är att immunförsvaret är så försvagat på många människor på grund av en för kolhydratrik kost att det inte orkar försvara oss som det borde. Immunförsvaret får aldrig vila och bli starkt p.g.a. mer eller mindre ständiga inflammationer i kroppen. Därmed minskar försvarskapaciteten och vi blir mottagliga.

När jag ser tillbaka på min egen sjukdomshistoria så hade jag kronisk bronkit under en lång följd av år som senare ledde till fullt utvecklad diabetes med flera sjukdomar. Jag var alltså mer eller mindre ständigt förkyld. Förkylningarna och min diabetes har totalt lyst med sin frånvaro under hela den tid som jag nu har ätit ett minimum av kolhydrater och mycket naturligt fett.

Det är klart att jag drar slutsatser av detta. Den naturliga förklaringen är självklart kosten. Det är dags att börja forska kring vilka orsaker som leder till sjukdomar och sluta upp med symtomtänkandet.

Annonser

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Redan på 80-talet berättade läkare för mig att hostmediciner inte fungerade bättre än vatten, så särskilt nytt är det inte. Och jag tror också på att kosten gör skillnad.

  Gilla

 2. Dags att börja forska?! Det har det varit i 20 år. Det blir inget med det. De som har pengarna tänker inte rasera den hegemoni de har på alla plan från beslutande myndigheter ner till indoktrineringen av oss alla.

  Det är vi själva som måste ta ansvaret för vår hälsa. Så det är bara att var aktiv och gå ut så länge Din egen kraft tillåter. Sveriges folk måste vakna. Det är nog den chans som finns till att komma undan sockeröversvämmninen samt få tillgång till fettet igen.

  Och vår egen kraft är stor. Det vittnar Du om själv. Det räcker att ta upp det Du gör med förkylningarna. De dämpar ju farten för alltför många av svenskarna – och, som vi vet, alldeles i onödan.

  Kontentan av Ditt resonemang är ju att vi får tillbaka aktivitetslusten. Därav må de penningstinna (Goljat) darra! Som jag skrev någon annanstans: sådant här har lösts med våld under tidigare perioder. Detta kan lösas på demokratisk väg, hoppas jag.

  Hälsnignar
  Rolf Aronsson

  Gilla

 3. LCHF=stärkande av immunförsvaret.

  Jag har inte varit förkyld eller sjuk efterr det att jag började LCHF i april 2008.

  All logik talar för att immunförsvaret behöver mycket riktig näring, dvs protein och fett och INTE kolhydrater (SLV: ”tomma kalorier”)

  Gilla

 4. Behöver man ta något slemlösande och är förkyld ska man prova kokosfett.

  Gilla

 5. Jag började med lchf i januari i år. Än så länge har jag haft 3 rejäla förkylningar/influensor – en i maj/juni och två nu i höst = nästan 3 veckors sjukskrivning totalt. I somras började jag äta kokfett varje dag. Så lchf har inte minskat mina sjukdagar, tyvärr.

  Jag har däremot gått ner i vikt rejält samt fått finare hy och maten är ju god så jag fortsätter. 🙂 Men det känns tråkigt att det inte bygger upp mitt immunförsvar som det verkar ha gjort med så många andra.

  Gilla

  • Johanna,
   Efter snart tre år med strikt LCHF-kost känner jag fortfarande att min kropp stärks och får hälsovinster. Visst är det så att det går fortare för en del och långsammare för andra. LCHF-kosten kan betyda olika för olika människor men är du inne i ett metabolt syndrom som du verkar vara ska du bort bränslet(kolhydrater) så långt det går och ersätta det med mättat fett och protein. Då får ditt immunförsvar en större möjlighet att läka sig snabbare. Det är min erfarenhet. Ekologiskt kallpressat kokosfett är jättebra. det ska du fortsätta med.

   Gilla

   • Tack för rådet! Ska försöka öka mängden kokosfett (äter ekologiskt) men har svårt att minska mängden kolhydrater eftersom jag fram till för två veckor sen inte åt speciellt mycket av den varan. Tyvärr har jag fallit dit igen på några lussekatter de senaste dagarna efter att inte ha rört ngn mjölprodukt på elva månader…. Vet inte varför. Ska komma på banan igen för jag tycker ju egentligen inte om mjöl och socker längre.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: