Kluven tunga?

mars 5, 2012 kl. 9:29 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

I min bok ”Frisk av mat”, Frisk av mat : LCHF från början av Mats Lindgren, och på denna bloggen Fet hälsa har jag försökt beskriva hur min kropp reagerat och läkt sig tack vare ett kostbyte från kolhydratrik mat till kost med mera fett. LCHF helt enkelt. Jag minns, för tre år sedan, att min kolesterolnivå var skyhög efter tre veckor med LCHF-kosten. Samtidigt mådde jag bättre än på många år. Den hysteriske läkaren som jag pratade med menade på att jag hade två helt livsfarliga komponenter nämligen högt kolesterol och diabetes. Enligt den läkarens lärdom och kunskap så var jag dödssjuk och borde läggas in på sjukhus omgående. Mina hjärtbesvär hade under denna tid av LCHF-kost förändrat karaktär från mera hugg till stickningar och retningar i hjärttrakten.

Det är alltid lätt när man har facit i hand att uttala sig och därför känns det extra lätt för mig nu. Min tolkning är att mina förändringar, då, i hjärttrakten från hugg till stickningar och retningar var en läkeprocess. Det höga kolesterolet har, sedan länge, varit helt stabilt på en ”normal” nivå och mina bekymmer med hjärtat försvann helt under tiden som det läkte sig i min kropp. Stickningarna och retningarna var en del av den läkeprocessen. Min kropp har läkt sig och mitt immunförsvar har blivit starkt och besvären från diabetes och hjärt-kärlbesvär är borta.

Det tycker DN:s vetenskapsredaktör Karin Bojs  I en mycket stor och välordnad studie av WHI(Womens Health Initiative) konstateras att det inte finns något samband mellan mättat fett och risk för stroke eller hjärt-kärlsjukdomar. Däremot borde transfetter processat fett) förbjudas anser studien. Själv kan jag bekräfta att mättat fett inte alls är farligt utan snarare nyttigt och bidrar till läkeprocessen, åtminstone på min kropp.

Hur ska vi förhålla oss till alla dessa olika signaler som kommer från LCHF-brukare och livsstilsexperter som har så diametralt olika uppfattningar? Exempelvis borde jag ha fått cancer i hjärnan under denna tid, tre år, som jag ätit mycket mättat fett. Allt enligt experten Charlotte Erlansson. Min slutsats är, utifrån studier av min egen kropps tillfrisknande, att Charlotte Erlansson ljuger. Av vilken anledning hon gör det är höljt i dunkel men hennes eget framtagna bantningspiller som ska sjösättas i vår är väl en god sak som någon. Jag har inte fått cancer i hjärnan utan mina blodådror har läkt sig och därmed ökar möjligheten för blodet att cirkulera. Det är nog snarare så att hjärnkapaciteten har ökat i min skalle. Vem kunde tro att jag skulle skriva en bok för fyra år sedan? Chefen för Sahlgrenska Food & health, Charlotte Eklund Jonsson, meddelar att hon inte vill något samarbete med LCHF Matkasse med hänvisning till en publicerad artikel i Läkartidningen. Vem som skrivit artikeln? Charlotte Erlansson förstås. Det var i den artikeln som hon påstod att man kan få cancer i hjärnan av mättat fett. Tyvärr tackar Sahlgrenska nej till långtidsstudier av LCHF-kosten i samarbete med LCHF matkasse. Jag kan inte påstå att jag är speciellt förvånad, tänk om det skulle visa sig att vi har rätt?

Det som berör mig mest är att experternas varningar för LCHF-kosten hindrar många människor från att våga pröva. Vilket ansvar tar experterna för att människor blir kvar i olika metaboliska sjukdomar, totalt i onödan?

Jag har valt att berätta om mina hälsovinster genom kosten för alla som vill höra på. Bli frisk av mat! Och jag har också valt att arbeta med hälsoupplysning via kosten genom LCHF matkasse.se Där kan du få både en hälsosam matkasse och kunskap hur maten påverkar hälsan i samma matkasse. Gå in på www.lchfmatkasse.se och gör en intresseanmälan så kommer vi igång snabbare.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats!

  Jag har gjort en intresseanmälan för Luleå….

  Gilla

 2. Härligt Gunilla! Gäller det hela Luleå eller bara dig?

  Mvh
  /Mats

  Gilla

 3. Svårt att säga….men vi kan väl börja med mig! Här handlar det mest om ishockey men man måste ju äta också.

  Gilla

 4. Det här ”kostkriget” får mig att tänka på Platons liknelse i grottan. SLV och många,många sitter fortfarande fastkedjade och törs inte möta ljuset här ute. Tanken bara kom nu. Nu blir man väl totalt idiotförklarad av många men det har man ju lärt sig att leva med efter 3 år på LCHF, men vad gör man inte för att må bra.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: