Vad tycker du om artikeln?

januari 27, 2012 kl. 12:25 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Jag fick en fråga på facebook om vad jag tycker om denna artikel;

Klicka för att komma åt lkt1151s2713_2717.pdf

Här är mitt svar;

Hej, Ja vad ska man säga om Charlotte Erlansson. I ljuset av att hon har ett eget bantningspiller på gång i eget företag så är det inte så konstigt att hon dissar LCHF. Hon har nämligen investerat mycket pengar i sitt bantningspiller som bygger på att fett är farligt och att kolhydrater är ok.

Hon har ersättning från det allmänna, dvs vi, men hon har investerat för mycket pengar i eget bolag som tillhandahåller piller så hon kan helt enkelt inte tycka att LCHF är bra. För vad skulle hända med hennes pillerproduktion om det visar sig att det går precis lika bra med naturlig mat.

Professor Erlansson är en av de värsta charlatanerna vi har och hennes åsikter skall tas med en nypa salt enligt min åsikt. Ungefär som Paulun som marknadsför LCHQ. Jag var inne i affären idag och roade mig att titta på hans produkter. Ingen av hans frukostflingor innehåller mindre än 60 gram kolhydrater per 100 gram flingor. Rena självmordet för en diabetiker och även andra med metabolt syndrom. I senaste debatt påstod en av dietisterna att de hade 200000 studier bakom sig som visar att de har rätt. Det är tyvärr så att vi inte kan lita på representanter för sjukvården för de flesta är intrasslade antingen med läkemedelsindustrin/kolhydratindustrin eller också är det prestige i den egna yrkesrollen.

Jag tycker att det enda korrekta är att titta på alla vi tusentals människor som har gjort egna hälsovinster och bevisat att det går att läka svåra metabola inflammationer med en fettrik kost och snålt med kolhydrater. Detta i total kontrast mot sjukvården som hävdar att det vi gjort är omöjligt. Beprövad erfarenhet heter det ju och det är dags att damma av den tanken igen. Att titta i provrör är kanske bra i vissa sammanhang men inget slår den egna erfarenheten.

Ursäkta det långa svaret men sådana människor som Charlotte Erlansson upprör mig!
Ha det gott!
/Mats

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats
    Jag går på LCHF sedan en månad och det gör min fru med. Vi mår fint med dieten, och har inget att anmärka på. Men man kan inte säga att hon har fel i dokumentet heller, ett lägre födointag är nyckeln till viktnedgång, det tror jag alla är överens om. När det sedan gäller riskerna för imflammatoriska följder så kan man inte blunda helt för detta, det verkar ju vara säkerställt att en fettrik kost höjer gallsyranivåerna och ökar riskerna i och med detta. Viktigt att vara nyanserad i dessa debatter, och akta sig för att vara för kategorisk. Det kan man få äta upp senare, det gäller givetvis kritikerna till LCHF med. Jag skulle vilja se en mer openminded debatt, som inte fokuserade på att slå ner på varann utan i god anda förklarade skillnaderna mellan dessa dieter och hur dom verkar rent metaboliskt.

    Gilla

    • Tack Roger, din kommentar är bra. Man skall aldrig skriva när man är upprörd men faktum är att jag står för vartenda ord. Problemet är att alla har sin egen lilla agenda i det här spelet. Faktum är att kontrahenterna har gigantiskt mer resurser än vi några bloggare och läkare som genom våra erfarenheter vill visa på alternativ till existerande kostråd och sjukvård. När professor Erlansson skriver att man kan få cancer av fett så når hon hundratusentals människor med sitt budskap. Media är snabba med att skriva i rubriker och detta kan hindra tusentals människor som har en metabol sjukdom från att våga pröva LCHF-kosten och därmed möjligheten att bli friska. Lycka till med kosten!

      Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: