Vilket ljug!!

april 30, 2012 kl. 12:27 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Tack Margareta för att du håller mig igång. I en studie från Uppsala universitet påstår man att nordisk kost kan vara lika hälsosam som medelhavskost. I en studie, som omfattar 88 kvinnor och som pågick i sex veckor, har man i stort sett använt sig av Tallriksmodellen för att bevisa tesen att även svensk kost kan sänka kolesterolhalt och blodtryck och förbättra kroppens insulinkänslighet. När blev talet 88 vetenskapligt? jag trodde att det krävdes tusentals personer i en population för att det ska vara vetenskapligt och randomiserat. Jag känner igen den här studien som även Ingrid Larsson på Sahlgrenska sjukhuset hänvisar till. Undersökningen är bluff och båg och varför svenska läkare och forskare nedlåter sig till detta är otroligt svårt att förstå. Som jag ser det måste det vara pengar inblandade i sammanhanget.

Rekommendationen att äta fet fisk är det enda som är bra i studien. Resten är magert i dubbel bemärkelse. Havre, korn råg rekommenderas liksom, magert kött och margarin. Vi ska akta oss för mättat fett osv. Vi som blivit friska vet ju att detta är bluff och båg rakt igenom. Det är precis tvärtom; se upp för brödet, pastan, potatisen, gröten, flingorna och allt som har med mjöl och stärkelse att göra. Om du äter ägg, fisk, kött och grönsaker så blir du frisk, det kan jag garantera utan studier. Nu har ju jag den bästa studien själv; nämligen studien på Mats Lindgren. Denna studie visar med 100 procents säkerhet att jag blivit frisk från metabola sjukdomar genom att göra precis tvärtom som Uppsala-studien hänvisar till.

Varför envisas Uppsala universitet och Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med att visa upp undermåliga studier. Vill de att folk ska bli sjuka? Om LCHF-rörelsen visade upp en studie som omfattade 88 personer så hade ovanstående sjukhus och universitet rasat. De hade påstått att den var ovetenskaplig och ovederhäftig på grund av för litet underlag.

Utifrån studien på 88 kvinnor har man gjort en kokbok som skall vara en hjälp, med nordisk mat, att förebygga metabolism. Sidan som Margareta hittade studien och kokboken sponsras av, hör och häpna, Pfizer och Landstinget.

http://www.doktorn.com/artikel/en-kokbok-byggd-p%C3%A5-vetenskap

Examensarbete LCHF 2011-06-17

Då kan jag presentera en studie från Göteborgs universitet som omfattar 10 personer. Se ovan. Dessa personer har alla ätit LCHF i mer än ett år. Inte sex veckor utan minst 12 månader eller mer. Det är bara att studera erfarenheterna ovan. Tyvärr har jag blivit mer och mer misstänksam mot studier av olika slag. Det handlar nästan alltid om så stora pengar inblandade att studierna måste peka åt ett visst håll. Vad händer om de kommer fram till att man lika gärna kan ändra kosten som att äta mediciner. Hur stor arbetslöshet får vi då?

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Det har varit mycket intressant att följa kostdebatten de senaste åren. Jag minns att min far fick åka på Hälsohem i Landstingets regi för att slippa en tarmoperation som läkarna sa var ”akut” . Han åkte dit och var där i 2 veckor och behövde sedan ingen operation. Man kunde tycka att det skulle varit revolutionerande då men tyvärr inte och jag tror inte att kostens betydelse för hälsan någonsin kommer slå igenom i vårt moderna samhälle. Naturligtvis hoppas man ju men jag är skeptisk. Alternativen är för många och läkemedelsbranschen satsar allt de har för att sprida osäkerhet och okunskap.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: