Varför läker inte inflammationer!

maj 14, 2012 kl. 9:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 10 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Sjukvården har resignerat inför en rad olika inflammatoriska sjukdomar på grund av att de inte läker sig. Vi pratar om diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, cancer, ulcerös kolit  och Ms som de värsta inflammatoriska sjukdomarna. Däremellan finns en rad andra, också inflammatoriska sjukdomar, som t.ex. allergier, migrän, bronkit, ledsjukdomar, reumatiska sjukdomar, högt blodtryck, prostata m.fl.  Den helt centrala frågan är då varför de inte läker sig?

Enligt teorin uppstår en inflammation av att kroppens immunförsvar reagerar på hot utifrån i form av bakterier eller olika infektioner. Inflammationen skapas av den egna kroppen för att oskadliggöra hotet utifrån. Kroppens eget immunförsvar är den bäste läkaren och tar normalt hand om hotet utifrån genom att inflammationen, som skapats för att oskadliggöra t.ex. en bakterie, helt enkelt läker ut när hotet inte längre existerar. Det är alltså vårt eget immunförsvar som agerar.

Problemet blir akut om inte inflammationen läker ut av sig själv. Om inflammationen bara fortsätter trots att hotet utifrån har eliminerats inträffar ett kroniskt sjukdomstillstånd. Läkarna skriver ut inflammationsdämpande tabletter eller i värsta fall tar fram kniven för att skära bort de inflammerade delarna. Hittills har inte sjukvården anammat att felaktig, inflammerande kost, kan vara en orsak till att inflammationer inte läker sig. Man ser överhuvudtaget inte något samband mellan att inflammationer inte läker sig och och livsstilsfrågor förutom att man tror att mättat fett är farligt.

Om inflammationen i kroppen blir permanent, som skedde i min kropp, så hjälper det inte vilka mediciner man tar eller om om man skär bort det onda för inflammationen finns kvar ändå. Varför stannar inflammationen kvar i kroppen trots att hoten utifrån är undanröjda? Inflammationen förlorar sitt ursprungliga syfte, som är att försvara, när den göds av för mycket blodsocker genom ett ständigt återkommande tillskott av kolhydrater. Istället händer det märkliga att inflammationen växer och börjar angripa den egna kroppen när den får bränsle av för mycket glukos(blodsocker).

När inflammationen blir kontraproduktiv genom att angripa den egna kroppen så får vi en mycket tydlig signal att vår livsstil är felaktig. Kosten är den mest centrala delen av vår livsstil och enklast att förändra. Kroppen skriker till oss med megafon att den inte mår bra av vår nuvarande livsstil så gör en förändring tack! Vad gör vi då? Jo, vi går till läkaren som skriver ut tabletter och sjukskriver oss. Trots att kroppen formligen tjuter så reagerar varken vi själva eller läkaren. Läkaren tar inte ens upp det mest centrala för att bli frisk, nämligen att förändra intaget av föda.

Hur har vi hamnat i den här situationen? Många av Västvärldens länder kommer inte att ha råd med nuvarande sjukvård med den stigande kurvan av metabola sjukdomar. Är det för enkelt för sjukvården och läkarna om det hänger på kosten? Varför sker inga större forskningsprojekt som handlar om kostens inflammerande orsaker?

Eftersom jag numera är frisk från alla inflammatoriska sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdom, ledont, prostata, kronisk bronkit m.m. så tycker jag att ovanstående resonemang och förklaring är den enda rimliga. Nedan kan du klicka på länkar till några läkare som vågar!

Världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom | Scoop

www.kostdemokrati.se

www.kostdoktorn.se

www.annikadahlqvist.com

10 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. http://coolinginflammation.blogspot.se/

  http://coolinginflammation.blogspot.se/2012/05/new-antibiotics-biofilm-inhibitors.html

  http://coolinginflammation.blogspot.se/2011/06/contagious-health.html

  Varför förstår så få orsaken till att inflammationen uppstår?
  Alt står redan i forskningslitteraturen.

  Gilla

 2. Fast de kanske helt enkelt inte vill att vi ska bli friska!? Det finns mycket pengar att tjäna i läkemedelsbranschen!

  Gilla

 3. Jag vill återigen rekommendera boken ”Forsknings-fusket!” av Ralf Sundberg.

  Det verkar som sjukvården är styrd av ekonomiska särintressen (Medicinbolagen) och andra marknadskrafter. Inget är så lönsamt som en lagom sjuk befolkning. Marknaden gör allt för att tysta ner sanningen. Detta kommer att leda till samhällets kollaps, om inget görs för att bryta utvecklingen.

  Gilla

 4. Rolf!
  Vad eller vem kan bryta denna utveckling? Är det inte just kollapsen!? Hegemonin är total för att bibehålla status quo. Jag får erkänna att ju mer jag uppfattar helheten desto mer växer pessimismen. Det är sammanbrott som gäller för att sedan eventuellt något nytt, livskraftigt skall skapas. Priset är ofattbart! Definitivt i nivå med ett tredje världskrig.
  Dessutom är detta inget ”skämt” – det är en händelseutveckling som lever ett eget liv, knappast möjlig att styras av människovilja.

  funderar
  Rolf Aronsson

  Gilla

  • Rolf Aronsson!

   Jag kan bara hålla med dig i det du skriver. Finner en viss glädje att läsa att man inte är ensam om att se vad som sker och har skett en lång tid.

   Gilla

   • ”ser vad som sker och har skett under lång tid”. Det är just detta att med öppna ögon se hur linjen bakåt under 12-15000 år lutar nedåt i storformen. Jag är en positiv person i grunden men dessa studier bakåt i tiden är avslöjande. Detta handlar inte om svart eller vitt – vad som händer några människor på en sida av klotet behöver inte påverka andra sidan. Klotet är stort. MEN – infoflödet numera är gigantiskt och kunskaper om allt möjligt blir snabbt spridda till hela populationer. Som sagt, sammantaget är bilden ganska mörk.

    Mats tar upp att forskning ELLER sunt förnuft bland utbildade människor (läkare, dietister, ja, också myndigheter) inte arbetar med vårt immunförsvar med alla de förgreningar och läkningsmöjligheter det har i våra kroppar utan istället låter inflammationer, om än lågintensiva, härja obeaktade i många år.

    Detta är en typisk sådan företeelse som hjälper till att utarma våra möjligheter till ett effektivt framtidsbyggande. I stort verkar mänskligheten fungera som en sömngångare!!

    funderar vidare
    Rolf Aronsson

    Gilla

 5. ” I stort verkar mänskligheten fungera som en sömngångare!!” Så sant, det är så det är.

  Rekommenderar också boken ” Det enda rätta” Om att kämpa för sanningen i en förljugen värld av Mats Sederholm finns att beställa på http://www.detendaratta.se/#

  Gilla

 6. Hurrah, that’s what I was exploring for, what a stuff! existing here at this web site, thanks admin of this web site.

  Gilla

 7. content

  Varför läker inte inflammationer! | Fet Hälsa

  Gilla

 8. thought-provoking penomet opinions

  Varför läker inte inflammationer! | Fet Hälsa

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: