Jag hade fel!

februari 23, 2012 kl. 8:58 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

I min bok har jag skrivit att ingen läkare någonsin kommer att läsa min bok ”Frisk av mat”. Där hade jag fel! Grannen, som är patolog, visade sig vara mycket intresserad av ämnet. Även hans fru, som är röntgenläkare, tycker att ämnet och nya rön om maten och hälsan är intressant. Det var ganska lustigt eftersom vi möttes i trappan efter att vi kommit hem sent från bokrelease-partyt och grannen frågade vad jag hade i mina kartonger. Jag svarade att det är böcker som handlar om maten och hälsan och att det är jag som är författare. Han ville omedelbart köpa en bok och lovade att återkomma nästa kväll.

Kvällen efter hade jag nästan glömt händelsen när grannen knackade på och bad att få betala boken plus att få en signatur. Han förklarade att de redan upptäckt ett stort fel i boken, nämligen att jag jag skrivit att ingen läkare skulle läsa den. Någonsin! De hade bläddrat i den och de tyckte redan att den var riktigt intressant. Jag är mycket glad över att jag hade fel. Visserligen är grannen patolog och undersöker inte levande människor men ändå. Våra grannar är unga läkare som är nyfikna och vetgiriga. Det kanske finns hopp ändå!

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det skall vara en patolog och en röntgen läkare för det! Men det är väldigt svårt att inte ta intryck av din bok som alla personliga redogörelser gör.

  Jenny Reimers som skrivit den utmärkta boken ”Naturlig föda naturligt vis! är också röntgenläkare. Det är ju exempel på läkare som står lite utan för kardiologernas och nutrionisternas dans kring guldkalven.
  Jag håller med Dig. Man blir väldigt uppmuntrad. Det är ju den medicinska professionen med sitt inflytande över liv och död som man måste få med sig.
  En patolog är ju verkligen den som ser följderna av vad vi äter.

  Gilla

 2. Ytterligare ett fel hittat!

  På sidan 58 beskrivs hur blodiglar användes i vården förr – för att suga ut ”det dåliga blodet”. Mats antyder att det förfasar vi oss över idag (och på samma sätt kommer vi förfasa oss över dagens kostråd om hundra år).

  Jag vill bara påpeka att blodiglarna har gjort come back i svensk intensivvård. Bl.a. i Malmö – internationellt känt för sin ypperliga handkirurgi där avsågade tummar m.m. sys tillbaka på löpande band och med få biverkningar. Blodiglarna stimulerar blodcirkulationen och sätts -sterila- på operationssåren.

  http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/blodiglar–alternativmedicin-i-dagens-svenska-kirurgi/

  http://www.vetenskaphalsa.se/300-pyttesma-tander-forbattrar-cirkulationen/

  Så du får nog lämna tillbaka hela upplagan för rättning…. 😉

  Gilla

  • Dom var tydligen inte så dumma förr i världen ändå;)

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: