IGF1. Socker göder cancer!

april 17, 2012 kl. 9:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

vetenskapens_varld

3.39 in i Vetenskapens värld börjar inslaget om att socker stimulerar cancerceller och tumörer att växa. Inslaget varar i en kvart, se det! Detta är uppseendeväckande och kanske en vändpunkt i hela vårt synsätt om hur metabola sjukdomar uppstår. I inslaget får vi se hur en läkare på Karolinska, som forskar just i detta ämne, och reportern äter godis och Cocacola. Deras blodsocker stiger men läkarens blodsocker stiger 10 gånger mer än reporterns. Läkaren har  inte tidigare gjort detta test på sig själv och blir förskräckt eftersom hon inser att hon är insulin-resistent och riskerar att drabbas av just cancer själv.

IGF1 heter ämnet som läkarna har forskat fram att det påverkar cellernas tillväxt. IGF1 låter på talspråk väldig likt ordet fett och jag kan med min något banala göteborgshumor inte låta bli att påtala det. Ämnet påverkar, enligt forskningen, även tillväxten av kroppens friska celler. Några som är mycket korta har inte detta ämne och förblir korta men kan å andra sidan inte få cancer.

Läkaren som forskar i detta och upptäckte att hon själv riskerar en metabol sjukdom blev förskräckt och skulle omedelbart ändra sin egen kost till mer fett och proteinrik föda. Socker och godis är från och med nu bannlyst enligt läkaren.

Mina kommentarer;

Detta inslag i vetenskapens värld har passerat obemärkt förbi i massmedierna. Detta styrker i allra högsta grad den tes som jag brukar framhärda att socker och kolhydrater är inflammationsdrivande. En tumör är en inflammation. Även andra läkare och forskare intervjuas i inslaget och de erkänner att forskning om socker hittills inte varit någon prioritet. Men nu menar man att det finns ett nytt intresse att börja forska om metabolismens orsaker.

Det läkaren konstaterar i ovanstående inslag är att socker och godis höjer blodsockret och därmed risken för att få en metabol sjukdom. Kolhydrater är samlingsnamnet för alla sockerarter. Den kunskapen om hur andra kolhydrater också påverkar vårt blodsocker är än så länge skrämmande låg. Det djävulska med bröd, pasta, frukostflingor m.m. är att det inte smakar sött men andelen kolhydrater(sockerarter) är nästan lika hög som i godis. Produkten i magen blir till för mycket glukos oavsett om vi äter godis eller pasta, däri ligger det djävulska i dagens kostvanor som rekommenderas av Livsmedelsverk och andra myndigheter. I sin aningslöshet stimulerar dessa myndigheter befolkningen till att äta sig till sjukdomar.

I ovanstående inslag erkänner läkarna och forskarna som intervjuas att de vet alldeles för lite om sockrets påverkan på vår hälsa. I den meningen säger de också att de vet väldigt lite om hur vår kolhydratrika kost påverkar vår hälsa för slutresultatet är närapå detsamma som för godis.

Den enorma tillförseln av bränsle behövs inte. Vi kan inte omsätta all energi, som tillförs via födan, och denna överskottsenergi är bränslet för våra metaboliska sjukdomar inklusive cancer och tumörer. Det är min starka övertygelse. Vi måste återgå till en föda som är mer naturlig som kött, fisk, ägg och grönsaker. Låt fåglarna som är designade för att äta olika sorters sädesslag få ha sina frön ifred.

I ljuset av ovanstående information och forskarnas erkännande att de vet för lite om sockrets påverkan på de metaboliska sjukdomarna är det dags för dagens läkare på vårdcentraler och sjukhus att inta en mer ödmjuk attityd. Säg till patienterna som det är att ni inte har en aning om vad som orsakar en diabetes , en hjärtsjukdom eller en cancer. Det är avsevärt mycket bättre än att varna patienter från att äta LCHF-kost. Detta kan hindra läkeprocessen istället för att, som ni en gång lovat, att lindra och hjälpa.

Annonser

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. En tumör är en inflammation?????????????????????????

    Gilla

  2. […] IGF1. Socker göder cancer! […]

    Gilla

  3. […] 1, För att jag läst så mycket om att kroppen älskar en tom mage. När den inte behöver fokusera på att bryta ner mat så hinner den sänka blodfetterna, stabilisera insulinnivån och sänka IGF-1. […]

    Gilla

  4. Hej!

    Kollade klippet från Vetenskapens värld, men vid 3.39 så var det en engelsk reporter som var ute o sprang. Hittade inte heller nåt från Karolinska på 13, 23, 33.39 etc, så jag undrar bara om det kanske ska vara nån annan dokumentär man ska titta på? Om du hittar den vore det väldigt intressant!

    Mvh Johan

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: