Hjälp, nu kommer SLV med nya näringsrekommendationer!

juni 5, 2012 kl. 3:03 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Jag lyssnade på en intervju i Radio Göteborg  med en representant från Livsmedelsverket. Nordens alla livsmedelsverk har konferens på Island och de ska komma fram till nya Nordiska näringsrekommendationer. Jag rös lite när jag lyssnade, det blir mer margarin och mer kolhydrater åt alla. Man varnar för det mättade fettet återigen som t.ex. smör , grädde. Representanten menade att vi har inte sett de långsiktiga konsekvenserna av vårt fettätande. Hon oroar sig för att vårt kolesterol ska stiga och öka hjärt – kärlsjukdomarna.

Jag vet inte vad jag ska tro om detta. Är Livsmedelsverket en hjärndöd alternativt hjärtlös myndighet? Tar man inte till sig något om vad som sker i omvärlden? Jag är nu inne på mitt fjärde år med strikt LCHF och jag har aldrig mått bättre eller varit friskare än nu. Ska jag gå tillbaka till den kost som en gång gjorde mig sjuk i diabetes, gav mig hjärt – kärlbesvär, en inflammerad prostatakörtel, kronisk bronkit osv. Ska min sambo få tillbaka sitt eksem och sin migrän för att Livsmedelsverket varnar för de långsiktiga konsekvenserna av att äta mindre kolhydrater och mindre fett?

Jag är övertygad om att det mesta handlar om prestige från Livsmedelsverkets sida och dess experter. De bryr sig inte ett dugg om om vi får samma situation här som i USA eller England. Närmare 60 procent av alla människor i USA har kontinuerlig kontakt och är beroende sjukvården på något sätt. Otroligt feta människor som får problem med olika slags metabola sjukdomar.  Vad är anledningen till detta? Jo, att de äter en kolhydratrik och fettsnål kost som vi människor inte är byggda för.

Vad är långsiktiga konsekvenser? Ja, frågan är helt absurd för oss som blivit friska av en kost som är precis tvärtemot Livsmedelsverkets rekommendationer. De långsiktiga konsekvenserna har jag redan upplevt. Det gjorde jag i mitt förra liv i 56 år bestående av fettsnål mat och mycket kolhydrater.

Bästa Livsmedelsverket, varför säger ni att vi ska äta så lite socker som möjligt men samtidigt så vill ni att vi ökar vårt kolhydratätande? Vet ni inte att resultatet blir precis samma sak nere i magen oavsett om vi äter socker eller kolhydrater. Nämligen en för hög glukosnivå som höjer vårt blodsocker och gör oss sjuka. Kolhydrater är samlingsnamnet för alla sockerarter och vi människor tål inte sockerarter så bra inklusive vanligt socker.

Jag tycker det är dags att lägga ner Livsmedelsverket. De har förverkat sin rätt att råda oss i vår kosthållning. Reportern från Radio Göteborg frågade Livsmedelsverkets representant varför vi ska tro på just er när vi får så mycket signaler från andra håll. Representanten svarade; Jo, för att vi är en myndighet och vi vet vad som bäst. Ridå!

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Var inte namnet Livsfarlighetsverket….

  Gilla

 2. Skall bli intressant att hör hur SLV skall förklara detta:
  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=18314
  Dvs så här kan man läsa i Läkartidningen:
  Risken för hjärt–kärlsjukdom allt lägre för svensk befolkning

  Gilla

 3. Det är dags dra ner ridån för Livsmedelsverket!

  Sveriges politiker, det är dags att vakna och se till att myndigheter fungerar för folkets bästa.

  Vi har fått nog av halvsanningar och lögner. Det finns äkta kunskap, använd denna kunskap för folkets bästa.

  Gilla

 4. jag lyssnade själv på inslaget i radio idag och själva avslutningsfrasen från livsmedelsverkets representant varför vi skal tro på deras rekommendationer ” för att vi är en myndighet och vi vet vad som bäst” , det tycker jag säger allt…..

  Gilla

 5. ” för att vi är en myndighet och vi vet vad som bäst” haha, ja det säger verkligen allt…

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: