En hel stad är läkemedelsberoende!

december 12, 2011 kl. 6:07 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

http://www.doctoroz.com/videos/town-addicted-pain-killers-pt-1

I USA är nästan alla människorna i staden Portsmouth Ohio läkemedelsberoende på s.k. pain killers. Det är fler människor som är beroende av detta än alla dom som är beroende av narkotika och alkohol. Ett skrämmande perspektiv där människor knaprar piller som slår ut det egna immunförsvaret till slut.

Kan detta hända i Sverige? Visst kan det hända även här. Läkarna är skyldiga att hjälpa folk som kommer till sjukhusen med smärtor men man är också skyldig att se till människan hela situation. Orsaken till att vi kan hamna i sådana till synes absurda situationer är förstås att läkarna och sjukvården har hamnat helt snett genom att bara hantera symtom och aldrig orsaker till t.ex. smärta.

I stora delar av äldreomsorgen i Sverige förekommer likheter med situationen i USA Ohio. Många äldre knaprar medicin mot medicin mot medicin osv. Nej, min dator har inte hängt upp sig, många äldre är medicinförgiftade och tillbringar sina sista dagar i ett rent helvete fullt av smärta och förnedring.

Om sjukvård och läkare började fråga om orsaker till människors smärta och olika besvär skulle en rad intressanta uppslag dyka upp. Hur länge har smärtan pågått, har smärtan ökat succesivt, har det något samband med dina kostvanor? Vad äter du för något, är du inne i ett metabolt syndrom med en sockerförgiftad kropp?

Nej de frågorna får du aldrig höra av sjukvården, istället får du veta att du kan ta inflammationsdämpande tabletter och voltaren så går det nog över. Alternativet kan vara att de vill skära lite i dig, skära bort det onda så att säga. Men orsakerna då, varför får jag smärta? Smaka på de båda orden inflammationsdämpande tabletter så går snart innebörden upp för dig. Det är inte meningen att du ska bli av med inflammationerna utan de ska bara dämpas tillfälligt. Om du blir av med dina inflammationer/värk i kroppen så får ju inte läkemedelsindustrin sälja mer ”pain killers” till dig. Det är verkligen ingen bra affär.

I mitt fall kom mina smärtor fram succesivt och eskalerade i takt med att jag blev mer och mer förgiftad i kroppen av för mycket herrelöst glukos. Människan kan vänja sig vid allt och till slut blir även en svår smärta ett normalt och naturligt tillstånd. Jag hade kronisk värk i området kring nacke och axlar i cirka 15 år. Varje gång när det blev övermäktigt gick jag antingen till kotknackaren, sjukgymnasten eller ortopedläkaren. Tror ni att någon av alla dessa specialister någonsin frågade mig, under alla dessa år, om vilken slags kost jag äter och att den kan påverka min hälsa/värk?

Nej givetvis inte, för de har inte lärt sig att vår moderna mathållning kan kan påverka hälsan på ett så avgörande sätt. Efter fyra månader med strikt LCHF-kost försvann till slut den kroniska värken i min kropp. Jag har sedan länge kastat bort alla dessa ”pain killers” som kanske skulle gjort mig till lika mycket läkemedelsberoende som invånarna i Portsmouth Ohio.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: