Vem vågar trotsa de vita rockarna!!

juli 22, 2012 kl. 9:34 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Först vill jag gärna berätta om två av mina vänner som inte vågar satsa på att gå över till LCHF-kost på grund av att läkarna avråder dom för det. Dessa två personer lider av hjärtflimmer som skapas av förtätade kärl. Hur får man hjärtflimmer och hur får man förtätade kärl? Är det fett, som sjukvården tror, som ligger och slammar igen blodbanorna? Varför ska fett fastna i blodkärlen och förtäta dom? Alla som kommer i kontakt med fett i vardagen vet att fett smörjer, det förtätar inte. Du lägger fett i stekpannan just för att det inte ska fastna när du steker. Du fettar in och smörjer bilen för att den inte ska rosta eller för att motorn ska gå mjukare med återkommande oljebyten.

Varför tror sjukvården att fett fastnar i våra blodbanor? Det är egentligen osannolikt om vi vågar tänka efter en smula. Däremot kan man jämföra socker med rost. Rosten fastnar och förökar sig tack vare att man inte fettar in eller tvättar bilen ren. Jag är övertygad om att det i våra blodbanor fastnar överskottsglukos som inte tas emot av våra celler. Det kan vara bakterier som lever på detta överskott av glukos (blodsocker) och som äter sig fast i våra kärlväggar. Det är detta som skapar förtätningar och det bara fortsätter tills man tar bort maten, som är sockret, för dessa bakterier. Till slut uppstår metabola sjukdomar som dålig cirkulation och högt blodtryck. På detta svarar sjukvården med att sätta in Varan(blodförtunnande) så att blodet ska kunna transporteras lättare. Men om kvalitén på blodet ändras, kan det då transportera allt som vi behöver? Att förtunna blodet är ju att förändra kvalitén på det.

Tids nog får man göra en s.k. sprängning för att upplösa förträngningarna och kanske till och med en by-pass-operation där man leder blodet andra vägar. Men har det hänt något med orsakerna till att man fått förträngningar? Ska man äta blodförtunnade medel resten av livet och skita i orsakerna till förträngningarna? Det är vad som sker idag inom sjukvården. Hur mycket kan man tunna ut blodet och ändå fungera som människa? Ska man bara vänta på att stroken ska komma och avsluta det hela. Den avslutningen kan innebära att man blir ett paket som belastar sjukvården än mer.

Sjukvården går på knäna idag och än värre blir det i framtiden med nuvarande sjukvårdspolitk. Mina kompisar önskar jag allt gott och framför allt önskar jag att de får mod att våga pröva LCHF-kosten trots sjukvårdens varningar.

Nu till något mycket glädjande; För två år sedan introducerade jag tanken med LCHF matkasse för bl.a. ett stort sjukhus och diverse forskningsavdelningar. Min tanke var att sjukvården skulle kunna erbjuda våra kunder att delta i en studie där de får mäta sina värden före och efter. Ett ganska enkelt sätt att ta reda på hur människor mår av kosten. Då för två år sedan fick jag mycket kritik och t.o.m. anklagelser att jag hotar folkhälsan. Nu har jag fått reda på att det faktiskt finns ett intresse för att deltaga i vårt projekt från sjukvårdens sida. Jag vet inte om jag vågar tro på detta ännu men om det är sant så kanske det finns hopp ändå!

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej, Mats!
  Det här med osäkerheten på orsaken till starten av plackbildningen är ju något som driver alla sorters förklaringar. Även vetenskapen är oklar om just detta. Kolesteroltanken (fettförklaringen) har varit en kassako utan like. Men – den är ju de facto en påbyggnad av en hypotes! En del av den galna kostutvecklingen under 60-talet.

  Din tanke att bakterierna, livnärda av sockeröversvämningen i kroppen, skulle var en start på förträngningarna är ju kittlande. Att Du själv kommit på denna tanke kan jag tänka mig. Men Du har väl hittat något belägg i litteraturen eller ”studievärlden” angående detta? Jag menar, att det här är väldigt intressant och hoppas Du har hittat något som tyder på att Du har rätt.

  Julihälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla

  • Hej Rolf, jag har som vanligt utgått från min egen kropp och mina hälsovinster. Eftersom jag numera inte har några besvär med hjärt och kärl trots idogt fettätande så måste mina tidigare hjärt o kärlbesvär vara kopplade till min dåvarande kost som bestod till allra största delen av kolhydrater och väldigt lite fett. Jag har inte gjort någon annan livsstilsförändring. I dagens kommande inlägg kommer jag att utveckla bakterietanken och knyta an till en studie om tänder. Hälsningar från Mats

   Gilla

   • Tack!
    Det här med övergödda bakterier, som dessutom med sin närvaro utmanar immunsystemet och bidrar till att försvaga det, är verkligen en het potatis. Den är värd att studera ordentligt.

    Mvh
    Rolf Aronsson

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: