Alzheimer innan 50?

maj 19, 2012 kl. 5:50 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Demensjukdomen Alzheimer kryper ner i åldrarna. En fullkomligt, till ytan, vanlig mamma kan plötsligt inte inte ringa ett vanligt telefonsamtal. Hon har glömt hur man gör. Hon har en dotter på nio år och en man som försöker hjälpa till så gott han kan. Vad händer egentligen när man glömmer bort självklara saker som att ringa, laga mat, sätta på och stänga av spisen. Hur gammal är jag? Vad heter jag i efternamn, vilket år är jag född?

Alzheimer kallas ibland för diabetes 3 p.g.a. att sjukdomen blir allt vanligare och sjukdomen drabbar fler yngre människor jämfört med tidigare. Alzheimer tillhör de metabola sjukdomarna som alla har ett gemensamt; Nämligen att bränslet för sjukdomen stavas kontinuerligt överskott av blodsocker i vårt system och blodomlopp. Bränslet göder de metabola sjukdomarna på ett sätt som minskar immunförsvarets förmåga att försvara oss.

Mamman som fått Alzheimer innan hon fyllt 50 år är inte själv medveten om vilka konsekvenser som hennes sjukdom fått för familj och omgivning. De kan helt enkelt inte lämna henne ensam och hon vill inte ha hjälp . Den aktuella familjen är från USA och dom är totalt omedvetna om att Alzheimer är en kostrelaterad sjukdom. I tv-programmet får vi se hela familjen gå ut och äta glass i storlek XL.

Det fantastiska är att det finns hjälp för denna familj. Mamman kan bli frisk med en strikt diet av högst 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Energin från de uteslutna kolhydraterna ersätts med energi från mättat fett och protein. Frågan är bara hur dom ska få reda på det för den officiella sjukvården erkänner inte denna metod.

Kan vi bilda en förening mot onödiga sjukdomar? Alltså om bara informationen når ut så har ju människor plötsligt ett eget val. Vill man vara kvar i den officiella sjukvårdens mediciner eller vill man pröva en metod som bara kräver en radikal kostförändring? Det borde vara självklart att sjukvården skulle informera sina patienter om att det finns alternativa metoder för att läka diabetes och Alzheimer med flera kostrelaterade sjukdomar. Det stämmer ju ganska bra med läkareden att man ska ”läka och lindra”. Idag skriver läkare ut katastrofala mängder mediciner som inte rimmar med läkareden.

Alzheimer är en onödig sjukdom som drabbar närstående allra mest.

http://www.youtube.com/watch?v=K52tHgJCQkc

Läs också om Hasse Alfredsson försvinner in i Alzheimers!

Läs också om kokosfettets läkande förmåga http://www.youtube.com/watch?v=Ls6VE3ZagUI&feature=player_embedded

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Dr. Mary Newport´s hemsida om Alzheimers och kokosolja, mycket intressant:
  http://www.coconutketones.com/

  Även boken ”Stoppa Alzheimer nu!” av Bruce Fife är mycket viktig angående detta.
  Finns att köpa bl.a. här: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172412259

  Gilla

 2. Jag läser alltid din blogg men kommenterar inte så ofta. Men jag tänkte bara göra ett litet inlägg denna gång.

  Detta är min absoluta favoritblogg! 🙂

  Gilla

 3. Hej! Jag håller helt med om att Alzheimer är en onödig sjukdom – alla sjukdomar är onödiga eftersom de ger sorg, smärta och saknad. MEN Alzheimer är inte bara de anhörigas sjukdom utan också den drabbades. Ta inte ifrån dem rätten till deras sjukdom. Även om de kognitiva förmågorna sviktar så är de ju fortfarande kännande människor, glöm inte det.

  Och sen måste jag bara få fråga vartifrån du har dina belägg att en förändrad kost skulle kunna ”bota” Alzheimer? Det finns ju inget bot mot Alzheimer! Min pappa insjuknade i 40 års åldern och gick bort i 50 års åldern.

  Jag läser mycket om forskning och varken i Karolinska Institutets senaste bok eller den mycket intressanta ”alzheimers och andra kognitiva sjukdomar” också den en aktuell bok med forskning och fördjupning, tar upp kosten som en orsak.

  Alzheimer är en sjukdom som orsakar mycket sorg, oro och lidande. Både för den som är drabbad (som visst kan vara medveten om sin sjukdom och hur sjukdomen påverkar omgivningen) och de som finns omkring. Jag blir fruktansvärt irriterad när du får det att låta så lätt.

  Jag tror säkert att kost kan ha en inverkan på sjukdomar och mående, det köper jag, man brukar ju säga att det som är bra för hjärtat är också bra för hjärnan. Men när man väl har insjuknat så är ju faktiskt Alzheimer en kronisk obotlig sjukdom.

  Måste bara avreagera mig, att kämpa för demenssjukas rättigheter är min hjärtefråga och det jag brinner för.

  Gilla

  • Hej, tråkigt med din pappa. Jag kan förstå att du tycker att det är jobbigt när bloggar som min tar upp att kosten har ett avgörande inflytande på metaboliska sjukdomar som ju Alzheimer är. Visst, jag kan förstå att det finns en brytpunkt där sjukdomen har gått för långt och att det inte finns någon återvändo ens med kosten. Detta gäller säkert även för cancer, ms med flera.
   Det kan vara svårt att se det enkla och ibland ser man inte skogen för alla trän. Men, så sade man även om min diabetes att den inte går att bota. Det svaret fick jag av sjukvården att jag skall anpassa mig och att min diabetes var en del av ”naturförloppet”!? Idag pratar man om Alzheimer som diabetes 3 och idag vet vi att diabetes 2 går att bota med kosten. Läs gärna och se se denna sida; http://www.coconutketones.com/

   Jag tycker att du borde bli upprörd på sjukvården som inte vågar ta till sig nya rön om hur kosten påverkar hälsan. På Fet Hälsa bloggen har jag varit i kontakt med människor som gjort fantastiska hälsovinster. Långt bortom den officiella sjukvårdens föreställningar. Min mamma dog av en hjärtattack när hon skulle kliva på bussen. Hon hade diabetes och läkarna sade att hon skulle äta enligt tallriksmodellen med 50-60 procent kolhydrater på tallriken. Hon blev stadigt sämre men påpekade ofta att något kändes fel. På den tiden hade jag inte en aning om hur kolhydraterna i kosten påverkar och inflammerar kroppen. Jag kunde inte hjälpa henne alls. /Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: