Maj-Lis mår dåligt i DN!

mars 8, 2012 kl. 9:57 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

”Förr gick man inte till personangrepp”

”Man ska inte ge sig in på att frälsa andra”

Nu mår Maj-Lis Hellenius dåligt och funderar på att sluta uttala sig offentligt om kost och sjukdomar. Jag välkomnar detta, inte att hon mår dåligt utan att hon funderar på att sluta att uttala sig i massmedia. Här är mitt förslag till Maj-Lis för att hon ska må bättre;

1. Gör en timeout och börja läsa in dig på alla nya studier om hur LCHF-kosten medverkar till att göra folk friska.

2. Passa på, under timeouten, att läsa alla nya böcker om LCHF-kosten. Varför inte pröva att läsa ”Frisk av mat” Frisk av mat : LCHF från början av Mats Lindgren eller om det passar bättre en nyare bok från USA http://www.amazon.com/Art-Science-Low-Carbohydrate-Living/dp/0983490708#reader_0983490708 Läs också Ralf Sundbergs Forskningsfusket! : så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin av Ralf Sundberg så kanske du blir lite mer skeptisk till de uppgifter du har.

3. Under timeouten; Varför inte passa på och kolla om alla LCHF-förespråkare skojar med dig eller om det finns någon sanning i det dom påstår? Alltså prova själv under ett halvår och sedan är du välkommen tillbaka i debatten. Läs gärna Examensarbete LCHF 2011-06-17 Om du behöver hjälp med recept matingredienser och kunskaper om hur maten påverkar hälsan så pröva LCHF matkasse

4. Om du kommer tillbaka som en ny människa efter sex månader och vill be om ursäkt för att du skrämt många från att våga börja med LCHF-kosten så är det helt okej. Alla människor kan ha fel och alla är värdiga en ny chans, även du Maj-Lis.

5. Om du efter sex månader med LCHF-kost, mot all förmodan, fortfarande tror att mättat fett ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar så får du nog leva med det falsariet.

6. Och du, passa på att motionera ordentligt under timeouten. Motion är jättenyttigt för kroppen som du vet.

Frågan om kosten och motion har två helt olika dimensioner enligt mitt sätt att se på saken.

Om kroppen får fel sorts kost som inflammerar den så spelar det ingen roll om vi motionerar eller inte. Motion i sig stärker våra muskler och ger bättre kondition men det skyddar inte mot inflammationer. Motion ger oss lustupplevelser och stimulerar endorfinerna men det stärker inte immunförsvaret som LCHF-kosten gör.

Vi får signaler från våra kroppar att något är fel och våra kroppar utvecklar sjukdomar för att verkligen förklara allvaret. Att det kan vara fel på det som vi stoppar i oss 6-8 gånger om dagen borde vara uppenbart men är det inte. Jag har lärt mig från min egen kropp att det finns ett direkt samband mellan inflammatoriska sjukdomar och kosten vi stoppar i oss. Likaså finns där ett solklart samband mellan starkt immunförsvar och en LCHF-kost. Vi kan både bli friska och sjuka av mat. Det gäller bara att lära sig grunderna.

Maj-Lis Hellenius må känna sig som ett offer men hon tar på sig ett stort ansvar när hon med sina uttalanden skrämmer folk från att våga använda en kost som kan göra dom friska.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Att köra offertaktiken är nog sista utvägen. Skönt att hon inte drog till med kvinnokortet i alla fall..det hade f.ö inte stämt då Rössner fått minst lika mycket kritik, om inte mer.

  Gilla

 2. Helt, otroligt bra inlägg. Tack! Att ”man” som Hellenius &Co, mer eller mindre medvetet förbiser lågkolhydrat/högfettkostens betydelse för SÅ många enskilda individer, är rent ut sagt rejäl skandal. På gränsen till brott mot mänskligheten – om man vill hårdra. Det är inte märkligt de LCHFare som lyckats ta sig till ”andra sidan” är heligt förbannade.

  Gilla

 3. Väldigt bra inlägg! Önskar att Maj-Lis läste detta. Själv har jag mått dåligt av att följa värdelösa kostråd i över 30 år. Dags att pensionera dessa vilseledande ”experter” som visar NOLL intresse av att lyssna på folks sjukdoms- och hälsoberättelser.

  Att folk är arga är helt förståeligt. Jag kände mig själv rätt arg, besviken och lurad av kostetablissemanget när jag blev frisk av lchf. Just Maj-Lis gör mig faktiskt lite extra arg, hon ger intryck av att vara en struts med huvudet djupt ner i Becelmargarinet. Vilket ointresse för riktiga människor och deras hälsa! Hon VÄGRAR lyssna, VÄGRAR ta in annat än det som passar med hennes antika världsbild.

  Annika D en hjälte, hennes kostråd har gett mig ett nytt liv.
  Nu ska jag ta och beställa din bok Mats, du skriver helt otroligt bra!

  Gilla

 4. Utmärkt och välavvägt utan personangrepp.

  Jag erbjuder mig gärna som vittne (ätit 300 kg mättat fett under nu 4 år):
  http://www.kostdoktorn.se/mats-wiman-friskare-och-smalare/

  Mats Wiman
  f.d.diabetiker

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: