Är sjukvården sjuk?

april 23, 2012 kl. 10:08 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

http://www.kostdemokrati.se/christer/2012/04/22/lakemedelsindustrins-roll-i-sovjetstaten-sjukvarden-del-3/#comment-140

Nedanstående inlägg är en kommentar på ovanstående inlägg av läkaren Christer Enqvist om läkemedelsindustrins roll på sajten kostdemokrati.se

Sjukvården är definitivt sjuk. Men vad är orsaken till denna övertro på piller? Alla vet ju att piller och olika mediciner inte botar utan bara lindrar diverse symtom. Har vi blivit så hjärntvättade (apropå sovjetstat) att vi ändå mot bättre vetande och eget sunt förnuft tar dessa piller och sprutor. Är doktorn någon slags gudsfigur som har veto i alla frågor och som sopar bort vårt sunda förnuft under mattan.

Vad är det som botar egentligen? Jo, vi vet alla att det är ett starkt immunförsvar som håller oss friska och som motar redan i farstun. Resurserna borde naturligtvis inriktas på forskning hur man får ett starkt immunförsvar. Idag är det nästan tvärtom, hur många tabletter tål vårt immunförsvar innan det krakelerar fullständigt? Ju mer man tänker på frågan desto mer obegripligt blir dagens system med läkarbibeln FASS och givetvis ett dyrt läkemedel kopplat till varje sjukdom och diagnos.

Varför frågar man inte efter orsaker? Varför blir vi sjuka? Vi borde alla ställa oss den frågan. Både till läkaren och till oss själva. Visst, jag förstår att det inte är lätt att säga emot läkaren när han/hon tycker att vi måste äta statiner i förebyggande syfte. Men om vi konsulterade vårt eget sunda förnuft när läkaren börjar skriva ut Lipitor så borde vi fråga oss; Är detta verkligen vad vi behöver för att förebygga hjärt-kärlsjukdomar?

Jag själv hade tur som prövade LCHF-kosten under några veckor innan läkaren sade till mig att jag hade alldeles för högt kolesterol och att jag måste medicineras och läggas in på sjukhus. Den gången fattade jag ett beslut nämligen att be läkaren hitta en annan patient för jag tänker inte läggas in och jag tänker inte börja äta statiner. Jag är enormt tacksam idag för att jag vågade ta det beslutet

Hur många vågar ta ett sådant beslut? Med den roll som läkaren har skaffat sig idag är det ytterst få som vågar fatta ett beslut i strid mot läkarens. Vi måste komma ihåg att dagen ”avancerade” läkarvård inte ens kan bota en vanlig förkylning. Det kan däremot LCHF-kosten, jag har inte varit förkyld en enda dag sedan jag började med den och det är över tre år sedan. I mitt tidigare liv före LCHF var jag förkyld och hade kronisk bronkit med jämna mellanrum. Medicinerna jag tog då skadade troligen mer mitt immunförsvar än de stärkte det.

Mats Lindgren
f.d.”kroniskt sjuk”diabetiker

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats!

  Du får inte sno min rubrik. 😉 Jag hade nämligen tänkt använda ‘sjuk sjukvård’ i ett inlägg/en artikel men jag får väl turnera det/den lite nu.

  Mats

  Gilla

  • Hej Mats. Ber om ursäkt för detta, är väl tankeläsare. Här kommer några rubrikförslag; ”medicinera sjukvården”, ”Har sjukvården blivit sjuk”? ”Sjuk, sjukare, sjukast”.

   Gilla

 2. Du har så förbaskat rätt i det Du skriver. På min hemsida, flik 2, skriver jag själv: Låt mig bara säga: ”I det goda uppsåtet med mediciner finns många onda avsikter dolda, oavsett vad vi vill tro eller inte”.
  Doktorsauktoriteten har missbrukats i alla tider. När den nu underbyggs och förstärks av starka ekonomiska krafter blir den direkt och globalt livsfarlig.
  Det är bara att göra som Du gör, Mats: att fortsätta med vattendropparna som urholkar stenen. För att lyckas med förändring fordras tid. Det har nu gått snart 10 år sedan LCHF och allt som hör samman här kom igång (det är verkligen mycket som uppdagats!) och visst har det blivit ett stort hål i stenen – jag skulle vilja säga, redan?!

  Aprilhälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: