Sänkan vid mönstring avgör risk för hjärtsjukdom!

december 13, 2011 kl. 9:53 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

Vid Lunds universitet har man i en ny studie på mönstrande värnpliktiga på 60 och 70-talet funnit ett klart samband mellan hög sänka vid mönstringen och hjärtsjukdom i femtio-årsåldern. Det som händer, enligt forskarna, är att det sker en åderförkalkning redan i tidiga år som sedan eskalerar efterhand och skapar hjärtsjukdom. Sambandet mellan hög sänka vid mönstringen och hjärtsjukdom i femtioårsåldern är 70 procent, enligt forskarna.

På en fråga från reportern vad man ska göra för att skydda sig svarar en av forskarna att man ska äta sunt och röra på sig.

Jag känner igen min egen situation i ovanstående påståenden. Jag var ofta sjuk och förkyld redan i tonåren trots att jag var en ganska duktig fotbollsspelare.

Vi har alla olika förutsättningar för att drabbas av ett metabolt syndrom som är samma sak som att forskarna kallar det för åderförkalkning. Vissa av oss har gener där vi måste vara extra försiktiga med framför allt kosten. Om vi äter för mycket kolhydrater och för lite fett så drabbas vi av sjukdomar redan i tidig ålder. Endast 20 procent av oss klarar hela resan fram till döden utan att drabbas av metabolt syndrom.

Jag hävdar med en dåres envishet att det duger inte, som en av forskarna sa, och det räcker inte att vi ska äta sunt och att vi ska röra på oss. Det är faktiskt mycket mer komplicerat än så men ändå så enkelt. Föräldrar måste skaffa sig kunskap om hur barnen kan drabbas redan i tidiga år av åderförkalkning genom att äta en felaktig kost bestående av för mycket socker och för lite fett. Detta är grogrunden för kvalitén på livet.

Massor av studier pekar åt samma håll hela tiden. Det är intaget av rätt kost som är helt avgörande för våra livsstilssjukdomar. Det märkliga är att vi, några stackars bloggare, försöker informera om att människor har ett eget val och att vi själva kan påverka vår hälsa på ett högst påtagligt sätt. Våra myndigheter, som ska skydda och hjälpa, har fastnat i pillerträsk och totalt felaktiga kostval som är resultatet av rent fusk. Googla på Ancel Keys och hans forskningsfusk som är grunden för vår moderna sjukvård.

Vad bygger vår moderna sjukvård på? Jo, att fett som vi äter slammar igen våra ådror och skapar åderförkalkning och fetma. Detta är inte sant! Det är nämligen precis tvärtom, fettet(naturligt) smörjer och ger oss precis lagom med energi och skapar inget överskottsglukos som gör oss sjuka. Det sista gör däremot vårt överdrivna intag av kolhydrater.

Hur kan jag veta allt detta? jag är ju ingen läkare! Om jag påstår att läkare kanske läser kostkunskap i hela sex dagar under sin sexåriga läkarutbildning så kanske du förstår. Dessutom lär de sig att Ancel Keys forskningsfusk är rätt. Jag har själv blivit helt frisk genom att praktisera det som jag förespråkar och därför vet jag vad jag pratar om. Sedan får andra läkare och professorer säga precis vad de vill.

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Word! Du, och många andra är bevis nog för att jag ska ha samma uppfattning som du har. Kosten är A och O för ett hälsosamt leverne, både i nuet, och i framtiden.

    Gilla

  2. Boken ”Forsknings-Fusket” av Ralf Sundberg beskriver ingående allt fusk och lobbying som är grunden för modern sjukvård och kostråd.

    Det är världens största bedrägeri, som drabbar miljarder människor. Men det är oerhört lönsamt för livsmedels- och medicin-industrin.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: