En frisk prostatakörtel!

mars 2, 2012 kl. 8:58 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: ,

En av de mest tacksamma hälsovinster som jag fått genom kostbytet till LCHF är en frisk prostatakörtel. Mina prostatabesvär började redan i tjugo-årsåldern och yttrade sig i att jag fick smärtor i ryggslutet och problem med att kissa. Förklaringen jag fick då från läkare var att jag suttit på kalla bilsäten som medfört inflammation i prostatakörteln. En av de läkare som gav mig den förklaringen heter Stig Bengmark och är medförfattare till en artikel i Sydsvenskan i går.

Sydsvenskan: ”LCHF orsakar cancer och hjärtkärlsjukdomar”

I 35 år har jag besvärats av en inflammerad prostatakörtel som gjort livet lite mer besvärligt. Nu har jag varit frisk från prostatabesvär i tre år och livet känns så mycket lättare att leva. När läkaren Bengmark skulle behandla mig för mina prostatabesvär så fick jag ställa mig på alla fyra så att han kunde gå in bakvägen så att säga. Han klämde på prostatakörteln så att var kom ut där fram i penis. Detta är en av de mest smärtsamma behandlingar som jag har upplevt överhuvudtaget. Jag skriver den här artikeln för att jag tycker att ingen ska behöva uppleva den smärtan som jag upplevt.

Det handlar förstås om det metabola syndromet med förhöjda insulinnivåer som skapat inflammation i min prostatakörtel. Grunden i mitt metabola syndrom bestod av för mycket inflammerande kolhydratrik kost och för lite nyttigt fett. Det var detta livsmedelsintag som underhöll mina prostatabesvär och jag skulle inte bli hjälpt hur mycket Stig Bengmark än klämde på min inflammerade körtel. Läkaren Bengmark visar tyvärr genom artikeln i Sydsvenskan att han inte lärt sig något nytt på 35 år.

Som motvikt till Professor Bengmark finns läkaren och forskaren Jan Hammarsten som forskat kring prostatabesvär och följdsjukdomen cancer. Har bevisat i sin forskning att prostatabesvär har en koppling till felaktig kost.

mobil.nwt.se – Prostatabesvär kan kopplas till vår livsstil

Min egen kropp är mitt bästa bevis på att Hammarsten är på rätt spår och att Bengmark har fel. Han, född 1929, kanske skulle dra sig tillbaka istället för att skrämma upp folk med förljugna artiklar i massmedia.

Ovanstående exempel med två läkare som har direkt motsatta uppfattningar om vad som orsakar en sjukdom är ett bra exempel på hur svårt det är att ta ställning för oss som är patienter. Vem ska man tro på?

Själv har jag redan fått alla bevis jag behöver genom att min kropp har tillfrisknat. Jag hade tur som inte utvecklade prostatacancer. Den sjukdomen är den vanligaste cancersjukdomen bland män. En tredjedel av alla män som får sjukdomen cancer får den genom prostatacancer. Enligt Sjukvården(Cancerfondens uppgifter) finns inget samband mellan prostataförstoring och prostatacancer. Det är två helt olika sjukdomar enligt Sjukvården. Det är en häpnadsväckande inställning men helt i linje med den officiella sjukvårdens inställning att kost och sjukdomar inte har något samband. Det finns undantag som tur är. Tack Jan Hammarsten för din forskning.  Den är definitivt mer trovärdig än kalla bilsäten!

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats,

  För din information finns du omnämnd i vårt senaste debattinlägg.

  http://www.kostdemokrati.se/debatt/2012/03/01/debatt-tv1-19-januari-2012-under-temat-lchf-bra-eller-daligt/

  Hälsningar
  Leif

  Gilla

 2. Är det inte bra underligt, och vetenskapen står där och förstår ingenting…….. 🙂
  Det är bara att gratulera, 🙂

  Gilla

 3. Det skulle vara roligt att få se jävsdeklaration för denne Stig Bengmark. I tidningen skrivs ingenting om sådant.

  Gratulerar till ditt nya friska liv!

  Gilla

 4. Hej! Jag har sååå mycket att skriva till dig, har snart läst ut din bok…En fråga tillsvidare vad är det för skillnad på palmolja och röd palmolja? Råkade beställa palmolja när jag beställde kokosfett, hade tänkt ta en tsk varje kväll, funkar det med eko palmolja som är gulvit i färgen? Återkommer med mycket mer om en el ett par dagar.

  Gilla

  • Hej Lisa, Jag har ingen erfarenhet av palmolja än så länge. Min erfarenhet handlar mest om kokosfett så det får du gärna ställa frågor om. Kokosfett och dess förtjänster kan du läsa om på den här sajten. Sök på kokosfett.

   Gilla

 5. Hej igen! Kokosfett har jag kört med drygt ett år och upplevt/upplever dess förtjänster. Följande kommentar hittade jag på din sida och det intresserar mig, så Rolf A el nån annan som vet mer om olika palmoljor får gärna visa sig…

  ”Bra rekommenation, Mats!

  Men på kvällen ska “Fetshoten” bestå av en tesked röd palmolja. Då blir det fart på ketondriften i hjärnan under större delen av natten. Förhindrar effektivt störningar i hjärnans utveckling över tid! Bra för den som oroar sig för de fruktansvärda demenssjukdomarna. Kokosfett och röd palmolja ÄR mirakelmediciner!

  Till alla som läser här: Se till att få rutin på intag av dessa mediciner!

  hälsar
  Rolf Aronsson”

  Undrar också om det finns nån mailadress till dig, om man vill dela med isg utan att skriva kommentarer, eller vill du att man ska kontakta dig den vägen?

  Vänligen lisa

  Gilla

  • Angående kokosolja och röd palmolja rekommenderas boken ”Stoppa Alzheimer nu!” av Bruce Fife. Boken är extra intressant i det att Fifes rekommendationer mynnar ut i LCHF-konceptet fast hans ärende egentligen inte handlar om det. Nämnda vegetabiliska fetter är som mediciner för att hålla hjärncellerna aktiva. Men bokens budskap ger hela kroppen en chans.

   Lycka till! Boken är på 460 sidor. Den tar tid att läsa men rekommenderas å det varmaste! Demenssjukdomar vill man inte ådraga sig och det går att göra mycket för att slippa dem.

   Marshälsningar
   Rolf Aronsson

   Gilla

 6. Reblogged this on Fet Hälsa and commented:

  Appropå att den gamle läkaren Stig Bengmark och Jonas ”Köttfri måndag” Paulsson ännu en gång har angripit LCHF-kosten i Sundsvalls tidning. De skickar tydligen sina artiklar till en rad landsortstidningar.Intressant är att läsa arga kommentarer från människor som blivit friska av just LCHF-kosten. De vill självklart inte gå tillbaka till en kost som en gång gjorde dom sjuka.
  http://st.nu/opinion/debatt/1.6190879-nya-nordiska-kostrad-visar-att-skatt-pa-animaliskt-fett-behovs

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: