Mat är medicin!

maj 2, 2012 kl. 11:33 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

                                    Professor ångrar reklam för kosttillskott för barn          

Riktig mat som kött, fisk, ägg, nötter och grönsaker är rena medicinen. Den maten innehåller alla viktiga mediciner och näringsämnen som vi behöver. Idag fick vi bekräftat att mammon är stark men det egna samvetet är starkare när en läkare som förespråkar kosttillskott för barn ångrar sig och försöker förklara att han inte menar så. I Oriflames reklam har denne barnläkare och professor skrivit under med sitt namn att man ska göra kosttillskott för barnen till en daglig rutin. Nu ångrar han sig och menar att det inte alls är bra för barn med kosttillskott förutom D-vitamin.

Kosttillskott är inte bra varken för barn eller vuxna. D-vitamin på vintern kan vara befogat men annars räcker gott och väl näringen i riktig mat för oss alla. Det handlar egentligen om att tjäna pengar på din oro.

Att vi blir sjuka beror till stor del på fel sorts mat liksom att rätt sorts mat gör oss friska. Att läkare uttalar sig om maten överhuvudtaget är märkligt och konstigt för det ingår det inte sådana kunskaper i deras utbildning. Man har hittills endast den totalt felaktiga kopplingen att fett gör oss sjuka och feta och att fibrer och stärkelseprodukter gör oss friska och smala. Verkligheten är faktiskt precis tvärtom vågar jag hävda.

När kroppen utsätts för mycket spannmålsprodukter, fibrer och andra kolhydrater gör kroppen den distinktionen att nu är det kristider. Inget fett och inget protein, jaktlyckan måste vara urusel. Här gäller det att spara på det lilla fett som finns kvar. Kroppen kan t.o.m. välja att minska på muskelmassan för att spara på fettreserverna ifall det blir ännu sämre tider.  Å andra sidan när kroppen, under en längre tid, får smaka proteiner och det feta kring detta så tror kroppen att det är goda tider och kan då med gott samvete använda det fett som finns tillgängligt för energi.

Eftersom läkarvetenskapen inte tror på detta så befinner vi oss i, västvärlden, nära fritt fall när det gäller ,metabola sjukdomar(kostrelaterade sjukdomar). Man ordinerar kolesterolsänkande mediciner(statiner) när det inte handlar om fett utan om ett överskott av socker. Man ordinerar inflammationsdämpande tabletter när det egentligen är felaktig kost som orsakar inflammationerna från början. Man ordinerar varan och liknande blodförtunnande läkemedel när när det egentligen handlar om att ta bort bränslet, överskott av glukos, som orsakar förträngningarna från början. Alltså hur man än tittar på problemet så gör läkarvetenskapen precis tvärtom mot vad man borde göra.

Är det inte dags för läkarna och sjukvården att kliva ner från sin höga piedestal och bli lite mer ödmjuk inför andra fungerande metoder.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Bra uppmärksammat, Mats.
  Tom. jag förstår vad du poängterar.
  Kanske du redan känner till detta men ikväll 19.30 på Rapport Svt/1 skall de ha ett inslag om vad forskare,emeritus professorer, adjungerade etc. dito figurer får betalt för att låna ut sina namn till lanseringen av sådana här tvivelaktiga produkter.

  Det finns ett annat bra inlägg på bloggen 4Health.se om en ”Diabetesprodukt” Reztart som jag hade hopats på skulle få lite uppmärksamhet.
  Där säger en välrenomerad kirurg från Lunds Universitetssjukhus, som har forskat på sin ´fritid´ att vad hans forskningsresultat används till … BRYR HAN SIG INTE OM …
  Vilket jag inte tror en stavelse på.
  Barnläkaren och den gode Mats Remier har också skrivit om detta på sin utmärkta blogg.
  Så du är i gott sälskap Mats.

  Gilla

 2. Hej Mats!

  Såg i går på nyheterna att stroke ökar bland unga kvinnor/tjejer, jag känner en stark övertygelse att det är en konsekvens av kolhydratintag. Jag känner till en av dessa tjejer och vet att hon varit väldigt aktiv sportare och förmodligen kolhydratladdat och ätit nyckelhålsmärkt, en ”riktigt skötsam och ordentlig medborgare”. Det är tragiskt att se alla barn och ungdomar som ständigt tuggar på godis, dricker läsk eller är ”riktigt skötsamma och ordentliga medborgare”, föratt inte tala om mackorna som säljs på skolcafèer, inte undra på att skolorna har problem.

  Gilla

  • Din känsla är säkert rätt. Det måste kännas kymigt om man tror att man gör allt rätt enligt vetenskapen och så blir det fel i alla fall.

   Gilla

 3. Nja, alla kosttillskott kanske inte är av ondo? Det beror väl på sammansättningen, dosen av olika vitaminer, mineraler och spårämnen, och kvaliteten? Maten vi äter idag, främst odlad, grönsaker, frukt mm, även ekologisk/krav är ganska fattig på näringsämnen gentemot hur det var förr. MEN, just därför är LCHF superbt, då animaliskt protein & fett innehåller väldigt mycket näringsämnen. Tyvärr äter ju inte alla LCHF, och dessa är förmodligen i behov av kosttillskott, av rätt kvalité.

  Några länkar om vitaminer, mineraler & spårämnen:

  Klicka för att komma åt dodalakare.pdf

  http://urenergi.wordpress.com/2012/03/21/dr-joel-wallach-essentiell-naringskunskap-som-raddar-liv/
  http://www.whale.to/a/dead_doctors.html (engelska)

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: