Svar till Mrs G!

april 13, 2012 kl. 12:09 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

Mrs G säger;

Jag tror och har alltid trott att LCHF är skadligt för kroppen och för ett normalt liv med ett sunt förhållningssätt till mat.
http://wp.me/p1uIV8-3fX

Mrs G

Hej Mrs G, snygga bilder på din blogg förresten. Ja du, jag känner igen mig själv i dina tankegångar och tyckte precis som du tidigare. En sund kost ger en sund kropp helt enkelt. Frågan är bara vad en sund kost är egentligen? Det har jag fått lära mig den hårda vägen genom att jag varit sjuk och konstant inflammerad i kroppen i alldeles för många år. Inte sjutton kopplade jag mina besvär till kosten och inte läkarna heller för den delen.

Jag har försörjt många inom läkemedelsindustrin och folk på apoteket med mina inköp av mediciner. Problemet är bara att du Mrs G är med och betalar mina mediciner vare sig du vill eller inte. När jag prövade den icke inflammerande kosten LCHF så hände saker i min kropp. Diabetes försvann genom att blodsockret gick ner till normala nivåer, den ”kroniska värken försvann efter fyra månader. Mina hjärt-kärlbesvär har lämnat mig utan saknad från min sida. Ledvärk i händer och fötter är som bortblåst. Mina prostatabesvär som jag haft sedan 20-årsåldern är numera ett minne blott. Inget vackert minne kan jag säga.

Jag har inte varit förkyld på över tre år sedan jag gjorde min kostförändring. Tidigare så led jag mer eller mindre hela tiden av förkylningar och bronkit. Mina glasögon , både på långt och kort håll, har jag numera inget behov av. Mina ögon har nämligen läkt sig. Jag gjorde nyligen en ögonbottenfotografering på Kungälvs sjukhus och man fann inga spår av varken proppar eller bristningar i mina ögon. Cirkulationen fungerar perfekt och jag ser bra på både kort och långt håll.Detta säger en f.d. diabetiker som jag är! Skulle du säga detta till vår kära sjukvård så skulle de förklara fenomenet som omöjligt.

Precis som min mamma hade jag en stor tillväxt av plitor och prickar på kroppen. Detta har försvunnit och min enda tänkbara och möjliga förklaring är att min nuvarande LCHF-kost inte är inflammerande och därmed har mitt immunförsvar blivit så starkt att det kan försvara mig.

Jag har t.o.m. ökat omfånget på min sångröst. Dvs jag kan ta både högre och lägre toner än tidigare. Detta vet jag därför att jag spelar och sjunger och så har jag gjort i hela mitt liv. Du kan få ett smakprov om du vill genom att se och lyssna på ”Rocka fett”. Här är länken; http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=moUzX6lwSyI

Den kolhydratrika kosten som jag åt i form av pasta, potatis, bröd, ris, flingor, frukt m.m. var helt enkelt inflammerande, den gjorde min kropp sjuk helt enkelt. Dessutom tackade jag inte nej till godis m.m. Sanningen uppenbarade sig först när jag själv upplevde hur min kropp läkte sig bit för bit. Det var svårförståeligt när man varit uppväxt med fettskräck och att kolhydratladda.

Vad jag vill säga är att jag förstår din skepsis angående LCHF-kosten. Jag hade antagligen själv avfärdat den i mitt tidigare liv före min kostomläggning. En stor anledning till att jag skriver på den här bloggen och jobbar med lchfmatkasse.se är att jag vill berätta för människor att det finns fungerande alternativ. Du kan bli frisk av mat lika väl som du kan bli sjuk av den. När sjukvårdens resurser och kunskap inte räcker till så finns där hjälp i en kostomläggning till LCHF. Jag har t.o.m. skrivit en bok, ”Frisk av mat, eller LCHF från början” om min hälsoresa och som finns i bokhandeln eller på nätet.

Du ser verkligen frisk ut Mrs G på din blogg och jag hoppas att du inte drabbas av det som jag gjorde. Men om det mot förmodan ändå skulle ske så har du nu fått ett alternativ för att bli frisk.

Nu blev detta svaret till dig verkligen långt. Jag föreställer mig att det finns andra som tycker som du därför vill jag gärna publicera mitt svar till dig på Fet Hälsa bloggen. Hoppas att det är okej för dig.

Mvh,

Mats Lindgren

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej, läser ofta din blogg och håller absolut med dej ang LCHF i stort. Jag å min familj mår utmärkt, både barn o vuxna. Min man slapp få en begynnande diabetes (hans far o bror har typ2)
  Det är bara ett problem för mej själv. Jag vill gå upp lite i vikt 😛
  Jag har aldrig varit överviktig, började med kostförändring för att må bra i övrigt o för min man som började få en mage o har diabetes i släkten. Men jag gick ju ner i vikt ändå och visst gjorde det inte så mycket först men nu känner jag att några kilo till vill jag nog ha, kvinna som jag är 🙂 Hjälp, hur gör jag?! Jag blir ju mätt av ingenting, nästan och så tål jag inte bröd(vill inte heller äta) får ont i magen efter en kort stund å lider av det i ca ett dygn. Men frågan var alltså, Hur ökar man lite i vikt med LCHF?

  Gilla

 2. Detta med vikten är något av ett mysterium. I stort sett alla mår bra och får hälsovinster av LCHF-kosten enligt mina erfarenheter. Exempelvis har min sambo blivit av med en mycket svår eksem och migrän. Men hon har inte gått ner särskilt mycket i vikt. Jag har en kompis som kört LCHF i åtta månader men inte gått ner i vikt. Han mår bättre än tidigare men går inte ner. Å andra sidan så känner jag många som faktiskt gått ner i vikt med LCHF.
  En liten teori kan vara att man äter lite mer frukt och bär om man vill gå upp lite i vikt. Stärkelse och mjölprodukter tror jag att man ska undvika.
  Varför inte baka bröd själv utan mjöl? Du hittar flera brödrecept om du söker på Fet Hälsa-bloggen. Kokosfett är min favorit. Det kan man blanda med bär och fet yoghurt och det brukar göra susen utan att man blir inflammerad i kroppen. Kokosfett kan du beställa här http://www.crearome.se Det ska vara ekologiskt och kallpressat förstås. Recept på Fetshot hittar du om du söker på Fet Hälsa.

  Lycka till!

  Gilla

 3. Tack för det mycket utförliga svaret, det var inte illa.
  Självklart tar jag inte illa upp.

  Jag tycker ofta att den här debatten om LCHF vs vanlig blandkost blir så snedvriden och går till ytterligheter.
  Och man ska aldrig säga aldrig, vem vet, jag kanske ger det en chans en dag.

  Vill samtidigt passa på om du tycker som jag http://wp.me/p1uIV8-3kO, eller om du har en annan åsikt?

  Tack än en gång.

  Mrs G

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: