Oriflame och läkarna!

maj 3, 2012 kl. 9:22 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Föräldrar är ständigt oroliga för sina barn. Om de äter tillräckligt, om de sover ordentligt, om de blir sjuka osv. Det behövs inte så mycket för att en orolig förälder ska köpa produkter som förväntas öka sitt barns hälsa och välbefinnande. Att ett företag som Oriflame utnyttjar föräldrars oro och okunskap är kanske inte så konstigt men när nio läkare, professorer och forskare utnyttjar samma oro hos föräldrar för att tjäna en hacka då blir jag f-bannad. Enligt Oriflame och de nio läkarna ska barn kontinuerligt äta kosttillskott för att må bra. Särskilt viktigt är det att äta Oriflames produkter. En av alla dessa nio läkare, Tor Lindberg, har valt att ta avstånd från sina uttalande i Oriflames reklam.

Kosttillskott är direkt farligt för både vuxna och barn. Allt vad vi behöver av näringsämnen har naturen vist ordnat så att det finns i vanlig naturlig mat. Börjar man plocka ut dessa näringsämnen och äta dem var för sig så är risken stor att kroppen reagerar negativt. Det påminner en hel del om bantarpiller som tillhör de värsta skojarbranscherna. Oriflame utnyttjar föräldrars oro på ett osmakligt sätt. Än värre är när respekterade professorer och läkare utnyttjar samma oro hos föräldrar för att tjäna pengar. Det visar dels hur dålig kunskapen är hos läkare om hur kosten påverkar hälsan och dels att pengar kan få dem att dagtinga med sin läkarheder.

En professor i Thoraxkirurgi, Stig Steen,  gör en reklamfilm för sitt företag Igelösa om ett nytt mellanmål för diabetiker. Mellanmålet Reztart riktar sig bl.a. till diabetiker. Med tanke på sockerinnehållet i detta mellanmål är det rena dödskyssen för en diabetiker. Professorns son Ådne Steen, är VD för bolaget Igelösa Life Science AB. Professor Steen ingår i Oriflames vetenskapliga råd och har en mängd inslag på Youtube om det förträffliga med Oriflames kosttillskott.

En annan charlatan är Professor Charlotte Erlansson, http://www.cisionwire.se/luis/r/thylabisco-saljer-exklusiv-licens-till-green-leaf-medical-ab,c9135043 som alltid får plats med sina åsikter i massmedia. Hon och hennes man har tagit fram ett bantningspiller som tydligen ska öka mättnadskänslan. Detta är naturligtvis nonsens. Professor Erlansson varnar ständigt för LCHF. Vi, ett antal tusen människor som blivit friska, förvånas över hennes rädsla för LCHF. Vill hon inte att folk ska bli friska? Skälet till hennes oro är naturligtvis att LCHF-kosten, som är naturlig mat för människor, kan konkurrera med hennes bantningspiller. Hon och hennes man har stora investeringar i bantarpillret och oroar sig naturligt vis för att dessa inte ska bära frukt.

Vad lär vi oss av allt detta? Tja, om vi verkligen vill veta orsaker så ska vi börja med att följa pengarna. Resten är mest kosmetika, eller hur Oriflame?

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Skrämmande att pengarna får styra på detta sätt. Har tyvärr tappat min tilltro till ”experterna”, med några få undantag. Man kan inte lita på att de vill en väl, utan måste istället själv ta ansvar för och lyssna på sin kropp..

  Jag har ätit Lchf i lite över fyra månader nu och jag är så mycket friskare än jag varit på flera år. Jag är inte ännu helt återställd, men tror att jag kommer att bli det. Jag är musiker och har kämpat med skum värk i händerna. Har de senaste två månaderna kunnat öka på mitt spelande markant. Det känns fantastiskt, lite som att jag får en andra chans i livet! Tacksamhet!

  Gilla

  • Grattis Lella, jag gläds verkligen med dig. Jag är själv amatörmusiker och vet hur underbart det är att kunna spela utan värk.

   Gilla

   • Ja det är verkligen fantastiskt! Jag hoppas att jag med tiden tillfrisknar helt. Gissar att det är fullt möjligt. Jag menar, problemen kom ju inte över en natt, likaså kanske inte tillfrisknandet gör det heller.

    Spelar du i något band Mats?

    Tack för all inspiration!

    Gilla

 2. Har tidigare spelat i ett band. Nu är det mest lite trubadurmusik bland vänner. Jag skriver fortfarande lite musik. Senast var det ”Rocka fett”. Har du sett den videon på http://www.youtube.com/watch?v=moUzX6lwSyI

  Gilla

  • Nej, den har jag inte sett. Det måste jag.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: