Allergi=inflammation!

maj 7, 2012 kl. 9:00 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

”Det ligger något i det är jag också övertygad om! Jag fyller 30 år i år och när jag gick i skolan var det en person som var allergisk. Idag är 45% av alla barnen allergiska. Jag har själv utvecklat allergier efter 20. Så jag testar lchf, tyvärr är jag trött, men ska faktiskt testa att öka fettintaget. Vad hände på 80-90-talet? Vad i vår miljö gör oss allergiska? Läste din kommentar och fick en aha-upplevelse! Har du tips på vad som ökar fettintaget? Förstår att du blivit kvitt inflammationer. Vad i kosten kan du känna av? Är det ok att äta potatis men bröd är förbjudet? Tacksam för svar!”

Nu är det allergitider och många trivs inte alls när ”knoppar brister” utan snörvlar och känner sig allmänt dassiga. Ovan har jag publicerat en kommentar från en läsare på Fet Hälsa-bloggen som funderar över fenomenet allergier. Läsaren återknyter till sin egen skoltid och menar att allergierna har ökat våldsamt under en tjugo-årsperiod. Vad är skälet till detta kan man fråga sig? Efter mitt förra inlägg om björkpollenallergi har jag fått många återkopplingar från människor som blivit av med sina allergier tack vare att de äter LCHF-kost. T.o.m. tjejen som sköter min bokföring har fått minskade allergibesvär med hjälp av LCHF-kost. Hon har bara ätit LCHF under en månad.

Andra kommentarer som jag fått är att ”LCHF-kost kan inte bota alla sjukdomar, det måste du inse”!? Frågan och påståendet borde utvecklas lite för faktum är att det är inte kosten som botar utan det är vårt eget immunförsvar som sköter den detaljen. Jag tror att alla inflammatoriska sjukdomar kan läka sig själv med hjälp av ett starkt immunförsvar om vi vågar inse att att för stort intag av kolhydrater inflammerar/förgiftar våra kroppar. Vårt immunförsvar blir försvagat av en inflammerande kost och minskar efterhand sin förmågan att kunna försvara oss.

Många nya LCHF:are konstaterar förvånat efter en månad med den nya kosten LCHF att de sover mycket bättre på natten. Jag är övertygad om att inflammationsnivån i kroppen har sänkts tack vare en förändrad kost och det betyder att immunförsvaret också kan vila på natten. Det är alltså vårt immunförsvar vi ska vårda för att vi ska slippa allergier och andra inflammatoriska sjukdomar. Det gör vi bäst genom att undvika inflammatorisk föda som för mycket kolhydrater i maten.

Nästa fråga är förstås, kan det vara så enkelt? Visst är det så enkelt! Det är inte förbjudet med enkla saker. Snart är det bara sjukvården och läkarna som inte inser sambandet mellan inflammatoriska sjukdomar, som t.ex. allergier, och för mycket sockerarter i maten.

Här är vårdens syn på allergier; Sthlm:s landsting ”Det är svårt att svara på varför vissa personer utvecklar pollenallergi. Ärftliga anlag är ett skäl, men arvet räcker inte som enda förklaring. Risken att få allergi och astma ökar om föräldrarna eller andra i omgivningen röker.”

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Vi är två allergiker som blivit bättre på LCHF mat och D-vitamintillskott:)

  Gilla

 2. Jag förstår inte hur man kan tro att kolhydrater är så farligt och att man tror att de gör oss sjuka när det finns så många folkslag som baserat sin kost på kolhydrater utan att vara överviktiga och sjuka. Det är ju mycket mer naturligt att basera sin kost på kolhydrater än fett. Sen så har ju faktiskt kolhydratkonsumptionen i USA gått ner de senaste 100 åren. Det är inte kolhydrater som är problemet.

  Gilla

  • Henrik, Jag förstår inte var du får dina uppgifter ifrån. Påstår du att kolhydratkonsumtionen i USA har minskat? Där får du nog läsa på bättre. Anledningen till att jag och alla andra entusiastiska LCHF:are varnar för kolhydrater är att vi blivit friska genom att minska radikalt på kolhydratkonsumtionen. Vi använder mer fett som energikälla och därmed får vi en lagom blodsockernivå till våra celler och till våra blodbanor som inte är inflammerande. Vi är tusentals människor som har upplevt liknande hälsovinster. Alla dessa människor kan inte ha fel.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: