Hasse Alfredsson försvinner in i Alzheimers!

april 20, 2012 kl. 3:05 e m | Publicerat i Okategoriserade | 13 kommentarer

Innan jag berättar om Hans Alfredsson, en av våra största någonsin inom film, teater och komik vill jag berätta om ett besök i livsmedelsaffären. Jag råkade titta på innehållsförteckningen i en burk guacamole. Guacamole är ursprungligen gjord av avokado och definitivt en av våra mest nyttiga grönsaker med sitt höga fettinnehåll. Hur mycket avokado är det i en guacamoleburk tror ni? Jo, 0,4 procent avokado och noll procent mättat fett. Vad burken egentligen innehåller vill jag helst inte tänka på men innehållsförteckningen av olika nummer och konserveringsmedel täcker nästan hela burken.

I nästa hylla, som var enormt stor, och två meter hög fanns alla sorters flingor som våra barn tycker om att äta till frukost. Här finns allt, Kellogs, Allbrand, Havrefras osv i all oändlighet. I en del paket fanns där choklad tillsammans med flingorna för att locka barnen ännu mer. I inget av paketen var kolhydratinnehållet mindre än 62 gram kolhydrater per 100 gram flingor. Det flesta låg på mellan 70 – 85 gram kolhydrater per 100 gram flingor. När man äter dessa flingor så får kroppen i sig en enorm mängd av sockerarter och stärkelse som omvandlas till glukos. Flingorna omvandlas till glukos i magen och  är nära samma mängd glukos som det skulle blivit om du ätit rent godis. Då ska man veta att Havrefras eller Kellogs inte ens smakar sött. Så djävulskt är det ordnat. För mycket glukos som inte kan användas som energi av våra celler blir ”herrelöst” och försvinner in i blodbanorna och inflammerar kroppen.

Föräldrar, bojkotta dessa produkter som förstör våra barns framtid! Köp naturliga nötter som hasselnötter eller valnötter och gör er egen musli eller flingor.

Hans Alfredsson

Hans Alfredsson berättar i Aftonbladet att han är på väg att försvinna in i Alzheimers. Han har en ”massa” sjukdomar och tar ett tio-tal olika tabletter varje dag. En av våra största komiker och regissörer är liksom många andra äldre människor fångade av pillerindustrin och måste äta tabletter mot tabletter.

Han är ganska uppgiven och orkar inte förklara alla sjukdomar som han lider av. Han resonerar ungefär som en annan person jag mötte nyligen som förklarade att han måste äta simvastastin (kolesterolsänkande medicin) livet ut. -Varför då, frågade jag? -Därför att min läkare har sagt det, förklarade min bekant. Jag påpekade stillsamt att det går bättre med ett kostbyte och då slipper han dessutom tabletterna.

Många av våra ”åldersrelaterade sjukdomar” är inte kopplat till ålder utan till kosten. Alzheimer är utan tvekan effekten av ett långvarigt knaprande av för mycket kolhydrater och för lite fett. Sak samma med ledbesvär och reumatiska sjukdomar. Andra sjukdomar som vi direkt hänskjuter till ålder är prostatainflammation och därpå följande cancer. Jag är ett levande bevis för att långvarig prostatainflammation kan läka sig med hjälp av kosten.

Ska gamla människor åtföljas av ett helt apotek av mediciner och tabletter när det finns garanterat bättre alternativ i form av ett kostbyte? Jag hade själv ont i leder och reumatiska besvär och trodde att detta var effekten av ålder. Jag trodde fel. Det bror inte på ålder utan på att jag åt en inflammerande kost som mitt immunförsvar inte hade något försvar emot. Det är respektlöst med detta fullständigt vansinniga och idiotiska tablettmissbrukande som läkare förskriver åt våra gamla. Det finns inget sunt förnuft alls i detta. Våga titta på orsaker och planera utifrån det!

13 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Han, Hasse borde äta kokosfett! Läste att det är effektivt mot just Alzheimers. I och för sig, vad är det inte effektivt mot?

  Gilla

 2. Läkemdelsindustrins totala triumf: Man måste ta tabletter mot dem man fått tidigare och sedan en ny tablett mot de två man nu har samt en till och en till och en till…..
  När man så dör av detta så går visseligen konsumtionen ner för just denna patient men det finns ju hela tiden nya som kan medicineras till döds och så kommer det nya och nya och nya….
  Det märkliga är ju att ingen reagerar mot detta massdödande. Gör man det kallas man agressiv och onyanserad.

  Mats

  Gilla

 3. Jag har en granne som är 70 plus. Vi burkar pratas en stund när vi rastar våra hundar. Hon klagade på att hon tappat orken och mådde så dåligt. Jag frågade om hon åt statiner och det hade hon gjort några månader. Gå hem och googla på det rådde jag henne och någon vecka senare var hon glad som en sol och mådde mycket bättre efter att ha slutat med statinerna. Det borde vara straffbart att förstöra livskvalitén för människor sådär.

  Gilla

 4. Håller just nu på att läsa ”Stoppa Alzheimer nu!” Statiner verkar helt klart ha en koppling till Alzheimer, Parkinson och ALS enligt den boken. Skrämmande.

  Gilla

 5. Det är ju så mycket enklare att ta en hög piller istället för att ta eget ansvar och vårda sin hälsa. Dessutom gynnar det ju läkemedelsindustrin om vi käkar piller.

  Nu är jag lite ironisk men det är väl ändå ungefär så det fungerar. Ett sådant exempel finns i min omedelbara närhet. Hen skulle med rätt stor säkerhet kunna sänka sitt intag av medicin mot högt blodtryck med att göra lite yoga 15 minuter om dagen. Trots att övningarna hen bör göra är helt gratis och lättillgängliga kommer hen inte till skott med att göra dem. Det kanske kommer när hen tröttnat helt och hållet på det batteri av biverkningar som medicinerna ger.

  Gilla

 6. Detta med Hasse Alfredsson visar klart och tydligt att myten om att hålla hjärnan igång = komma undan demensen med s. k. hjärngymnastik till stor del är just en myt. Om någon har använt sin hjärna ordentligt (stora textmassor att minnas och återge under ”pressade situationer” = en skara uppfordrande människor som lyssnar, så är det Hasse Alfredsson.

  Den verkliga orsaken till de otäcka demenssjukdomarna ligger i att generationen fr. o. m. 40-talet har hämtat sin energi från höga intag av kolhydrater samt förnekat kroppen inkl. hjärnan det mättade fettet. Detta har de alltså gjort under hela sitt liv. Kan man tala om en förlorad generation? Ja, till stor del.

  Vad gäller hjärnan så mår den inte bra av att aldrig få tillgång till exempelvisvis ketoner. Det får den med just kokosfett eller röd palmolja. Detta finns att läsa om i ”Stoppa alzheimer nu!” Läs den boken och Du har större chanser att slippa något av demensens olika ansikten!!

  Aprilhälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla

 7. Mycket bra kommenter av Aronsson ovan! Visst är det bra att stimulera hjärnan med lite korsord, frågesport och kreativa aktiviteter på samma sätt som vi ska motionera kroppen men Alzheimer har ju med proteiner som betaamyloid mm att göra och göra och man har funnit vissa varianter av alleler (genavsnitt) som ökar risken om man råkar ha dem.
  Det här med kokosfett finner också jag mycket intressant. Man kan googla på
  Mary Newport och kokosolja.

  Gilla

 8. Man är i den åldrsgruppen så man litar blint på läkarna tyvärr.Äter själv ett 30 tal tablettér varje dag och mår inte ett dugg bättre. Träffar ny läkare vid varje besök som skriver ut nya tabletter, misstänker dom har provision.

  Gilla

 9. […] som säkert skulle gjort andra val när det begav sig är Hasse Alfredsson som nu glider in i Alzheimer. Ingen vill leva i ett metaboliskt sjukdomstillstånd de sista åren […]

  Gilla

 10. I love what you guys tend to be up too. This kind
  of clever work and reporting! Keep up the superb works guys I’ve included you guys to our blogroll.

  Gilla

 11. ”Sanningarna” om hur man ska uppnå – och VIDMAKTHÅLLA ! – en god HÄLSA kommer och går. Det, som var rätt igår, är fel idag. Så håller det på. VAD ska man våga lita på??
  Jag tror / vet, att det bästa är, att äta en ALLSIDIG kost med mycket STARK
  tonvikt på grönsaker och frukt och att undvika alla överdrifter vad gäller kolhydrater, särskilt vitt socker. Det gör jag sedan länge och mår mycket bra av!

  Du, som naturligtvis också vill MÅ BRA, spisa A L L S I D I G T !!
  ****************************************************************************
  Med varma HÄLSOHÄLSNINGAR !
  ******************************************

  Aron i LYCKOHÖJDEN
  (*1931)

  Gilla

  • Grattis Aron till din goda hälsa. Tyvärr räcker det inte som du skriver att äta allsidigt. Vad är det? Grönsaker ja men frukt ska man vara sparsam med. Särskilt den som kommer från medelhavsområdet. Problemet är att dagens mat innehåller enormt med kolhydrater och socker jämfört med tidigare. Dessutom äter vi för lite naturligt fett. Tyvärr vet vi alldeles för lite om hur dagens mat påverkar hälsan eftersom det inte studeras.
   Bästa hälsningar, Mats

   Gilla

 12. Källkritik, Källkritik , Källkritik

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: