Friskt hjärta på Alla Hjärtans dag!

februari 14, 2012 kl. 2:45 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Bild Grattis på alla hjärtans dag!

Är det nödvändigt med ett friskt hjärta för att kunna uppleva kärlek? Så här på Alla hjärtans dag kanske det är en berättigad fråga? Svaret är förstås att det inte är nödvändigt med ett friskt hjärta för att känna kärlek men jag tror definitivt att det underlättar. Hjärtat är kroppens stora motor och den pumpar runt blodet till alla våra organ för att vi ska fungera. För att vi ska fungera optimalt behöver hjärtat fri tillgång till alla blodkärl och största möjliga utrymme när blodet cirkulerar i blodbanorna.

Vad händer om utrymmet för blodet att cirkulera begränsas? Om det blir smalare och tätare i blodbanorna så måste hjärtat jobba hårdare för att transportera samma mängd blod. Nästa fråga är förstås varför det blir förtätningar i kärl och blodbanor? Hittills har väldigt många forskare och läkare trott att det är kolesterol(fett) som skapar dessa förtätningar. Några andra forskare menar att det inte alls är fettet som är farligt utan det är kolhydrater(socker) som skapar våra hjärt- kärlbesvär.

Det har pratats så mycket om kolesterolets farlighet att man nästan glömt bort att det är kroppens viktigaste hormon som har en rad olika funktioner. Jag själv hade skyhögt kolesterol efter cirka tre veckor med LCHF-kosten. Därefter sjönk kolesterolet till helt normala nivåer. När det gäller min egen kropp så gäller inte devisen att kolesterol är farligt, det är precis tvärtom , kolesterolet är en slags stötdämpare för kroppen. Hos mig gick stötdämparen igång när jag bytte från högkolhydrat till en fettrik kost.

Jag är övertygad om att överskottssocker(glukos) i vår kropp utvecklar och driver fram inflammationer/infektioner. Jag tror att alla metabola sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, ledvärk, demens, alzheimer, cancer, mag och tarmbesvär m.m. har ett direkt släktskap med varandra. Jag tror att överskottsglukos som inte kan användas av våra celler som bränsle fastnar och ärgar fast i blodbanorna och skapar små, små sår. Det är dessa sår som ger upphov till förtätningar så att blodet får svårt att cirkulera.

I en ny undersökning framkom det att varannan människa drabbas av demens och att demens har släktskap med hjärt-kärlbesvär. Det är inte alls konstigt att minnet påverkas om inte den viktiga blodtillförseln når fram i alla delar.

Fettet, mättat sådant, tror jag smörjer och underhåller kroppen. Det är inte möjligt att få glukosöverskott i blodbanorna med en fettrik kost. Kroppen utvinner glukos även utav fett men eftersom vi blir mätta utan att kroppen behöver producera mer insulin så inträffar inte något glukosöverskott som inflammerar och skapar förträngningar.

Vem kan man lita på som Mikael Wie en gång frågade? Senast sa Charlotte A Erlansson att man kan få cancer i hjärnan av fettrik kost. Om ni frågar mig så har denna person inget förtroende kvar. Hon har egna intressen i ett bantningspiller som hon enligt uppgift lanserar till våren. Om vi blir friska av att äta naturlig mat faller hennes bantningspiller och hennes investeringar. Ralf Sundberg, författaren till ”Forskningsfusket”, har nyligen kontrollerat fakta som CAE lutar sig mot och det visade sig att det egentligen var socker som råttorna fick cancer i hjärnan av.   

Jag svarar som Tomas Ledin en gång sjöng, ”Ni kan lita på mig” för jag har blivit frisk av mat.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Tack för en hjärtevärmande artikel.

  LCHF, är svaret på många frågor när det gäller kost och hälsa.

  Felaktig kost, dvs. ej artegen kost, ställer till med väldigt många problem, som löser sig när man går över till artegen kost.

  Gilla

 2. Klarspråk och rakt på, som vanligt! Mycket bra, Mats!

  Den debatt som förs från etablissemangets sida saknar däremot helt proportioner. Det är uppenbart att västvärldens befolkning lider av en lång rad sjukdomar (se artikeln ovan) som är relaterade till den föda vi äter. Kostnaderna är enorma, både ekonomiskt och mänskligt, helt otvistigt!. (Varför talas det inte mer om det???)

  Istället för att då (försöka) gå till botten med detta fenomen lägger man ansenlig energi på att påstå att LCHF är en potentiell källa till ohälsa. De s.k. bevisen för detta, om de alls förs fram, är dessutom alltid tveksamma och svårtolkade. I en del fall fall framstår de rent ut sagt som rena falsarier. Det vanligaste är förstås att man som läsare aldrig får se röken av några bevis. Det skall räcka med höga vederbörandes titlar :-).

  Vad som ligger i den andra vågskålen, att mängder av människor rent faktiskt har fått en helt nytt, och bättre, liv på grund av sin kostomläggning (mycket mindre kolhydrater och mera bra fett och bra grönsaker) försöker man ignorera, eller så påstår man att det närmast handlar om ren inbillning. (För sant KAN det ju inte vara, vill man antyda. Jag själv ”inbillade” mig t.ex. att jag gick ner 18 kilo, fick fria andningsvägar, orkade mera, löste problem snabbare och bättre etc, :-)).

  Kost- och Näringsetablissemanget tycks lida av en sällsynt och omfattande brist på ödmjukhet och ärlighet. Prestige och egenintresse styr deras tankar och handlingar. Kampen mot ”dissidenter” förs med alla de medel som står till buds. (Det senaste exemplet på det är vinklingen mot att det skulle vara ”misshandel att ge barn LCHF-kost. Patetiskt så det förslår, menar jag).

  I olika sammanhang kan man få frågan; är det verkligheten eller kartan som gäller? För Kost- och Näringsetablissemanget (vi skattebetalare betalar deras löner, huva) är svaret givet. Det är kartan som gäller, verkligheten skiter man högaktningsfullt i.

  Är det inte meningen att myndigheterna ska arbeta FÖR oss medborgare? Hur länge ska vi behöva stå ut med dessa människor, man undrar?

  IdePer

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: