Helt frisk efter 40 år med sjukdomar!

juni 15, 2012 kl. 10:13 f m | Publicerat i Okategoriserade | 13 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Jag fascineras av hur människokroppen fungerar. Hur kan min kropp plötsligt bli kärnfrisk efter över 40 år med olika inflammatoriska sjukdomar? Vad är det som händer? Varför blir jag inte ens förkyld längre? Nu har det gått 3,5 år sedan min kostomläggning till strikt LCHF. På sin höjd har jag varit lite snuvig någon dag under den tiden. Inte en inflammation eller infektion, ingen bronkit, inga ledbesvär, ingen prostatainflammation, ingen diabetes och inga besvär med kärl eller hjärta. Jag använder inte glasögon längre(!!), och jag tycker att jag fått bättre omfång på mitt sångregister.

Jag fyller 60 år nästa år och om någon hade berättat en liknande historia för mig för fyra år sedan hade jag bara avfärdat den som bluff. Det är naturligt att man tänker så. När inte hela sjukvården med sina miljardresurser kan hjälpa människor hur kan då jag med hjälp av bara naturlig mat bli frisk? Det hela är helt osannolikt för människor det förstår jag. Men likväl är det sant.

Då, före LCHF, uppfattade jag inte mig själv som en sjuklig person. Visserligen var jag förkyld och hemma ovanligt ofta i jämförelse med många andra personer men det berodde mer på andra faktorer trodde jag. När man bara har ett liv är det svårt att jämföra. Nu, när jag fått ett liv till,  så ser jag vad jag har missat. Hälsan betyder allt!

Jag anser att det är min skyldighet att berätta för människor att det finns ett kostalternativ till den vanliga kemiska sjukvården. Det är faktiskt otroligt märkligt att det inte redan finns ett sådant alternativ som vanliga läkare kan berätta om. Tänk dig att du går till din läkare och berättar om dina olika krämpor som visar att din kropp bär på inflammatoriska sjukdomar. Då berättar doktorn, som alternativ till den vanliga skolmedicinen, att du kan välja att ändra din kost så att inflammationerna minskar i kroppen och ditt immunförsvar blir starkare. Då kan du själv välja, beslutet är ditt!

Istället, när vi kommer till doktorn, blir vi varnade för det mättade fettet. Det skapar hjärt-kärlsjukdomar säger läkaren. Vi får rådet att äta mer fibrer och frukt(Tallriksmodellen). Det blir, i mitt huvud en schizofren situation, där fel blir rätt och rätt blir fel. Sjukvårdens kostråd och behandlingsinsatser med statiner och liknande kan förvärra dina sjukdomar. Är det inte crazy? Varför accepterar vi detta?

Anledningen till att det inte redan har blivit en förändring är förstås bristen på information i tidningar och andra media. Vi har en handfull kända professorer och läkare som ständigt försvarar sina revir och varnar för den nya antiinflammatoriska kosten LCHF. De har givetvis en egen agenda och är antingen rädda om sina jobb eller sina egna företag i sjukvårdsbranschen. Dessa personers åsikter, blir av någon anledning, alltid publicerade medan mina insändare och inlägg som jag skickat till tidningar aldrig blivit publicerade.

Jag själv har också en egen agenda. Mitt mål är att människor ska få information om att LCHF-kost kan förändra din hälsa och den informationen ska du få redan vid första besöket på vårdcentralen. Under tiden som detta inte sker så skriver jag på denna bloggen för alla som vill veta mer. Jag jobbar med LCHF matkasse så att folk ska få både mat och kunskap på ett enkelt och praktiskt sätt. Jag promotar min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” som kan hjälpa folk till ett friskare liv.

Mitt råd till dig som vet om att du har inflammatoriska sjukdomar i din kropp är att våga förändra. Våga pröva! Jag vet att det är läkares och sjukvårdens skrämselpropaganda som hindrar många från att våga börja med LCHF-kost. Var inte rädd det är absolut inte farligt!

13 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag mår oxå oförskämt bra!!!
  http://malinslchf.blogspot.se/2012/06/ingen-allergi.html
  Igen pollenalleri över huvudtaget de två senaste åren!!!
  Tackar LCHF – OMEGA3 – vitamin D för det ♥
  Den onda uppblåsta magen mådde oxå prima från dag 1.
  1/7 är det tre år sedan jag lade om kosten.
  /MALIN (Kungsjöbackens Kök)

  Gilla

 2. Stort tack för ditt arbete för att sprida sanningen om hur människor fungerar. Det finns naturliga och väl fungerande alternativ till sjukvårdens ”sanningar”. LCHF är ett koncentrat av vägen till naturlig hälsa.

  Gilla

 3. Jag köper dina resonemang fullt ut har börjat med dieten och hittills så funkar den bra

  Gilla

  • Bra, fast jag tycker att det är en livsstilsförändring, inte en diet.

   Gilla

 4. Jag mår också oförskämt bra efter 14 år med diabetes och förmaksflimmer.
  Min plånbok mår också mycket bättre (min LCHF-mat kostar 350 kr netto per vecka).

  Mats Wiman
  f.d. diabetiker

  Gilla

 5. Undertecknad fick också ett nytt liv efter övergången till LCHF-leverne för 6 1/2 år sedan. Dessa år har blivit riktigt aktiva för mig. Att jag har kommit en bra bit som pensionär känner jag inte av alls. Det var mycket negativt på gång då för tio år sedan. Men det där är bortblåst nu. Det mesta, ja. allt Du, Mats, skriver om vad som händer när kolhydraterna försvinner coh vi dessutom får tillgång till mättat fett igen kan jag skriva under på efter egen erfarenhet.

  Det är så sjukt att detta inte blir taget på allvar så folk kan bli friska och finna livet intressant. Visst är det otroligt att det går att bedöva hela befolkningar från verkligheten…

  Dock – det går! Ett annat område där vi är ordentligt lurade är inom mobiltelefonin. Där är vi lika uppbundna som vi någonsin varit och är i sockerberoendet. Ordentligt påhakade!

  Tack, Mats, att Du är enveten. Droppen urholkar stenen. Inte någon myt!!

  Hälsningar i juni 2012
  Rolf Aronsson

  Gilla

 6. […] Ble frisk etter kostholdsomlegging Skrevet Friday, June 22, 2012 9:14 PM Nok en "omvendt" LCHF-tilhenger forteller sin historie: 60 år gamle Mats Lindgren har i 40 år vært plaget med diverse infeksjonssykdommer, diabetes, leddplager, betennelser med mer. Etter kostholdsomlegging til LCHF ("Low Carb High Fat", også kjent som "lavkarbo" eller "steinalderkosthold") er han kvitt sine plager.Han undrer seg over hvorfor legen ikke anbefaler mennesker med lignende problemer kostholdsomlegging, ettersom det ofte er feil kosthold som er årsaken til plagene.  Istedet skriver leggen ut resepter på diverse medikamenter for å dempe symptomene. -Ja, det kan man jammen spørre seg? Besøk gjerne Mats Lindgrens blogg her: https://fethalsa.wordpress.com/2012/06/15/helt-frisk-efter-40-ar-med-sjukdomar/ […]

  Gilla

 7. Spennende lesing, Mats! Det er slike historier som motiverer meg til å spise riktig. Selv ble jeg kvitt IBS-symptomer på bare 4 dager.

  Gilla

 8. […] publicerar Diabetesportalen mitt inlägg ”Frisk efter 40 år med sjukdomar”. Det kanske finns hopp ändå för sjukvården och dess representanter liksom för oss alla. Jag […]

  Gilla

 9. […] Läs om min hälsoresa i kortversion här! […]

  Gilla

 10. Hej har dianetes 2 och ca 40 kg övervikt. Vill ändra min kost radikalt. Har du skrivit något inlägg om hur du äter exalt?

  Gilla

  • Hej Sanna!
   jag har skrivit nästan 700 inlägg om de här frågorna på min blogg och en bok som heter ”Frisk av mat, LCHF från början”. Den kan du läsa om här, https://fethalsa.wordpress.com/min-bok-frisk-av-mat-lchf-fran-borjan/
   Jag tycker att du ska köpa boken för då får du både veta exakt hur du ska äta och en röd tråd att följa. Du kan använda boken som en uppslagsbok. Boken köper du av mig direkt om du vill och den kostar 195 kronor inklusive frakt. Beställ den på länken ovan.
   Ha det bra hälsar, Mats Lindgren

   Gilla

 11. […] har aldrig varit bättre.  Jag är helt enkelt kärnfrisk och skillnaden mot mitt tidigare sjuka liv är […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: