Svar från Max om Nyckelhålsburgare!

juni 25, 2012 kl. 11:17 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , ,

Nedan ser ni Max hamburgares svar på mitt inlägg om Nyckelhålsburgare. Nyckelhålsburgare från Max!

Hej Mats,
Tack för ditt mail och din text. Du har några väldigt intressanta observationer och väldigt korrekta argument och kommentarer. Av den anledningen lägger vi över ansvaret på våra gäster att bestämma själva vad de vill äta. I vårt Delifresh sortiment har vi utöver den nyckelhålsmärkta burgaren även GI burgaren och Lo-carb burgaren. Våra gäster får alltså själva bestämma om de vill ha ett nyckelhålsmärktmål, ett GI-mål eller ett LCHF-mål.

Vänliga hälsningar,
Max

Här är min kommentar;

Bästa Max,

Ni gör ett lovvärt försök men ibland måste man ta ställning. Att som ni gör bara ta bort kolhydraterna i er Low Carb-hamburgare är inte optimalt. De finns ingen energi kvar i en sådan burgare. Om man tar bort kolhydraterna måste man ersätta detta energibortfall med fett. En Low carb-burgare är inte ett LCHF-mål. Ni glömmer HF, High Fat. Visst är det bra att folk får bestämma själva vad de vill äta. Förutsättningen, tycker jag, är att människor får information om hur maten påverkar hälsan.

Våga ta ställning Max! Våga sälja hälsosam mat och berätta varför ni gör det! Jag tror att många människor skulle respektera er för ett sådant beslut.

Utbildning finns här; LCHF matkasse

Med vänlig hälsning,

Mats Lindgren

Frisk av mat

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Bra initiativ, o väl skrivet av dig! Tack.

  Gilla

 2. Mycket gott initiativ Mats. Det kan kanske komma något riktigt bra ut av detta. Detta är det vanligaste misstaget vi gör, att inte förstå att kolhydraterna måste ersättas med animaliskt fett. Vi är ju så hjärntvättade när det gäller fett. Omprogrammering gäller, som för människor som hamnat i religiösa sekters garn. Det skall bli spännande att följa fortsättningen.

  Gilla

 3. Hälsosam mat har inte speciellt mycket alls att göra med hur mycket kolhydrater, protein eller fett ett livsmedel innehåller, inte i min värld iallfall. För mig är hälsosam mat sån som är näringsrik, inte har så många tillsatser och som inte är speciellt konstgjord.

  Gilla

  • Hej Henrik! Jag hade precis dina åsikter innan jag p.g.a. svår diabetes 2 och en rad andra sjukdomsbesvär tog sista chansen med att pröva LCHF-kosten. Det var för 3,5 år sedan. Idag är jag helt frisk från alla besvär utan mediciner överhuvudtaget och jag har omprövat min inställning. Jag tror numera att vår ”normala” kolhydratrika kost(typ Tallriksmodellen) kan t.o.m. skapa inflammatoriska sjukdomar. Det är svårt att hitta en annan förklaring till mitt tillfrisknande eftersom detta är den enda livsstilsförändring jag gjort. Det kan vara så att jag är extra känslig för sockerarter men eftersom 100-tals andra, bara på den här bloggen, har beskrivit hur de också blivit friska genom en liknande kostförändring som min egen så tror jag att vi tål sockerarter väldigt dåligt. Det är inte människans naturliga föda. Jag har i snart 300 olika inlägg, på Fet Hälsa, debatterat och resonerat kring hur maten påverkar hälsan utifrån mitt eget tillfrisknande. Du kan läsa alla om du vill!
   Visst blir det lätt en halleluja-stämpel på hälsovinster som mina men jag bjuder på det. Mitt mål är att läkaren på vårdcentralen ska berätta om att det finns ett kostalternativ till den vanliga piller-vården.

   Gilla

 4. Det positiva med Max är att man i alla fall kan välja en alternativ lösning utan att bli idiotförklarad.
  Jag äter där ibland, men köper inte deras LowCarb-burgare eftersom jag inte tycker att jag blir mätt på den. Däremot ber jag att få deras DeLuxe-burgare med bacon och ost i salladsblad istället för bröd. På så vis får jag en ordentlig burgare med lite mer fett, och blir ordentligt mätt. För visst är det som du säger, att deras LowCarb-burgare visserligen är låg på kolhydrater, men tyvärr också alldeles för låg på fett.
  Jag tycker dock att det är positivt att någon av de stora kedjorna har förstått att det finns människor som vill kunna välja vad de stoppar i sig, och att kunden har all rätt i världen att få det som den önskar, och inte klassas som någon strulpelle för det.

  Gilla

 5. Varför inte en LCHF-burgare? En miljon svenskar äter ju det, MAX skulle få flera kunder tror jag.
  Denna kunde bli en klassiker likt Big MAc:

  Bosses inverterade hamburgare

  Botten: hamburgare

  Mitten: smörslungad spenat eller annan grönsak med kryddor, jag kör Sambal Olek.

  Top: hamburgare.

  Testa själv och tipsa MAX om denna burgare om du gillar hur den är byggd. Max kan kalla den för ”MAX LCHF-burgare” helt enkelt. (Kanske Mats LCHF-burgare 🙂

  Ett rejält mål bestående av protein och fett i de propotioner man behöver för näring och mättnad.

  Denna enkla uppfinning bjuder jag världen på då den generarar hälsa.

  Gilla

 6. Jag kör lowcarb-burgaren med extra bacon och ost och blir proppmätt på den 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: