Socker åderförkalkar!

juni 19, 2012 kl. 5:41 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Vad är det som gör att människor blir åderförkalkade? De flesta skulle säga att detta är åldersrelaterat och är en naturlig konsekvens av att man blir äldre. Det är helt accepterat att åderförkalkning är en naturlig del av människans åldrande.

Men är det verkligen på det viset? Många av mina sjukdomsbesvär påstås, framför allt av läkare, att det är en konsekvens av att man blir äldre. Alltså naturligt åldrande. Jag tror inte på det längre. Skälet är förstås att jag blivit av med min ”kroniska värk”, att jag har blivit av med min prostatainflammation, att jag blivit av med min ”åldersdiabetes” alltså diabetes 2 med flera andra hälsovinster som normalt kopplas till ålder. Bara det faktum att jag slipper gå upp på nätterna längre för att kissa är en fantastisk sak och det är definitivt kopplat till ålder anser många. Det är inte sant, i varje fall inte på min kropp.  Vad handlar det om då? Vad är ”åderförkalkning”?

Är det fett som slammar igen ådrorna och skapar ”förkalkningar”? Det är ju den gängse uppfattningen framför allt av folk inom sjukvården. Nej, det är helt fel, i varje fall på min kropp. När jag började med att äta mer fett och mindre kolhydrater försvann många av mina ”förkalkningar”. Alltså precis tvärtom mot vad de flesta läkare tror. Har hela den samlade läkarvetenskapen fel och har det svenska Livsmedelsverket fel också med sin Tallriksmodell? Läkare och Livsmedelsverk ger råd om att äta mindre mättat fett och mer kolhydrater till människor som lider av metabola sjukdomar som hjärt-kärl och diabetes 2. Hur kan alla ha fel samtidigt?

På min kropp smörjer det mättade fettet mina kärl och ådror och minskar risken för metabola sjukdomar. Den energin som jag får från fett och proteiner har precis rätt mängd energi som inte inflammerar min kropp. Åderförkalkning är , enligt mitt sätt att se på saken, egentligen en pågående inflammation som består av små, små sår. Dessa minisår använder överskott av glukos som bränsle. Det betyder att så länge som du äter ett överskott av kolhydrater(sockerarter) i din föda så läker sig inte såren. Dessa små sår växer i blodkärl och artärer tack vare den ständiga tillförseln av bränsle. Till slut riskerar man högt blodtryck på grund av den dåliga cirkulationen. Det är alltså inte förkalkningar i ådrorna det handlar om utan förträngningar som i grunden är små inflammerande sår.

En inflammation är från början en åtgärd som används av immunförsvaret för att försvara oss mot allehanda infektioner. Det som händer när inflammationer blir ”kroniska” är att inflammationen blir kontraproduktiv och vänder sig mot den egna kroppen. Detta tack vare en obegränsad tillgång på bränsle(glukos/blodsocker). Vårt immunförsvar orkar inte stå emot och därmed börjar en negativ spiral som inte har något slut.

Det är därför som läkare påstår att t.e.x. diabetes 2 är en obotlig kronisk sjukdom som inte går att bota. Skälet är att nästan ingen läkare använder sig av kosten som en metod att bota inflammatoriska sjukdomar. Med rätt kost vars energi går in i cellerna där den ska vara och inte ut i blodbanorna så skapas inte ”åderförkalkningar” och inte heller några metabola sjukdomar. Detta gäller åtminstone på min kropp det vet jag med säkerhet.

I Wikipedia använder man ordet åderförfettning vilket är totalt missvisande. Det är i stället en form av sockerförgiftning. Enligt Wikipedia finns ingen heltäckande förklaring till hur ”åderförkalkning” uppstår. Tills det kommer en vettigare förklaring än min så var så goda!

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Bravo Mats!
  Kreativt och djärvt! Logisk tro med mycken vetenskap bakom. Jag delar din tro!.

  Gilla

 2. Det är främst bakterier som orsakar ”åderförkalkning”

  Varken socker eller fett kan orsaka ”åderförkalkning”

  Gilla

  • Bäste Rgt, Du verkar säker på din sak. Kan du förklara varför också? Kan det vara så att vissa, för vår kropp, negativa bakterier har överskottsglukos som främsta bränslekälla? Jag konstaterar att i min kropp har ”åderförkalkning” försvunnit efter att jag bytt till LCHF-kost.

   Gilla

   • Dog dina bakterier av svältdöden?
    Du matar dom inte längre, det är bakterierna som bildar placket.
    läs forskningen.

    Det är bara dårar som tror att glukos eller fett skulle vara orsaken till hjärtsjukdom, vi har i miljoner år anpassat oss till kosten.
    Bakterierna har utvecklat en otrolig förmåga att leva i oss.
    Det är långt mer komplicerat än vad vi kan föreställa oss.

    http://www.friatider.se/svamp-skyddar-myror-mot-zombie-apokalyps
    http://www.sciencedaily.com/releases/2012/05/120502184708.htm

    http://www.sciencedaily.com/releases/2012/06/120613145400.htm

    Gilla

   • Jag har inte kastat din kommentar trots att du kallar folk för dårar. Faktum är att jag läst mycket forskning och tyvärr stämmer den inte alltid med våra/mina erfarenheter. Om det nu är så att det är bakterier som står för placket i ådrorna då har mina baKterier dött svältdöden för mitt plack är borta och den enda förändring jag gjort är att ersätta kolhydrater med fett och protein. Det verkar inte som att bakterierna gillar naturligt fett som föda. Med det resonemanget så är ju faktiskt överskottsglukos som kommer från sockerarter åtminstone delvis orsak till ”åderförkalkning” eftersom bakterierna lever på detta bränsle.

    Gilla

 3. ”Om det nu är så att det är bakterier som står för placket i ådrorna då har mina baKterier dött svältdöden för mitt plack är borta och den enda förändring jag gjort är att ersätta kolhydrater med fett och protein”
  Det är nog riktigt, varför säger du inte det då?
  Det blir fel om du påstår att glukosen i sig orsakar hjärtsjukdom.

  ”Faktum är att jag läst mycket forskning och tyvärr stämmer den inte alltid med våra/mina erfarenheter”
  Forskningen om bakterier stämmer helt med dina erfarenheter.

  Läste du om myrorna?
  Vår värld är fantastisk, men vår hjärna räcker inte till för att förstå alt.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: