Minskad risk för cancer med LCHF!

december 9, 2011 kl. 4:44 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer

http://svt.se/2.108068/1.2633042/lagkolhydratskost_mest_effektiv

I en ny studie där man jämfört insulinnivåerna i blodet som ett mått på risken att få cancer är lågkolhydrat och hög fetthalt i maten överlägset bäst. Dessutom gick försökspersonerna ner mest i vikt. De andra metoderna/dieterna som användes var Medelhavskosten och vanlig högkolhydratmat som inte alls hade samma resultat.

Frågan att ställa är; Kan man bli frisk av mat? Kan man förebygga cancer, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, mag och tarmsjukdomar, värk plus en rad andra besläktade besvär bara genom att äta rätt sorts mat. Det dräller in undersökningar och studier som visar att lågkolhydrat- högfettmat är överlägset andra metoder.

Jag har inte själv haft cancer men blivit helt frisk från diabetes och hjärt-kärlsjukdom plus kronisk värk  m.m. Jag hävdar med bestämdhet att för mycket kolhydrater i maten och för lite fett är sjukdomsframkallande på lite sikt. Cancer är direkt besläktad med både diabetes och hjärt-kärlsjukdom och det är ingen hemlighet att cancerceller överlever tack vare för hög insulinnivå/för hög glukoshalt i blodet.

Visst kan man bli frisk av mat och visst kan man förebygga sjukdomar med rätt sorts mat! Problemet är att vi måste lära oss på nytt hur mycket en genomsnittlig människokropp tål av olika sorters livsmedel. Jag hävdar att vi människor, i genomsnitt, inte tål fler kolhydrater än 15 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Den som är inne i ett metabolt sjukdomsförlopp ska inte äta mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Därmed försvinner pastan och brödet, potatisen och riset, frukostflingorna och frukten plus chips, godis och läsk givetvis. Det finns jättegoda alternativ, men det tar jag upp i ett annat inlägg.

Den alltigenom förhärskande frågan är ju om det är fett som skapar beläggningar i våra kärl och ådror eller om det är för hög insulinnivå/för hög glukoshalt i blodet som gör det?

Om inte min kropp är helt unik så är jag helt säker på att det är kolhydraterna som har orsakat mina sjukdomar. Tack vare en strikt kosthållning med mycket fett(mättat framför allt) och ett minimum av kolhydrater(högst 5 gram per 100 gram mat) så är jag nu helt frisk. Faktum är att jag aldrig varit så här frisk, inte ens i tonåren, och nu är jag 58 år.

För två år sedan lade jag t.ex. undan både mina läsglasögon och mina glasögon för närsynthet. Jag behöver fortfarande inte glasögon. Förklaringen är att när inflammationerna upphör/minskar i kroppen tack vare mindre sockerbränsle så får  immunförsvaret helt nya möjligheter att försvara och läka. Det senaste som jag upplever hänt mig i form av hälsovinster är att jag börjat höra bättre. Först trodde jag att jag inbillade mig men nu känns det som en realitet.  Radion är inte på lika högt osv.

Det är alltså överskottsglukos som är boven i dramat inte fettet. Våra kroppar och celler är designade för att kunna ta emot energi i form av glukos men inte alls i de mängder som finns i vår genomsnittliga mat idag.

Vart tar överskottssockret vägen kan man undra? Det finns ett nytt ord som heter glykinera inom medicinen som beskriver hur överskottsglukos ärgar sig fast på kärlväggarna och på så vis minskar flödet och cirkulationen. Dessa beläggningar är egentligen små, små sår som lever av att det kommer nytt överskottsglukos hela tiden.

Det är definitivt inte normalt med små sår och inflammationer inuti kärlväggarna men för många människor över en viss ålder har detta blivit ett normaltillstånd och en del av ”naturligt åldrande”. Jag är övertygad om att dessa små sår kan ombildas till tumörer under förutsättning att bränsletillgången/sockret är fortsatt hög. En viss tysk forskare, Otto Warburg, visade redan 1931 när han fick Nobelpriset att cancerceller lever på socker. Egentligen vet vi att de metabola sjukdomarna lever och frodas endast tack vare sockret.

Annonser

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Håller helt med dig. Dina hypoteser är mycket övertygande och verkar sannolika.

  Gilla

 2. Hej!
  Hur länge hade du ätit LCHF innan du kunde lägga bort läsglasögonen?
  Jag har bara ätit så här i 5 månader, märker inget på synen än, skulle gärna slippa läsglasögonen…

  Bra blogg förresten!

  /F

  Gilla

  • Hej!
   Angående läsglasögon så hade jag inte använt dom så länge innan jag förändrade min kost. Kanske hade jag använt dom i tre-fyra år. Min syn på nära håll blev snabbt sämre när diabetesen eskalerade och därmed fick jag öka på förstoringen på glasögonen. Jag hade 2,0 när det plötsligt vände efter kosförändringen och jag fick tillbaka min syn på nära håll. Det dröjde cirka fyra månader innan jag märkte att jag inte behövde läsglasögon längre. Enligt läkare som jag pratat med är det vanligt att synen kan försämras snabbt för en diabetiker. Det var mer fantastiskt med att jag kunde ta bort glasögonen på långt håll tycker jag. Dessa glasögon hade använt i ganska många år, kanske 8-10 år. Idag så har synen ställt in sig så att jag har bra syn på nära håll på det ena ögat och bra syn på långt håll på det andra ögat. Ganska praktiskt tycker jag.

   Gilla

   • Tack för svar!
    Mitt behov av läsglasögon kom ungefär samma dag jag fyllde 40… Skaffade läsglasögon med styrka 1,0 för ett år sedan. Har inte diabetes, utan äter LCHF pga att jag slipper 90% av min migrän då. Fantastiskt vad kosten kan göra.

    Gilla

 3. Läsglasögonfrågan som Filippa ställer intresserar mig också.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: