Kunskap som inte finns!

februari 24, 2012 kl. 9:21 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer

Sverige idag Börjar c:a 2.23 min. in i programmet. I tv-programmet Sverige var några läkare oroliga över att folk börjat äta mer fett. Journalisten drog också alla floskler om att fettet bidrar till fetma och hjärtsjukdomar. Läkarna är som vanligt oroliga för de långsiktiga konsekvenserna.

Det som läkarna är oroliga för är sedan länge motbevisat. Man blir inte fet av fett och man blir inte grön av grönsaker. Det är helt andra orsaker som skapar fetma och livsstilssjukdomar som diabetes, hjärtbesvär och cancer. Det lustiga är att läkare och dietister är oroliga trots alla hälsovinster som rapporteras över hela Sverige tack vare LCHF-kosten. Vad är de oroliga för kan man undra? Att folk blir friska utan deras hjälp?

Jag tror att läkare och dietister är oroliga för att det kan bli brist på patienter eftersom LCHF-kosten gör folk friska. Det är naturligt, alla är oroliga för sina jobb, och kommer det in konkurrenter med nya behandlingsmetoder så skapar det oro. Detta är sjukvårdens stora paradox idag med yrkesgrupper som har till uppgift att hjälpa människor att läka medan människor hittar egna metoder som läker bättre. Vem som helst skulle vara orolig för mindre.

Det är dags att plocka ner läkarna från deras piedestaler. En läkare har minimal kostutbildning trots att vi vet idag att livsstilen(kosten) är den viktigaste faktorn för metabola sjukdomar. Ändå kan de uttala sig tvärsäkert om kost och sjukdomar. 

Jag kan lugna alla som är oroliga för LCHF-kostens långsiktiga konsekvenser. Det blir bara bättre, säger jag. Jag är inne på mitt fjärde år av strikt LCHF-kost och jag har aldrig mått bättre. En rad olika åkommor som de flesta av oss betraktar som naturliga åldersförändringar är inte det. Det är istället konsekvenser av en inflammerande kost bestående av alltför mycket kolhydrater och för lite nyttigt fett.

Om läkaren anser att du har för högt kolesterol och vill att du ska äta statiner(kolesterolsänkande medicin) så be att han visar dig en studie som stöder detta? Ulf Ravnskov har visat under en lång följd av år att högt kolesterol är skadligt är bara är en myt. Det är snarare så att de med högt kolesterol både lever längre och är friskare. Kolesterolet är kroppens stötdämpare. Visst fick jag högre kolesterol, under en period, när jag bytte till LCHF-kosten. Det var kolesterolets stötdämpande funktion som trädde in när kroppen fick nytt bränsle. När min kropp hade vant sig vid den nya energin av mera fett och mindre kolhydrater så sjönk kolesterolet. Idag är det varken högt eller lågt.  Dessutom är själva grundtanken att fett är skadligt totalt fel. Det är istället nyttigt.

Tänk själv och unna dig ett friskt liv!

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Dumt att man måste var medlem och inloggad på wordpress för att kunna trycka på Gilla-knappen!
  Bra inlägg, tycker jag, som du oftast har!

  Gilla

 2. Ska kolla det omgående. Ja, det är lustigt att det ska fresta på samhället att vi blir friska på egen hand. 😉

  Gilla

 3. Alla bör läsa boken ”Forsknings-Fusket” av Ralf Sundberg.
  Särskilt alla inom sjukvården!

  Gilla

 4. Helpful info. Fortunate me I found your web site by accident, and I am shocked why this accident didn’t came about in advance! I bookmarked it.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: