Fet Hälsa på skidsemester!

februari 4, 2012 kl. 10:37 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Om man åker på skidsemester som genuin ätare av LCHF-kost hur gör man då! Särskilt till Italien där vi upplever att de äter pasta till allting. Det är inte riktigt som vi tror, secondi piatti är ganska lite pasta som andra maträtt av fyra efter salladen. Trots det äter jag inte den pastan utan jag ber att få den tidigare serverade lunchrätten som kan vara kött eller fiskrätt. Fungerar formidabelt.

Frukost är en svår sak på många hotell. Man har en helt annan tradition än vi i Sverige. Det är marmelad och vitt bröd och så lite wienerbröd. Fungerar inte för en som varit metabolt sjuk. Lösningen är att ta med eget hembakat bröd utan mjöl givetvis. Vi är just nu inne på hasselnötsbrödet, finns recept på denna bloggen. Googla! Jag brukar baka två satser som är lika med två plåtar bröd. Räcker för oss två i en vecka.

När det gäller att få mer fett och protein till frukosten så har vi talat med hotellet i förväg och bett dem om mer ägg, bacon och skinka/korv till frukosten. Det har hotellet lovat.

Lunchen i backen brukar bli en mustig gulaschsoppa som är ganska vänlig mot oss lchf.are. Om man väljer en kött eller fiskrätt till lunch så är det bara att be om extra sallad, kokta grönsaker eller liknande till lunchen.

På flyget och transfern med buss har vi med oss kokta ägg, lite korvar, ost i bitar, tomater, hasselnötter och lite vit grapefrukt. Låter det gott? Det är gott och man mår fantastiskt bra av detta. Nu hinner jag inte skriva mer för nu ska vi ut i kylan med buss till flyget.

Må väl i en vecka ni också!

/Mats

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: