Socker är gift!

april 2, 2012 kl. 10:27 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4cREfDcEvY4

Ovanstående avsnitt kommer från CBS i USA, tack Mats W., och det är bl.a. läkaren och forkaren Robert Lustig som visar hur socker smyger sig in i nästan all vår mat och förgiftar våra kroppar. Jag har länge hävdat, till skillnad från vår officiella sjukvård, att ett intag av kolhydratrik kost leder till ett överskott av glukos i våra blodbanor och är upphovet till nästan alla våra metaboliska sjukdomar. Kolhydrater är samlingsnamnet för alla sockerarter och slutprodukten i kroppen är glukos oavsett om du äter godis eller hönökaka. Det stora problemet är det dolda sockret som finns i en rad produkter men framför allt i mjölprodukter och stärkelsemat. Några forskare i reportaget ovan menar att socker borde jämställas med andra droger som kokain och heroin. Om vi ständigt har ett överskott av bränsle i kroppen som inte kommer till normal användning som bränsle till våra celler så måste bränslet användas på annat sätt. Det blir en negativ spiral där bränslet letar avsättning och finner det i allehanda inflammationer och glukosbränslet är självt inflammationsframkallande.

Ska försöka tydliggöra detta ytterligare; min egen kropp har inte varit förkyld på över tre år. Inga inflammationer pågår i kroppen. Om jag skulle utsättas för bakterier/infektioner/inflammationer så är mitt immunförsvar numera så starkt att det klarar det mesta. Den enda förändring jag gjort i mitt liv är en radikal kostförändring.

Tidigare innan kostomläggningen till LCHF så var min kropp ständigt inflammerad. Detta yttrade sig i diabetes, hjärtbesvär, prostatabesvär, ledproblem, sömnsvårigheter, ständigt återkommande förkylningar, bruna tänder, dålig syn osv. Tror någon att allt detta är en slump? Tror någon att jag kommer att få sota för detta längre fram för vi vet ju inte konsekvenserna av LCHF-kosten? Hur mycket bevis behöver vi?

Min vän som, eventuellt läser detta, och har drabbats av cellförändringar skall inte tveka att sätta en tydlig nedre kolhydratgräns på högst 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Du kan inte förlora på detta bara vinna!

I USA ser man nu effekterna av de fettskrämda kostråden från början av 70-talet fram till nu. En hel nation håller på att sköljas över av sockerrelaterade sjukdomar som cancer, diabetes, hjärtsjukdomar m.m. Med den utveckling som pågår just nu, framför allt i USA men även i andra västländer, kommer vi inte ha råd att ta oss an alla med sjukvårdsbehov. I ovanstående reportage visas även en studie av forskare som bekräftar att cancerceller/tumörer förmår att kalasa på det överskottsglukos/socker som far runt i blodbanorna. En av forskarna från studien fick frågan från reportern om han har förändrat sina kostvanor efter att ha studerat resultaten. Forskaren förklarade att han bytt läsken mot vatten.

I Sverige idag avlider varannan person av sjukdomar relaterade till hjärtat. Är det inte fantastiskt att våra myndigheter inte ens bryr sig om att det finns mycket enkla lösningar på problemet. Med enkla kostråd som att sätta en tydlig låg kolhydratgräns för personer med cancer/hjärt-kärl/diabetes-sjukdomar så kan man med ett Alexanderhugg komma åt ett av våra största problem. Ta bort de fettskrämda kostråden och byt ut ”experterna” som fastnat i prestige och är i beroendeställning till industrin.

Någon expert sa en gång att det inte är bra att äta upp ett helt smörpaket. Att komma med ett dylikt påstående är så urbota dumt. Det är nämligen omöjligt att äta ett helt smörpaket för mättnad inträder. Kroppen har en rad fiffiga funktioner som hjälper oss att hantera livets olika situationer.

En läkare som jag känner, jag nämner inga namn och inte var personen jobbar, förklarade att han medverkar i en rad forskningsprojekt relaterade till metabola sjukdomar. Problemet är bara att inga av dessa studier handlar om socker/kolhydrater utan bara om fettets farlighet. Denne läkare har efter våra samtal börjat introducera LCHF-kosten till sina patienter med strålande resultat.

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Läsvärt

  Gilla

 2. Väldigt läsvärt!

  Gilla

 3. ”Är det inte fantastiskt att våra myndigheter inte ens bryr sig om att det finns mycket enkla lösningar på problemet.”

  Detta är det stora beviset för indoktrineringen och styrningen som pågått i 50 år.
  Det gör mig totalt övertygad om att det egna ansvaret är ett måste i kostsammanhanget. Här är LCHF en oomkullrunkelig räddning.

  Personligen har jag också upptäckt att andra industirer i många år kört samma race som exvis läkemedelsindustrin. Studera mobiltelefonvärlden får Du se! (Mona Nilsson)

  God fortsättning med äggkonsumtionen nu i påsk, Mats, och tack för Din klartext här på Din blogg. Varför smyga när vi har en framtidssanning att proklamera?!

  Aprilhälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla

 4. Om nu socker är ett gift varför har då den ofelbara evolutionen utvecklat oss till att tycka extra mycket om detta.

  Gilla

  • Det är en bra fråga. Jag tror det är en fråga om tillvänjning och tillgänglighet. Idag kan jag inte äta saker som jag åt för fyra år sedan. Det är alldeles för sött. Jag äcklas av det söta så smaken förändras definitivt om man avstår under en längre tid från sötsaker. En tanke som jag funderar på är om den riktigt söta smaken en gång tiden var en varningssignal för den tidens människor. För riktigt sött blir äckligt om man avstått under en längre tid.

   Gilla

 5. Ja Rolf visst är det horribelt att våra myndigheter inte inser den enkla lösningen på många av samhällets problem. Jag tror inte de vill hitta lösningar och skapa ett bra fungerande samhälle. I grunden är det kanske profit och habegär som ligger i grunden för oviljan. Om habegäret kan vi idag läsa på Svd Idagsidan, konstigt bara att alla sjuka som skulla bli hjälpt av ändrad kost inte vill HA ett FRISKT LIV AV MAT när det går att läsa om på så många ställen. Är det rädslan för eget ansvar som ligger bakom detta?

  Gilla

 6. Ja, rädslan för eget ansvar är en sak. MEN – det ligger en trygghet, om än falsk och som skapar beroendeställning, i att låta andra sköta de allvarliga bitarna. Man kan mycket väl inse hur viktigt kostinnehållet är för bl, a, hälsan. Ja, så viktigt att man låter andra, som framstår som kunniga, ta ansvaret. En mycket ond (och hälsofarlig) cirkel! Dessa ”andra” har haft andra intressen än vår hälsa, nämligen ett gigantiskt profitbegär, som Du är inne på.

  Detta har gått upp för många av oss genom Internet och vakna medmänniskor som har vågat stå upp mot det s. k. etablissemanget. De har bland många andra aktiviteter (bloggar, föreläsningar, kurser, etc) skrivit/skriver avslöjande böcker. Den jag nu först tänker på är Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket. Så blir Du lurad…” Även Mats finns numera med i denna avslöjande skara. Och, ja, vi är många som sprider denna kunskap. Denna spridning går inte att stoppa längre. Den kommer att gå vidare.

  Aprilhälsningar
  Rolf Aronson

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: