TBE-smitta?

maj 25, 2012 kl. 10:18 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Idag pratar man om på nyheterna att massvaccinera folk för att skydda dom mot smitta från fästingar. För 20 år sedan var det bara ett tjugotal personer per år som insjuknade av TBE-smitta från fästingar. Idag är det flera hundra varje år som drabbas. Myndigheternas svar på detta är idén att massvaccinera hela folket till en kostnad av miljarder kronor. Det verkar sitta i ryggmärgen att alltid angripa sjukdomar utifrån det faktum att dom inte går att förebygga eller bota.

TBE-smitta handlar om att fästingen har ett virus som kan överföras till människan och där skapa hjärnhinneinflammation.

Vem ställer frågan om varför det plötsligt är flera hundra som smittas idag jämfört med några tio-tal för tjugo år sedan. Frågan som borde ställas är varför inte folks immunförsvar räcker till gentemot infektioner från fästingar? På liknande sätt har 45 procent av eleverna i en skolklass besvär av allergier idag. För tjugo år sedan var det kanske en person i genomsnitt per klass i skolan som hade allergibesvär.

Forskarna förklarar att det är klimatorsaker som gör att fästingarnas smitta blivit aggressivare. Är det klimatet som orsakar att allergier blivit mer vanligt? Är det klimatet som orsakar diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och cancer? Det är också sjukdomar som blivit allt mer vanliga idag jämfört med för tjugo år sedan.

Kan vi vaccinera oss mot allt? Hur reagerar vårt immunförsvar då? Det är kanske forskarnas mening att vi skall sprutas fulla av diverse medikamenter för att klara av alla infektioner som drabbar oss. Är det verkligen seriöst att förklara vårt bristande försvar mot infektioner med uppvärmning av klimatet?

Jag tror att förklaringen är en helt annan. Vårt allmänna immunförsvar har försvagats, inte av klimatuppvärmning, utan av billig spannmålsföda, plus annan skräpmat, som inte passar våra kroppar. Många av oss går omkring med ständiga inflammationer och infektioner som vårt immunförsvar inte rår på. Vi får för mycket blodsocker(glukos) vandrande runt i våra blodbanor som infekterar och håller vårt immunförsvar sysselsatt. Om immunförsvaret aldrig får vila så att det håller sig starkt så blir vi ett lätt byte för många infektioner som ständigt finns i vår närhet. Däri ingår TBE-smitta.

Jag är less på att forskare och läkare inte vågar ställa de rätta frågorna. Hur upprätthåller vi ett starkt immunförsvar är den avgörande frågan? Om man börjar forskningen med den frågan kommer man att få nya häpnadsväckande resultat. Då kommer diskussionerna att handla om vår livsstil och särskilt den inflammerande kosten. Att få ett starkt immunförsvar med, för människan, naturlig mat är den bästa vaccination som finns. Naturlig mat är inte spannmål i den utsträckning vi äter idag. Naturlig mat är kött, fisk, ägg, nötter, bär och grönsaker. Om du äter detta kommer ditt immunförsvar att bli starkare än någon vaccination kan åstadkomma.

Jag tycker att människor skall erbjudas kunskap om att det finns alternativ och lösningar till vaccinationer, insulin, statiner, varan, tabletter osv. Om människor får veta att det går att få bukt med olika infektioner och inflammatoriska sjukdomar genom naturlig mat så tror jag att många kommer att fatta ett bra beslut. Låt marknaden ta hand om problemet. De som vill fortsätta äta mediciner av olika slag ska få göra det och de som vill motverka sjukdomar genom kosten ska få göra det också.

Om vi ska börja vaccinera oss mot allt kommer detta att ytterligare försvaga vårt immunförsvar och ingen kommer att tjäna på det. Inte ens läkemedelsbolagen på längre sikt.

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. ”Jag tycker att människor skall erbjudas kunskap om att det finns alternativ och lösningar till vaccinationer, …t”

  Och vad föreslår Du som alternativ kostbehandlingr till sjukdom orsakad av flaviviruset TBEV-CEEV som ger menigioencefalit med svåra resttillstånd i form av neurologiska skador i upp till 10-20% av fallen? Har du bra metoder mot liknande virussjukdomar som t.ex Degue feber eller Ebola. Värden skulle bli dig evigt tacksam om Du kan bota dessa sjukdomar med dina kostmetoder. De orsakar precis som TBE sort lidande i världen.

  Gilla

  • Hej Ove, Jag tror att det är viktigt att vända på kuttingen och börja från andra hållet. Nämligen; att stärka immunförsvaret genom kosten är rätt väg att gå tror jag. Vi är så fixerade vid att bota sjukdomar att vi glömmer den förebyggande delen som är ett starkt immunförsvar. Om människor får information om att en naturlig kost bestående av kött, fisk, ägg, grönsaker och nötter kan stärka immunförsvaret på ett sådant sätt att kroppen blir motståndskraftig mot olika infektioner och inflammationer skulle folk få ett alternativ till läkemedelsträsket. Idag finns bara det ena. Som bonus skulle ett antal sjukdomar dessutom botas som diabetes typ 2, hjärt-kärlbesvär m. fl.

   Gilla

   • Jag hoppas att du inte tror och kommer att propagera för att tbe encefalit kan botas med LCHF kost i stället för att förebyggas med vaccination.Då tycker jag att du definitivt kommit mycket ur kurs. En sådan offentlig diskussion skulle definitivt skada alla som debatterar LCHF kost på ett seriöst sätt
    För att få ett lite insikt om vad tbe encefalit är kan det vara lärorikt att läsa följande fallbeskrivning.
    http://jnnp.bmj.com/content/76/1/135.full

    Gilla

 2. Ove, en biverkning av att bli LCHF-frälst är att man tror att alla sjukdomar beror på kolhydrater och att allting går att bota med LCHF.

  Gilla

 3. Ove,
  Man ska börja att jobba med naturens kraft: Mat som inte skapar inflammationer, god nattsömn, sol på kroppen m.m först, förebyggande alltså som jag tror att Mats är inne på sedan får man förstås överväga att medicinera eller vaccinera vare sig det gäller utbrott av ebola, snuva eller annan sot. tror alla är överens där.

  Epidemier är inte så enkelt att bara vaccinera bort, kan smittskyddsläkaren tala om för oss. Svinvaccin -hövdingen Annika Linde tog inte vaccinet, vet du vad hon gjorde? Jo hon föjlde råden ovan, alldeles sant. Sen skrämde hon upp resten av befolkningen att ta sprutan som enda åtgärd, men det är en annan historia som någon journalist borde gräva i.

  Minns när jag var liten och var hos doktorn för en flunsa, ”gå ut i solen när du känner dej lite bättre” sa läkaren, hör man det idag?

  Gilla

 4. Har kollat lite djupare på detta med svinaffären, i rättvisans namn får jag säga att Linde verkar faktiskt vara rätt vettig och är ärlig nog att berätta om hur detta fungerar: I en intervju med Ulf Elfving 16 oktober 2011 säger Annika Linde att ”om man klarar av en influensa så är det bättre att ligga sjuk i några dagar än att vaccinera sig: ”Om man kan ta en infektion är det bättre att bli infekterad.” Hon fortsätter: ”Immuniteten man får från en influensa varar nämligen upp till 20 år. Vaccinerar man sig måste man göra om det nästa år igen”

  Rätt så. Att Sverige av ett av få länder som massvaccinerade får vi nog lasta politikerna för….

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: