Rocka fett!

januari 24, 2012 kl. 9:30 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

I Dagens Eko igår, svårt det där, berättade forskare i Lund att de i nya studier kommit på att läkare kan skriva ut mat på recept. Just denna mat skulle vara särskilt bra för diabetiker. Bl.a. hade man funnit att rågbröd var bra, nypon och vissa bär. Jag tycker att det är bra att man kommit på att skriva ut recept på mat som skyddar mot sjukdomar. Det är en nyhet och påminner om det som vi gör i lchfmatkasse.se med hälsosam mat och kunskap i samma matkasse.

Men jag vet inte om jag ska skratta eller gråta för kunskapen bland forskarna är under all kritik. Att skriva ut rågbröd till en diabetiker är förkastligt eftersom det inte finns rågmjöl under 60 gram kolhydrater per 100 gram mjöl. Att skriva ut ett recept på minst 60 procent socker till en diabetiker  är nära på mordförsök. Problemet är att forskarna inte vågar ställa den avgörande frågan/hypotesen innan man startar studien. Den avgörande frågan är att man inte inser att det är det mättade fettet som skall ge energi för diabetiker, inte kolhydrater. Man kan som före detta diabetiker tycka att detta borde vara en självklar grundläggande hypotes innan studien startar. Så är det tyvärr inte.

Fettet är tydligen bannlyst och är med som den utlösande sjukdomsorsaken i nästan alla hypoteser innan nya studier.Med den utgångspunkten kan man aldrig komma rätt. Vi som blivit friska av metabola sjukdomar skrattar åt forskarnas idiotiska försök eftersom det aldrig kan bli rätt om inte den rätta frågan ställs från början.

Frågan är hur vi ska uppmärksamma forskarna på detta? Hjälper det om jag skickar ner videon ”Rocka fett” till dom? Forskaren och läkaren Ralf Sundberg har uppmärksammat oss på vilket forskningsfusk som förekommer. Jag tycker att frågan är ganska enkel; Det finns ingen som bekostar en forskningsstudie där inte en säljande medicin är den yttersta orsaken till studien. Ingen betalar för en studie som visar att det är inte mediciner utan naturlig mat som förebygger och botar metabola sjukdomar.

Dock är det en början att forskarna från Lund nu menar att maten har betydelse för metabola sjukdomar. Nästa steg är förhoppningsvis att göra studier på fettets betydelse för att undvika inflammerade kroppar

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: