”LCHF, den farligaste dieten”!

februari 2, 2012 kl. 12:51 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

http://www.dn.se/webbtv/livsstil/hog-andel-fett-ar-inte-farligt/

Maj-Lis Hellenius, den fettskrämda professorn har skapat ovanstående rubrik i Dagens Nyheter. Jag tycker nog att det är precis tvärtom, Maj-Lis Hellenius är en av de farligaste professorer vi har för närvarande. Hon måste vara rädd för något som vi andra är helt oförstående för. Fler och fler människor blir friska tack vare LCHF-kosten och ju värre rubriker skapar Hellenius. Har hon någon dold agenda tro som Professor Erlansson. Erlansson måste ju skydda sin investering i bantningspiller som hon har gjort  i eget företag. Har Professor Hellenius också ett eget bantningspiller som kommer ut i vår och därför inte vill att vanlig mat ska fungera ännu bättre.

Vi som blivit friska av LCHF-kosten undrar varför professorerna är så upprörda över LCHF-kostens läkande effekter. Vill de inte att folk ska bli friska?

Kostdoktorn och en representant från Livsmedelsverket debatterade idag i Nyhetsmorgon(tv4) om LCHF-kosten. Andreas, Kostdoktorn, hade med sig fyra färska nya studier som visar att LCHF-kosten och mättat fett, som t.ex. smör, inte alls är farligt. Livsmedelsverkets representant vägrade att titta på studierna som låg framför henne på bordet. Det påminde lite om Debatt i Svt senast där dietisten också slog ifrån sig när Andreas ville visa 16 stycken studier som visar fördelar med LCHF-kosten. Om dessa representanter för sjukvård och hälsa inte vill läsa nyare studier så förklarar det den okunskap som de visar upp. I morse tyckte  hon från SLV att Kostdoktorns studier inte var sanna.

Nyhetsmorgon om fetträdslans slut på nätet

Det är kanske dags att reformera Livsmedelsverket eller ersätta det med något annat som bejakar insatser för folkhälsan.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Är det inte så att en stor bidragsgivare till professor Hellenius forskningsavdelning är statinproducenten Pfizer…?

  Gilla

 2. Hej Mats!
  Livsmedelsverket kan inte reformeras…det är ungefär lika sannolikt som att få Vatikanen att konvertera till islam. Lösningen ligger i att flytta över kostråden till Socialstyrelsen och begränsa Livsmedelsverkets arbetsuppgifter till att leta bakterier, tungmetaller och bekämpningsmedelsrester i livsmedel.

  Gilla

 3. De som blir s k friska från diabetes blir det pga viktnedgången, inte kosten som sådan. Viktnedgången sker på grund av att man helt utesluter en del av sin ämnesomsättning som är kolhydratomsättningen. Klart blodsockret håller sig lika då. Men vad betyder det? Jo, att bukspottkörteln inte jobbar alls, knappt lever ens.
  Att folk inte dör av lchf är ju en hyllning till generationerna, som hållit arvsanlagen i så pass skick att vi kan klara en hel del. Vi kan ju klara både fett kött, mjölk, oljor och raffinerat och halvfabrikat bra många år innan vi klappar ihop också. Och som någon sa, man går mer i vikt av cancer också. Viktminskning är inte ett tecken på att något är rätt! Att magen slutar krångla kan vara ett tecken på att den gett upp, ungefär som ett barn som får adhd medicin.
  Människor och de olika folkslagen har i alla tider levt på stärkelse i form av kolhydrater, växter och frukt. De har gjort våra förfäder vackra, starka och arbetsföra, uthålliga och reproduktiva. Näringen i kött är det djuret tagit upp av växter och säd. Eller värre, av typ skaldjur som laxen. Vi kan gör jobbet själva! Och vi behöver inte kaseinet som var avsett för en lite kalv att bli en enorm ko! Vi är naturligt och ursprungligt smala, smidiga och starka och det blev vi av en stark matsmältning som kunde nära vår kropp.
  Blodsockret är ingen farlig sak. Blodsockret är en spegel av bukspottk lns verksamhet. Efter en måltid kan det gå upp och sedan stabiliseras. Men att
  Tro att kolhydrater är farligt är verkligen det absolut galnaste hittills som uppfunnits av människohuvuden. Att äta lchf är att helt ta bort de sunda instinkterna. Som Att tro att när klockan visar en tid jag skulle passa om jag då skruvar isär den och tar bort siffrorna och visaren så kommer jag inte längre behöva passa tiden. Ungefär samma slutledningar och snälla ni om ni fortsätter med lchf kommer ni förstöra den styrka tidigare generationer byggt åt oss. Gör inte det, jag ber er!

  Gilla

  • Jag blir lite full i skratt när jag läser Marias kommentar ovan. Jag har svårt att ta hennes ord på allvar. Särskilt när jag sitter på hundratals historier från människor som fått fantastiska hälsovinter av LCHF-kosten inklusive mina egna. Finns det verkligen sådana åsikter som Marias fortfarande? Maria är totalt felinformerad eller så har hon en annan agenda och representerar kanske inte sig själv. Svara gärna Maria.
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: