Vetenskap – bluff i läkartidningen?

december 22, 2011 kl. 10:23 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

Igen har professor Charlotte Erlansson gått ut och varnat för att högfettdieter(LCHF) kan ge cancer och en rad andra sjukdomar. Hon skriver själv i läkartidningen och hänvisar till en rad olika studier. Problemet är att hon verkar bara läsa sammanfattningarna och inte själva studierna. När vi andra tittar på de aktuella studierna så kommer vi fram till slutsatser som är totalt tvärtemot vad Professor Erlansson konstaterar.

I studie 31 konstaterar hon att fett ger cancer medan vi andra som har läst samma studie läser att omega 3 är bra. Hur hon läser är svårt att förstå!

I studie 32 hänvisar hon till en gammal musstudie från 1985 som påstår att möss får cancer av fett. Möss är inte människor och en mus tål fett mycket dåligt.

http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=17565

Det är svårt att förstå hur dessa vilda gissningar från Erlansson får ta plats i läkartidningen. Hon läser studier som f-n läser bibeln. Det värsta är att hon med sina vilda gissningar dels hindrar ett antal läkare att upptäcka nya behandlingsmetoder och dels att hon skrämmer upp människor som annars skulle vågat pröva LCHF som en del i läkningsprocessen. Charlotte Erlansson ser samband i olika observationsstudier som inte stämmer vid närmare betraktelse.

Vi måste våga använda begreppet ”beprövad erfarenhet” igen. 85 personer i tidningen ”Må bra” kommenterade en dietists åsikter om kosten och hälsan. De beskrev all sina hälsovinster genom kosten som var högfettsorienterad och totalt i motsatts till vad dietisten propagerade för. Inte en enda kommentar talade till dietistens fördel!

Samtidigt som jag läser Charlotte Erlanssons gissningar i läkartidningen så konstaterar jag att jag ätit just den kost som hon påstår ger cancer i snart tre år. Jag kan inte minnas när jag mått bättre i mitt liv. De 85 personerna i tidningen ”Må bra” håller nog med mig.

Jag påstår att professor Charlotte Erlansson har diametralt fel genom att påstå att mättat fett är farligt. Enligt mina studier på mig själv så är det överskottsglukos som far runt i våra blodbanor som orsakar inflammatoriska sjukdomar. Med en högfettkost kan det inte bli överskott av energi som skapar sjukdomar i kroppen. Cellerna får den energi som de behöver och överskott av glukos finns inte med den maten. Alltså blir det färre sjukdomar, mindre fetma och ett starkare immunförsvar för den som äter mycket mättat fett och minimalt med kolhydrater.

Det känns ganska otäckt att gå till läkare när man vet att de läst läkartidningen och Professor Erlanssons gissningar.

Annonser

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Det är också bra att veta att Charlotte Erlanson Albertsson har jäv. se själva

    http://thylabisco.com/contact.html

    även om den oprofessionella LT anger annorlunda

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: