Mail till GP-journalisten!

april 26, 2012 kl. 2:22 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: ,

Hej Lena,

Läste din artikel idag om gröt. Jag läste den, för mig, skräckinjagande tabellen med andel energi i gröten. Jag är en f.d. diabetiker och f.d. allt möjligt i sjukdomar men som blivit helt frisk tack vare ett kostbyte där jag i stort sett utesluter det mesta av kolhydraterna i maten. Detta har otroligt nog medfört att jag blivit helt frisk. Jag har inga som helst besvär längre och mina värden är fullständigt normala. Enligt sjukvård och Livsmedelsverk är detta omöjligt och direkt farligt att göra som jag gjort. Kunskapen om hur maten påverkar hälsan är minst sagt bristfällig hos både allmänhet och myndigheter.

Du är välkommen in på min blogg Fet Hälsa och läsa mer om både mina och andras hälsovinster tack vare en radikal kostförändring.

Jag har skrivit en bok om min hälsoresa som heter ”Frisk av mat”. den ges ut av Optimal förlag och finns på nätbokhandeln och i övriga bokhandeln.

Frisk av mat : LCHF från början  Adlibris 219 kronor

Frisk av mat : LCHF från början Bokus 219 kronor

Anledningen till att jag skrivit boken är att kunna presentera alternativ för människor som har hamnat i metabola sjukdomar(kostrelaterade sjukdomar) och där sjukvården mer eller mindre har gett upp. För ett tjugotal år sedan hade vi 5000 läkare och inga vårdköer. Idag har vi 33000 läkare och mycket långa vårdköer. Anledningen är förstås att hjärt-kärlsjukdomar(hälften av alla dödsfall idag), diabetes, cancer m.m. sprider sig som en löpeld och läkarna/forskarna ser inga alternativ.
Vi som blivit friska från sjukdomar, vi är flera tusen, som sjukvården betraktar som obotliga är desto mer optimistiska. Vi har blivit friska tack vare att vi minskat ner ordentligt på kolhydraterna och ökat fettmängden i maten. Alltså tvärtemot vad de etablerade experterna säger. Vad jag beskriver är inga gissningar och inget fifflande med statistik utan fakta. Vi är flera tusen som är levande bevis på att en kostförändring fungerar och botar sjukdomar.

Egentligen är det fel att säga ”bota sjukdomar” utan det är snarare så att vårt immunförsvar har blivit så starkt att det kan försvara oss mot inflammationer m.m. Anledningen till att vi har fått ett starkt immunförsvar är att vi numera får precis lagom mängd glukos(kroppens eget socker) som våra celler kan ta emot. Genom att vi inte längre äter för mycket kolhydrater(samlingsnamnet för alla sockerarter) så inflammeras inte våra kroppar på samma sätt som tidigare och blodsockret ligger på en jämnare nivå. Tidigare fanns en stor mängd överskottsglukos i mina blodbanor som helt enkelt slog ut immunförsvaret och skapade inflammationer och förtätningar i blodkärlen.

Det finns helt enkelt ingen annan förklaring till vårt tillfrisknande.

Ha en bra dag hälsar,

Mats Lindgren
0704-863929
fethalsa.wordpress.com
lchfmatkasse.se

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Maken och jag noterade okså spannmålpropagandan i dag i GP. Vi kommer med fasa ihåg när vi ockå trodde att gröt var nyttgt. Det hade dietisten sagt till min diabetesdrabbade man. Vi reflekterade inte ens när blodsockret skjöt i höjden så hjärntvättade var vi. Men nu är både insulin och gröt ute ur vårt liv.
  Vi ger fröna till fåglarna så får de sin artegna föda och själva äter vi ägg och kött som som är vår artegna föda. På detta sätt blir det ingen konkurrena om maten. Så vist har naturen ordnat det för optimal hälsa och välbefinnande.
  Mats, en eloge till Din snabbhet att reagera på tidningsartiklar.

  Gilla

 2. Margareta, jag håller med dig och visst känns det skönt att kunna erkänna att man varit hjärntvättad, synd om de som sätter sin egen och andras hälsa på spel av ren prestige. Eller har de så svårt att vakna upp?

  Gilla

 3. Nej, nej, man VILL inte vakna upp! Det är ju rena drömmen att kamma in ersättningar och löner från olika håll inom myndighets- och industrivärlden. Det är stora belopp och dem kan man inte riskera genom att vakna upp. Ju fler stolar man kan sitta på inom styrelser och kommitéer desto sötare drömmar. Det är klart man sover vidare i den världen!
  Man märker heller inte att medmänniskorna, alla de som lever i verkligheten med sjukdomar och ohälsa, INTE drömmer. Skulle man bry sig om dem kan de söta drömmarna bli mardrömmar.
  Mats, tänk om Din blogg (och våra hemsidor också för den delen) lästes av sådana personer! Det vore verkligen en önskedröm för oss!

  Aprilhälsningar

  Rolf Aronsson

  Gilla

 4. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs?
  I have a blog based on the same ideas you discuss and would love to have
  you share some stories/information. I know my audience
  would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

  Gilla

 5. Hello Passauer Wolf, I tried to send you an e-mail but your address seems invalid. I am however interested in your proposal. You can contact me here, lindgren.mats@comhem.se

  Best regards,

  Mats Lindgren

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: