Är vi konkurrenter till sjukvården!

juni 11, 2012 kl. 4:22 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

 Bilder från Aftonbladet!

Före samtal                            Efter samtal

Idag har jag varit i kontakt med VGregionen, alltså Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen är huvudman för sjukvården i regionen. De sitter också och bedömer företag som söker bidrag för konsultcheckar. Det handlar om satsningar som helst ska vara lite innovativa men som inte tillhör företagets vanliga struktur. Om en sådan satsning godkänns av Vgregionen kan man få ett bidrag som motsvarar 50 procent av kostnaden. Det är ju naturligtvis bra för företag som har lite innovativa lösningar och nya produkter.

Jag är fortfarande arg och upprörd efter samtalet med representanten på VG regionen. Hon anser att vår produkt LCHF matkasse är en konkurrent till sjukvården och därför kan de inte stödja vår idé. Egentligen handlar det om att vi vill översätta vår hemsida plus våra kursbrev och matsedlar med recept till engelska i första hand. Vår idé är att människor kan bli friska av mat. Det har jag blivit och så kan även andra bli. Även i andra länder.

Faktum är att denna kvinna anser att vårt företag Frisk av Mat Sverige AB konkurrerar med den officiella sjukvården i Sverige och därför kan man inte stödja den tanken. På min fråga om de ändå vill att människor ska bli friska från sjukdomar så svarade hon inte. Hon menar att LCHF-kosten är omstridd och inte godkänd av Socialstyrelsen. Jag svarade då att denna kost är godkänd för diabetiker redan 2008. Alltså för fyra år sedan. Efter ytterligare arrogant beteende från denna person och insinuationer om att LCHF-kost är en farlig kost avslutade jag samtalet.

Att vi betraktas som en farlig konkurrent kanske man skall ta som en komplimang. Det sorgliga i detta prestigetänkande är att vanliga människor drabbas, ofta helt i onödan, av metabola sjukdomar p.g.a. att sjukvården är rädda för nya rön och tankar. Med lite mer öppenhet från sjukvårdens sida kunde man kanske börja bota och behandla sjukdomar som det var tänkt från början. Inte bara leverera kemiska produkter via piller och sprutor utan börja titta på orsaker. Alla är överens om idag, utom prestigefyllda personer inom sjukvården, att kosten spelar en avgörande roll för hälsan.

Jag hade inte tänkt spilla mer energi på detta ämne men kände att jag behöver få det ur mig.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Mats!
  Har du inte förstått ännu att sjukvården inte är till för patienterna?

  Mats W

  Gilla

 2. Jag får inte ihop logiken riktigt: LCHF är en farlig kost och samtidigt en konkurrent till sjukvården – ?

  Gilla

  • Tyvärr är avsaknaden av logik inom sjukvården närmast central. Men i ett försök att tänka sig in i deras situation så kan faktiskt LCHF-kosten uppfattas som ett hot och en konkurrent. Vad händer när paradigmskiftet inom kost och hälsa blir allmänt vedertaget? Kommer sjukvården och Livsmedelsverket att erkänna att de med berått mod inte velat ta del av nya rön om hur kosten påverkar hälsan? Not! Varför? Enda anledningen jag kan komma på är att man målat in sig i ett hörn av rigida åsikter och att erkänna att man haft fel kostar på. Det handlar troligtvis om prestige och om att medicinska kunskaper är mycket finare än att fett är bättre än socker för människokroppen.

   Gilla

 3. Sjukvården kan inte erkänna att man haft fel eftersom det kräver att man gör det baserat på vetenskaplig grund. Sedan ligger naturligtvis personlig prestige, ekonomi svårigheten att ändra sig också bakom.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: