Om de har fel om LCHF? Kolhydratboja?

februari 15, 2012 kl. 11:29 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Vad ska vi göra med professorerna och läkarna Charlotte Erlansson-Albertsson(CEA), Claude Marcus(CM), Stefan Rössner(SR), dietisten Elisabeth Rothenburg(ER) m.fl. experter om de har fel om LCHF. 2008 hävdade ovanstående personer att Socialstyrelsen borde ta tillbaka godkännandet av LCHF-kost för diabetiker. Det var nämligen fel enligt dessa experter. Fyra år senare har vi facit genom att tusentals diabetiker fått ett nytt friskt liv tack vare LCHF-kosten. Jag själv tillhör den gruppen som blivit friska utan mediciner bara naturlig mat.

Har vi bara inbillat oss att vi blivit friska? Är det egentligen så att experterna ändå har rätt och vi som blivit friska har fel? Nu fyra år senare funderar jag på om jag ändå har missat långtidseffekterna av LCHF-kosten? Har jag kanske blivit sjuk någon annanstans? Har jag fått cancer i hjärnan som CEA påstår att man kan få genom att äta för mycket fett? Nej, svarar jag på den frågan. Jag mår alldeles utmärkt i min hjärna och jag har t.o.m. skrivit en egen bok om mina hälsovinster och teorier kring mitt tillfrisknande. Boken heter ”Frisk av mat, LCHF från början” och jag är själv förvånad att jag lyckats skriva den för tidigare med vanlig nyckelhålsmärkt mat hade jag ingen aning om att jag skulle bli författare eller överhuvudtaget kunna skriva en bok. Nedan ser du länkarna som säljer min bok;

http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?search_word=Frisk+av+mat+%3A+LCHF+fr%E5n+b%F6rjan&language=&ac_used=yes

http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=frisk+av+mat+Mats+Lindgren&title=frisk+av+mat+Mats+Lindgren&fromproduct=False

En läkare som som jag träffat berättade att han träffat Stefan Rössner, som forskar kring fetma och driver ett institut för viktreducering, i Kina på en föreläsning. SR hade nog ingen aning om att det var svenska deltagare på seminariet för plötsligt visade han en bild på Leif ”Loket” Olsson och förklarade att denne var ansvarig för svenskarnas fetmabekymmer. Så var det med den vetenskapen, det är helt enkelt ”Lokets” fel!

CM vill nu starta ett nytt projekt för fetma-reducering bland barn och ungdomar: han vill helt enkelt skära bort stora delar av dessa barns magsäckar utan att de fått pröva LCHF-metoden. Det påminner om de experiment som en viss Dr. Mengele gjorde i olika läger under andra världskriget.

Dietisten ER, som jag själv lyssnade på live i programmet Debatt i TV för ett tag sedan, skulle behöva sänka sitt blodsocker några snäpp neråt. I programmet, där jag själv medverkade, skrek hon rakt ut att det fanns 200000 studier som stöder hennes teorier. När Kostdoktorn ville lämna över lite nya aktuella studier kastade hon tillbaka pappren och skrek att han skulle gå hem och läsa dom själv. Detta skedde under eftersnacket i studion som bara visades på Webtv. Jag minns själv att jag var mycket mer aggressiv förut innan jag gick över till LCHF-kosten.

Alltså, vad ska vi göra med alla dessa experter som i många år hindrat människor från att våga pröva LCHF-kosten som kanske kunnat vara skillnaden mellan ett sjukt och friskt liv? Jag tycker att ett lämpligt straff vore att tvinga dom att äta strikt LCHF-kost under minst 12 månader. En elektronisk fotboja som avslöjade minsta lilla kolhydrat skulle monteras på deras anklar. Vad skulle då hända med dessa personer när de 12 månaderna är till ända?

Stefan Rössner skulle vara utan sin kraftiga kulmage och jag tippar att han skulle sluta skylla fetmaexplosionen på ”Loket”!

Charlotte Erlansson-Albertsson skulle ha mycket vitare tänder än vad hon har idag. Gula tänder, som CEA har, kan vara ett tecken på ett metabolt syndrom(kostrelaterad sjukdom). Hon kanske skulle se över sina studier igen och inte bara läsa sammanfattningarna. Exempelvis studien om råttorna som fick cancer i hjärnan av fett. När Ralf Sundberg kollade samma studie fick råttorna cancer i hjärnan av socker.

Claude Marcus skulle också vara ett antal kilo lättare efter LCHF-kuren på 12 månader. Dessutom tror jag att han skulle vara mycket villigare att pröva LCHF-kost på ungdomar och barn istället för att skära bort deras magsäckar.

Till sist skulle de få läsa denna studie gjord på Göteborgs universitet av alldeles vanliga ungdomar.Examensarbete LCHF 2011-06-17

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Bra skrivet! Det är mycket bullshit i omlopp. Det handlar om prestige och pengar. Inte att folk ska må bra. Nej, glöm det.

  Gilla

 2. Ja, det var intressant med en ny runda i tv:n om lchf. Det börjar märkas att de inte har så mycket att komma med längre, utan gammal skåpmat som ältas. Det är som H-P ovan skriver, det är för mycket pengar i omlopp. Själv har jag varit i Falun och opererat bort mina halsmandlar som jäklats i många år. Alla ville vara så snälla och bjuda på glass och nyponsoppa men jag avböjde så snällt och tog tacksamt emot medhavd rysk yoghurt 17% fett och ett glas vatten. Till frukosten bad jag om ett kokt ägg och bregott, det blev en underbar kletig lättsvald smörja. Jag får leva på hemkokt blomkålssoppa med grädde och smör en tid framöver, man blir mätt och glad i magen. Jag längtar efter ett revbenspjäll, kan inte påstå annat……….. 😉

  Gilla

 3. Yess!

  När LCHF, inkl. bär som Klåd hade ”glömt” bort, (vilket skådespeleri!) kommer in i Ditt liv får Du en chans ytterligare, oavsett ålder!

  Undertecknad har nu levat som en tonåring i 6 år efter en ”strömbrytarmanöver” = omkoppling till LCHF, vid 68 års ålder. Denna upplevelse (ny livskvalité och nya tilltag!) kan ingen ta ifrån mig eller snacka dumheter om. Samma upplevelse Mats skriver om ang. att skriva en bok…

  För mig är dessa TV-debatter = teater, där replikerna kan slira mot verkligheten precis så mycket som författaren vill. ”Etablissemangssidan” är utmanövrerad vid det här laget. Dock skulle jag vilja se tydligare tecken på att dessa personer ersätts (snart) av rättrådiga beslutsfattare, ej vilseförda professorer, smarta i egen sak!!!

  Vill avsluta med att peka på hur kostrevolutionen, som pågår för fullt, kommer från folkdjupet. Det är där krafterna finns som är tillräckligt starka. De varor som inte säljs försvinner från butikernas hyllor. Och krafterna i sig är varken onda eller goda. Det är styrningen av dem som måste komma i rätta händer! Butikerna sliter just nu som galningar för att få fram smör för, se, där kan man nu tjäna pengar. Sic!

  Förresten, kommer det inte en undersökning från Demoscop snart. Vad månde det bli för siffror nu, ett år sedan sist??

  Många hälsningar i februari 2012
  Rolf Aronsson

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: