319 kronor för en bok?

mars 28, 2012 kl. 5:29 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Idag kan man köpa min bok ”Frisk av mat” för 319 kronor i bokhandeln. Samtidigt säljs alla andra LCHF-böcker för under 200 kronor. De andra LCHF-böckerna är inbundna medan min bok är häftad. Jag vet att min bok är bra och unik men är den så mycket bättre än alla andras böcker så att man är beredd att lägga över hundra kronor mer. Som ny okänd författare har du inte mycket att säga till om. Förlaget bestämmer det mesta och vill du få din bok utgiven måste du anpassa dig. Det som förundrar mig är att med priser på över 300 kronor, en ny okänd författare, och ett ämne som inte är alldeles lättillgängligt så blir boken inte så lätt att sälja. Eller vill inte förlaget sälja mina böcker?

Boken har fått fantastiskt bra recensioner även från folk som läst det mesta i LCHF-väg. Många har blivit inspirerade att ta tag i sina liv med en kostförändring som första steg tack vare boken. Katrin Zytomierskas bok om LCHF säljs för 149 kronor i bokhandeln medan min bok kostar 319 kronor. Jag har svårt att tackla detta. Katrin har tydligen ett annat bokförlag än vad jag har.

Enligt förlaget så trycks min bok enligt Print-on-demand-tekniken vilket då är en dyrare metod än att trycka på vanligt sätt. Boken finns bara i ett eller några exemplar i varje butik och därefter beställer butiken ett exemplar varje gång en kund beställer. Snacka om att det är svårt att nå ut med den typen av bok.

Nu ska jag inte gnälla så mycket för förlaget måste ju tycka att min bok ”Frisk av mat” har ett sällsynt värdefullt innehåll med det priset. Dessutom häftad för 319 kronor. Nu kan man dock köpa boken på nätet för 219 kronor medan Katrins bok kostar 129 på nätet. Jag har lagt mig någonstans däremellan och säljer boken för 250 kronor och dessutom kan man få den signad alldeles gratis. Mejla till info@lchfmatkasse.se så signerar jag och skickar boken till dig inklusive medföljande faktura.

Frisk av mat : LCHF från början  Adlibris kostar 219 kronor

Frisk av mat : LCHF från början Bokus kostar 219 kronor

info@lchfmatkasse.se 250 kronor inklusive signering.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag förstår din frustration. Om det kan vara till någon glädje kan jag säga att jag är mycket nöjd med boken, och min 21-åriga son som just läst den tyckte att den hade en hel del nytt att ge trots att vi är rätt bra insatta i LCHF. Min frustration är att det är omöjligt att få hela min familj att förstå och ta till sig detta, trots att jag sedan tre år tillbaka ätit LCHF. Gemenskapen går lite förlorad och jag undrar verkligen om jag kan leva så, och jag vet att mitt val blir LCHFkosten för det är tack vare den jag kan må bra. Sedan några veckor har jag fått i alla barnen kokosfett och minskat på deras kolhydratintag, och min dotter som vi har haft problem med,( skolan klagade mycket och vi går på bup, och jag ska för tredje gången utredas av soc) har blivit helt förändrad hemma. Jag hoppas att även skolan kommer att få glädjen att se denna förändring. Min förhoppning är att jag till sommarlovet ska kunna köpa ett gäng böcker av dig och ge till berörd personal. Så från mig får du ett stort tack för boken, dessutom tror jag någonstans att det är bra att en ”vanlig” man skrivit den och ingen auktoritär, borde ju kunna sprida sig bland män. Vi får väl hoppas på ringar på vattnet. Stort LYCKA TILL!

    Gilla

  2. Din bok var en av mina favoriter, av Lchf-böckerna, bara så du vet!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: