Diabeteskonferens i USA!

juni 13, 2012 kl. 10:53 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Nu påstår man helt frankt, enligt Aftonbladet, att diabetes kan förhindras av insulin. Insulin kan förhindra typ 2 diabetes hos dom som är på väg att insjukna, påstår forskare enligt Aftonbladet. Normalt inleds en diabetesbehandling med piller, t.ex. metformin. Men nu vill forskarna att man ska börja med insulinsprutor redan i förstadiet till diabetes 2. Alltså innan man blivit riktigt sjuk.

Den som påstår detta heter Lars Rydén och är Professor vid karolinska sjukhuset i Stockholm. Han påstår vidare enligt AB; – Om man avlastar bukspottskörteln med insulin så minskar alltså risken för diabetes hos dessa patienter, säger Lars Rydén.

Min kommentar är, tro honom inte för att han ser inte skogen för alla träd. Den som är i ett förstadium till diabetes ska självklart inte börja med insulin. Det är rena katastrofen för immunförsvaret. Om man är glukosintolerant och är i ett förstadium till en eller flera metabola sjukdomar, varav diabetes 2 är en, så ska man självklart se över sitt kostintag som åtgärd nummer 1. Ta bort sockerarterna och ersätt dom med fett och protein så minskar infammationsnivån i kroppen och bränslet för dom försvinner. Det är först då som ditt immunförsvar kan börja försvara dig.

Jag är chockad och ledsen över att en svensk professor uttalar sig på detta viset. Troligen, för att inte säga säkert, är det något stort internationellt läkemedelsföretag som betalar för diabeteskonferensen i Philadelphia i USA. Googla gärna på detta om någon har tid.

Vad händer med bukspottskörteln om man börjar med insulin långt innan t.ex. diabetes 2 har brutit ut? Det enkla svaret är att bukspottskörtelns egna förmåga att producera insulin minskar. Därmed kan man göra sig beroende av insulin utifrån livet ut. Det är ju en remarkabel affärsidé!

Det saknas helhetstänkande inom sjukvården och dess representanter. Varför blir man sjuk i diabetes liksom i andra metabola sjukdomar bör vara fråga nummer ett som man söker svar på. Varför blir man glukosintolerant är nästa fråga? Vi vet ju att den mänskliga kroppen, i längden, inte tål mjölprodukter och för mycket spannmål. Vi blir sjuka av den maten på grund av den innehåller för mycket sockerarter(kolhydrater).

I en annan artikel i samma tidning sågar Professorn kosttillskott genom omega 3. Han menar att dessa piller inte har någon effekt genom att det inte förebygger hjärt-kärlsjukdomar. Nu är det ju så att vanlig naturlig mat som kött, fisk och ägg innehåller redan omega 3 så att det räcker. Problemet är ju att Professorn tror att det är fett som orsakar hjärt-kärlsjukdomar när det i själva verket är intag av för mycket sockerarter som är boven i dramat.

Börja med att identifiera problemet! Ni som tror att ni är i ett förstadium till diabetes 2 skall helt enkelt byta till den ketogena kosten genast och därmed basta. Tro inte på dessa professorer som nästan alla brukar ha en dold agenda.

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag tog en kontakt med Aftonbladets reporter och hon bekräftade att det är ett av världens största läkemedelsföretag som ligger bakom. Företaget heter Sanofi med huvudkontor i Paris. De är experter på cardio-vaskulära sjukdomar, alltså hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, m.fl. Vad skulle hända med det företaget om allmänheten fick reda på att det går lika bra med ägg?

  Gilla

 2. Alla människor har en agenda. För vissa är det pengar, andra vill visa vad smarta de är, somliga får en kick av att mästra andra.

  Gilla

 3. En fråga, behöver jag alltså inte ta extra omega-3 i form av kapslar om jag håller mig till ekoägg, gräsbeteskött och vild fisk?

  Gilla

  • Precis, naturen var intelligent redan innan någon uppfann omega 3 kapslar!

   Gilla

 4. Apropå insulin, http://goo.gl/Hmc0s

  Gilla

 5. På pricken Mats!
  På diabetesdagen förra året var jag på en föreläsning i en diabetesförening där framstående diabetesforskaren Stig Attvall föreläste för en fullsatt salong med diabetiker och deras anhöriga.
  Han sålde sitt vinnande koncept den heliga treenigheten insulin, kolesterolsänkande- och blodtryckssänkande ”läke”medel.Det skulle vara frälsningen. Men också den obligatoriska varningen för mättat fett.
  Jag skrev om det här

  http://www.kostdemokrati.se/margareta/2011/11/23/grattis-lakemedelsindustrin-pa-diabetesdagen/

  Gilla

 6. Bra Mats !

  Du hade rätt. Tycker vi lägger ut en länk till för att klarlägga sambanden.

  http://newsvoice.se/2012/06/14/professor-lars-ryden-sanofis-spinndoktor-mot-omega-3/

  Gilla

  • Ibland vill man inte ha rätt. Girighet eller okunskap eller både och….

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: